Bara för att vara på den säkra sidan


Visst är det vänster arm som det strålar ut smärta från när man får en hjärtattack?


Valborg = sval korg?


Nej, det är det ju inte. Jag ville bara att det skulle rimma lite. Här är några andra rim:

bröd - död
docka - klocka
ko - sko
loppa - soppa
bröd - död


Inget supande för min del som ni märker. Jag har istället spenderat kvällen framför TV:n tittandes på Norge - Sverige i ishockey-VM. Norge vann. Norge. Vann. Mot Sverige.
Undrar om Magdalena fick in den.
Hur fungerar det där egentligen? När man har två huvuden menar jag. Har båda huvuden var sin hjärna? Samverkar de med varandra? Skulle de kunna möta varandra i schack?
Är det ingen som känner någon med två huvuden så att vi kan få svar på det här?









Imorgon är det första maj. Röd dag. Sweet! Vadå, är det söndag? Jaha.


Fredag kväll = pluggkväll?



Så brukade det vara på den gamla goda tiden. Så är det i dag också. När man för en gångs skull inte knoppar vid halv tio, vaknar upp för att se Supernatural och sen knoppar igen.
I have an awesome life by the way.



Våren är här på riktigt. Ända sedan mitten av februari har jag varje onsdag gått ett varv runt kvarteret iklädd badshorts, t-shirt och sandaler för att avgöra om det är vår eller inte. Fram till förra veckan kollade alla snett på mig när jag kom gående i min sommaroutfit. Nu är jag äntligen ett med tiden. De kollar visserligen fortfarande snett på mig, men det beror nog mest på färgkombinationen. Plus att blommiga brallor är lite för 2009.



Spindlar har invaderat vårt hus. Jag dödar i genomsnitt två per dag. Det sägs ju att man äter typ åtta spindlar under sin livstid (i sömnen) och om det är sant så borde jag har ätit ungefär två stycken hittills. Om jag fick gissa skulle jag gissa på att en av dem slank ner natten till i dag. För det var fan inte rysk kaviar jag hade mellan tänderna i morse!



I morgon börjar hockey-VM för Sveriges del. Den tvåhövdade sköldpaddan Magdalena ska tippa utgången i matchen. Vad har hänt med världen?


And the Earth held it's breath...


Jag har deklarerat.


Blodröd tillvaro


Jag får skärsår på händerna hela tiden. "Paper cuts". Varenda dag känns det som. Folk börjar titta undrande på mig vart än jag går. Självmordsakuten nästa, tänker dem.

"Nej, mamma. Jag lovar. Det var mitt anteckningsblock den här gången också. Och den där stora fläcken är ketchup från i förrgår."

Det roliga (well...) är att jag varje gång tror att jag ska slippa blodspillet. Det tar ju alltid en stund innan det börjar läcka ur... artären? Venen? Kapillären? Jag har ingen aning. Det kan vara så att jag är ute och cyklar lite nu. Kan inte riktigt minnas vad... ådran! Så heter det ju! Just det. Blodådran som det brukar talas så mycket om.
Därifrån rinner det alltid ut någon liten droppe. Jag brukar försöka prata med såret och övertyga det om att inte börja blöda, men hittills har jag inte lyckats.


Labb idag. Sex-sju timmars jobb och sedan var den klar. Verkligen ett bra drag av mig att sova över i skolan innan påsklovet så att jag fick bukt med eländet. Hade jag istället åkt hem hade jag säkert behövt sitta dubbelt så länge idag och ändå inte åstadkommit lika bra resultat. Nu är det bara två labbar kvar. Sedan kan jag börja plugga inför tentan. Och tentan. Och tentan. Och senare i sommaren gissningsvis tentan, tentan och eventuellt också tentan.


Brukade inte jag ha en headerbild?


Skolkfest 2011


Det var det jag hade väntat mig. Ingen föreläsning. Endast labbhandledning och räkneövning. Men dra mig i hälen och kalla mig Bengt. Datorsalen är full. Alla är här!
Ja, min labbpartner är i och för sig inte här, men alla andra är det.


Död, dödare, dödast


En natt med 5 timmars sömn och sedan helt slut kvällen därpå? That can't be the deal!

Tydligen är det de reglerna som gäller just nu. Min kropp gör uppror. Detta löser jag genom att gå in i väggen. Både bokstavligt och bildligt talat.
Imorgon är det skola igen. Kan påstå att jag har längtat, men gör inte det. (Gjorde jag det skulle jag för övrigt ljuga.) Tillbaka till labben som jag lämnade ofärdig innan lovet och som jag inte minns någonting av. Ord som "kurva" och "p-värde" dyker upp i skallen, men det kan också bero på att en gammal flamma från högstadiet kom på besök alldeles nyss. Bam!


Anledningen till att jag gick upp så tidigt (typ halv elva) var att jag skulle träffa Daniela i stan. Hon tvingade mig att gå i shorts och T-shirt och så dök hon själv upp i värsta vinterjackan.
Say whaaaaaat?
Men skratta sist och så där, för solen kom fram till slut.
Vi spelade... en grej... och sen åt vi glass i Kungsträdgården. Bilder togs, men det var bara två som blev bra (varav den ena var en bild på en buss). Så inga bilder på bloggen!
Men ni har väl inte glömt "Vem ska bort"-leken häromdagen? Massor av bilder där.


***
I högtalarna på tunnelbanan: "Anslutning till tåg mot Kungsträdgården, Hjulsta och (paus) Akalla".
Sedan när kommer Hjulsta före Akalla?
***


För inte alltför länge sedan skrev jag, Keninho, ett "meningslöst inlägg" som "saknade poäng", till vilket jag drog en parallell till Hammarbys dåvarande poängskörd i Superettan.
Det var mitt egentliga syfte med det inlägget. Så ska man vara analytisk så var inlägget inte helt meningslöst. Det hade faktiskt en enda poäng. Vilket råkar vara Djurgårdens poängskörd i Allsvenskan efter fem omgångar :)


Första tisdagen efter påsk


Jaha, nu måste man återgå till att vara så där finurlig när man ska hitta på en rubrik till blogginlägget. Idag "nailade" jag den förvisso, men ibland blir det lite svårt det där.

Idag letar jag efter en ny TV-serie. En till?, tänker några. Du som redan följer så många, tänker samma personer som nyss nämndes.
Då kan jag berätta att 1) Jag följer inte så många serier för tillfället. Numer spontantittar jag på det mesta via internet. Faktum är att jag den senaste veckan bara har sett ett program på TV. Det var Desperate Housewives tidigare ikväll. Sorgligt nog dör internet för mig var tionde minut, vilket faktiskt är värre än reklamavbrott. Dessa är åtminstone (oftast) planerade för att passa handlingen. Inte mitt i en mening. "Honey, I have always looked out for you. Except for that time when you pooped in my... INTERNET FAILURE..."
Ja, det suger. Hur som helst, jag höll på med någon slags lista. 2) Serien jag nu letar efter har jag för avsikt att köpa på DVD. Jag behöver nämligen en så kallad frukostserie till de dagar då jag är ledig. Och någon sådan har jag inte riktigt nu. En fördel är därför om den har relativt många avsnitt och gärna inte är alltför dyr. En serie som då har kommit upp, i samspråk med Malin och senare Isabell, är Dawson's Creek. Den uppfyller åtminstone båda kriterierna. Plus att den har ungdomar i fokus. Det är ett stort plus.

Oftast när jag köper filmer och DVD-boxar online vänder jag mig till cdon.se. Men nu har jag insett att många produkter kan köpas betydligt billigare hos Megastore. Importer förvisso, men jag kollar ändå aldrig med svensk text. Det enda riktiga minuset är att de inte godkänner mina efternamn, varvid jag har inte tillgång till den prispressade djungeln. Bummer.


Men nog om det... vad händer ute i den riktiga världen?


Vem ska bort?





1. Reese Witherspoon







2. Laura Vandervoort







3. Dianna Agron







4. Alyssa Milano







5. Piper Perabo







6. Fet naken snubbe i en låda



Annandag Påsk


Dagens huvudsakliga mål: Se Syrianska - AIK på TV. Det gick ju inte så jättebra.
Men det är lite så. Storstad. Sveriges största lag. Det lag med överlägset flest supportrar. Då har man rimligen också flest idiotsupportrar. Och dessa har kommit att personifiera klubben. Tyvärr. Och tyvärr går det inte att stoppa. Eller ska alla gå igenom någon slags röntgenapparat innan de går in på arenan?  Vänta, det var faktiskt en ganska bra idé. Det blir lite dyrt förstås, men det blir det ju nu oavsett. Och de böter som nu tillkommer klubben rör inte idiotsupportrarna i ryggen. Åtminstone inte förrän bristande banktillgångar medför sämre resultat och ger upphov till mer ilska. No, that's not gonna happen - right?


Jaja. Nu lämnar vi det. Jag tänkte nämligen berätta vad jag gjorde istället för att se på match. Jag pluggade. Idag igen. Jag läste typ 16 sidor. Varav hälften var på engelska. Eller ja, inte hälften. En fjärdedel. En fjärdedel av hälften. Så en åttondel. Minus en eller två sidor. Två.

Ja...



Hörde jag tårta?


Jag undrar en sak


När ni inte har tvättat håret på en vecka eller två, brukar ni också få ont i hårbotten?
Eller kan det vara typ cancer?


Påskdagen


Den rubriken var inte någon högoddsare direkt. Inte direkt som tre gånger pengarna på GAIS borta mot Mjällby. Nu blev det tyvärr bara oavgjort i den matchen, så de 3000 kronorna jag var så nära att vinna får helt enkelt vänta. Men nästa vecka, då jävlar!

Dagen har inte bjudit på särskilt mycket. "Pluggat" lite. "Läst" i boken. "Försökt" förstå.
Men vad ska man göra? En omtenta kan rent av piffa upp tillvaron. Framför allt om jag inte får något sommarjobb. Kombinationen sommarkurs-omtenta låter faktiskt inte helt fel. Fast det är klart, jag ligger just nu i riskzonen i två olika kurser. Det skulle kanske vara lite väl överdrivet. För jag ger mig tusan på att alla tentor kommer ligga under samma vecka då också. Precis som nu. Och det är ju det som ställer till det. Jag behöver de där tre-fyra dagarna inför varje ny tenta. I do. I do. I do.

Skicka en kyss  Psst... Hey, Kenneth! Are you marrying someone?

Sarkastisk  Oh, shut up! Bitch... 



Påskafton


Påsken är här, men ingen riktigt bryr sig. Vi äter inte ens godis här hemma i år. Målar inga ägg. Täcker inte tapeterna med kycklingmotiv. Det är ungefär som en helt vanlig helg. Skönt.

Kul grej dock. Min pappa trodde att jag letade efter någonting och sade "Det är ingen idé att du letar efter några gömda påskägg, för några sådana finns det inte."  Då gick jag ner till min syrra och sade "Pappa har gömt två påskägg någonstans i huset."  Hon började genast leta som en galning. Hon öppnade typ alla lådor och skåp i hela huset innan någon frågade vad hon höll på med. "Jag letar efter påskägg",  svarade hon.
Min pappa ba: "MEN JAG SADE JU PRECIS ATT..."

Det var roligt.






Me and my knee (part II)


Jag skulle magnetröntga mitt knä i Skärholmen Centrum. Då mitt lokalsinne befinner sig på avgrundens botten bestämde jag mig för att vara ute i god tid. Ett bra beslut.
Men jag tycker seriöst att det var riktigt dåligt skyltat där inne. I gallerian. Inga pilar eller någonting. Vid ingången (som för övrigt var svårlokaliserad) fanns det en hjälptavla, som gav mig informationen att jag skulle till plan 3. Problemet var att det bara fanns två plan. Ja, jag var tydligen i fel hus. Hir många gallerior kan det finnas, liksom?
Paniken började frodas lite lätt, men jag hade fortfarande mycket tid på mig så jag gav mig ut på jakt. Snurrade runt i en kvart. Gick fram och tillbaka. När jag slutligen kom till ett parkeringshus var jag beredd att ge upp. Då vände jag om, och såg av en slump skylten jag letade efter. Läkarhuset. Och jag var där med tjugo minuter till godo. I am best.

Väl där började dock saker och ting spåra ur. Allt som kunde gå fel gick fel.

"Varför lade du inte väskan i omklädningsrummet?!"

"Tog du inte med dig nyckeln?!"

"Kalsongerna skulle du behållt på!"


Och så vidare. Sedan frågade röntgentanten: Har du gjort det här förut?
Frågan kändes lite överflödig.
Jag lyckades i alla fall ligga väldigt still under röntgensessionen, och proceduren fortlöpte därefter utan större komplikationer.
Bara några timmar efter hemkomsten kom beskedet jag befarat. Min läkare, Maria Rodriguez, ringde mig.

"Jag har fått resultatet från din röntgen. Det ser helt normalt ut. Det är inget fel på ditt knä."


Långfredagen


Jag vill börja med att be om ursäkt för mitt bristande bloggande på senaste tiden. Som ni vet så bloggar jag oftast på kvällen/natten, vilket innebär att bloggandet helt uteblir om jag hinner somna först. Detta har varit fallet ett antal dagar nu på sistone. Hade inte jag påsklov?

Långfredagen var alltså inte särskilt lång för min del, och jag gjorde inte heller särskilt mycket. Spelade basket för första gången i år. Bollen visade sig vara ganska tom på luft.
Vem hade trott det efter bara ett halvår i garderoben?

Precisionen var inte den bästa. Ringrostigheten satt i. Folk som gick förbi såg nästan idel missar. Jag satte dock ett riktigt snyggt skott från långt avstånd. Direkt i nät. Det var skönt.
Nu blir det säkert basket i mängder framöver. Förra sommaren stod jag framför korgen (och delvis bakom) i stort sett varje regnfri dag. Ett tag var jag faktiskt ganska bra.

Inget Smallville. Påskschemat bjöd på King Kong istället. What up?

Mitt eget påskschema deklarerade att jag skulle städa mitt rum. Utan att avslöja vad jag egentligen gjorde kan jag i alla fall säga att jag inte gjorde det.

Och på tal om att deklarera ska jag försöka göra det idag. Det borde inte vara alltför svårt, ponerat att jag kan logga in.

Så där. Det var lite blandad kompott om mitt liv.

En sak till bara, innan jag går och struntar i att äta frukost. En liten spindel kröp längs golvet i mitt rum. Utan att tänka mig för trampade jag på den så att den dog. Efteråt mådde jag lite dåligt över det. Inte för att jag "tagit ett liv" eller för att jag är skrockfull eller så. Men jag hade ju vita strumpor på mig. Jag kommer aldrig att få bort den där fläcken.


Skärtorsdagen


Sex påskkäringar plingade på dörren. (Backade sedan till mitten av gårdsgången av oklar anledning - Hallå där borta! Glad Påsk!) Vi hade inte riktigt köpt godis dagen till ära och jag hade helt glömt bort att rita teckningar. Så jag fick improvisera.

Det slutade med att jag grävde fram några fruktpastiller och lite överblivet julgransgodis.
Barnen blev överlyckliga.


Sedan var det fotbollsdags. Och som ni alla vet vi det här laget så vann AIK mot IFK Göteborg med 2-0. Göteborg ligger nu sist(!) i Allsvenskan, medan AIK ännu är obesegrade och närmar sig den absoluta toppen. Och spelet är faktiskt ganska bra. Bang-Bangura och Bang-Bangura bang-bangar in bollar hela tiden. Så det är bra. Drömmål mot Göteborg. Rätt upp i krysset. Fortsätter det så här så ligger tredjeplatsen inom räckhåll. (Tyvärr så är Malmö och Helsingborg helt enkelt lite för bra just nu. De vinner varenda match.)


Efter matchen kom jag hem och skulle blogga. Somnade istället. Sov till klockan ett. I eftermiddags. Gick upp för att blogga. Internet dog. Nu lever det. Men nu minns jag inte riktigt vad jag skulle skriva. AIK-segern känns dock ganska rätt.


Dymmelonsdagen


Tekniskt sett så är dagen över men för mig är det fortfarande onsdag. Dymmelonsdag.
Och då jag fortfarande verkar vara den enda som minns vad det innebär satte jag en lapp på mig själv där det stod "Kränk mig". Sedan gick jag till en spegel och gav mig själv konstanta förolämpningar i halvannan timme. Sedan tröttnade jag och tog en smörgås.


I morse, när jag gick min "walk of shame" efter att ha spenderat natten, slog det mig att jag slagit ett sömnrekord. 3 timmar per natt fyra nätter i rad. Och inga tupplurer där emellan. Tidigare rekordet låg på tre sdåana nätter. Coolt.


Historier från övernattningen? Egentligen inte. Det mesta är "gammal potatis" vid det här laget. Nytt var att jag tydligen utlöste något slags larm varpå två vakter och en hund kom inrusandes precis när jag skulle prova på Multitask 2 - spelet som hos mattestudenterna slagit ut klassikern Tetris. Man ska göra massa olika saker samtidigt. Jag klarar knappt två. Hur som helst. Hunden. Stor som fan. Fet som fan. Skällde högt som f-a-n. Och så hade den typ brunsvartgrå päls - det är inte ens en riktig färg.


Kvällen spenderades framför TV:n tittandes på El Clasico (plus minus några apostrofer). Real Madrid vann med 1-0 efter att Ronaldo avgjort i förlängningen. Det var en bra, spännande och underhållande match. Det återstår att se om AIK - IFK Göteborg imorgon blir lika underhållande.

Det blir den nog. Såvida den håller jämnt och bra tempus. Hehe. En liten ordvits. Fattar ni?
Tempus...   Ingen som fattar?

Jag ger mig tusan på att ni hade fattat det imorgon...


A lot like Easter Break


Nu är jag påskledig i 11 av de 12 närmsta dagarna. Typ som ett påsklov alltså. Anmärkningsvärt är att det inträffar tre veckor(!) senare än förra året. Dock blir det inte så jättemycket slapphet och softande. Jag ska göra magnetröntgen, läsa ikapp ODE-kursen, läsa ikapp TSA-kursen, deklarera, förbereda mig inför Idol-turnén... Och sen tillkommer ju fotbollen och mina vardagliga timmar framför TV:n och vips så har lovet reducerats till 7 timmar. Och då ger jag mig fan på att jag somnar!

Men det kan bli skönt att komma bort från labbandet i alla fall. Har suttit med nuvarande labben sedan kvart över tio i morse - utan någon längre rast. Jag börjar bli lite vimmelkantig.

Men som sagt. Dags att njuta av det nya och släppa allt det gamla. Jag kanske till och med ska äta lite godis det här året. Vem vet? Tiden är nu. Nu är det påsklov. 

Och jag ska inleda mitt påsklov med att sova i skolan...



Gudrun on fire



"Även om det är ett fjolligt exempel så är det inte helfjolligt."

Så inledde Gudrun dagens föreläsning. En start som lovade gott inför fortsättningen.
Och mycket riktigt, inom några minuter kom nästa odödliga klassiker.



"Slumpmässigt urval utesluter risken för bajs."


Ja, nu sade hon ju inte bajs per se, utan bias - ett systematiskt fel vid insamlingen och tolkningen av data. Men det lät som bajs och det räknas i min bok.


Where were people? I was there.


Det var ganska tomt på pendeltåget i morse. Och på tunnelbanan. Och i klassrummet. (Och i glaset när jag var som törstigast.) Vet inte vart alla tagit vägen, men om ni frånvarande människor läser det här så har jag en liten uppmaning till er: Håll er gärna borta varje dag. Världen blir så mycket rymligare. Som i dag, då fick jag sittplats på tåget och vågade till och med andas.


Labbandet gick lite bättre i dag. Med betoning på gick. Vi har nu i alla fall en svag idé om hur man ska lösa uppgifterna. I morgon är det handledning. Då blir det frågesejour igen. Jag tror Fredrik hatar mig vid det här laget.
"Åh nej, inte Kenneth. Han har alltid 100 frågor. Nu kommer jag inte hinna ta en kopp kaffe under rasten."

Hehe. Rast. Kommer ni ihåg förr i tiden när man gick ut och lekte på rasterna? Kråkan. Kull. Kottkastning på klassens tönt. Hehe. Det var tider det. Jag längtar tillbaka.

Å andra sidan har jag just nu min skolmässigt bästa period sedan mellanstadiet, så jag ska inte klaga. Det enda som är lite tråkigt är att jag inte fattar någonting.



Dagens onödigaste:

Att övergångsställen har en tryckknapp specifikt för cyklister när cykeltrafikljuset ändå slår om automatiskt.


Hejsan snuttisar!


Jag sitter just nu i skolan och laborerar. Vilket låter betydligt häftigare än det är.
Det jag egentligen gör är jag att jag skriver av lite kod, får fram några värden och sedan sitter och stirrar förtivlat på dessa i fyra och en halv timme.

Graden av rolighet varierar.


Give me a FIF, Give me an A - då blir det seger!


42 matcher. Så mycket spelade vi. Tre av matcherna var inbördes möten oss emellan.
Alla dessa slutade 0-0. Alla matcher gick därmed till straffläggning. Alla straffläggningar slutade med att jag vann :DDD

Hur gick det i övrigt då? Ja, Ligacupen dog direkt, Champions League åkte vi ur redan i gruppspelet och i Premier League är vi 10 poäng från ettan med 11 omgångar kvar.
Glömde jag säga att vi spelar på amatörnivå?


Men det var riktigt kul i alla fall. FIFA är faktiskt ganska fantastiskt när man tänker på det. Jag tycker dock bäst om FIFA09. Mer flyt i spelet, mer realism i avslutningar och bättre upplägg runt omkring själva matcherna.


Men nog om FIFA. Nu ska jag återgå till min solstol och äta grillat kamelkött.
Ja, enligt David är jag tydligen i Tunisien just nu.
Han och hans påhitt...


Våren är här!










Och ja, jag har ritat bilden själv.


Maskerad igen


Ansiktsmask - bra för huden?
Någonting är det bra för i alla fall. Hoppas jag åtminstone. Annars är jag vit i ansiktet helt utan anledning. Det skulle vara lite tråkigt. Ungefär som Big Bang Theory utan Sheldon Cooper.


I kväll blir det FIFA-kväll hemma hos Davodinho. Vi ska inleda säsong 2 i vår Wolverhampton-satsning. Vi ska inte bara försvara Premier League-titeln, vi ska även vinna Champions League. Och när vi ändå håller på kan vi lika gärna vinna övriga tre titlar också.
Kenneth och David spelar i laget. Och ja, vi är superproffs. Typ 99 i "skills" på allt utom målvaktsegenskaper, vilket är mer än både Zlatan och Messi har. Värt att notera där är att jag av någon anledning är värd flera miljoner mer än David, trots att han är tvåfotad och gör fler mål. Det är lite roligt. Ungefär som Big Bang Theory med Sheldon Cooper.


Fredag kväll


Vad sägs om att dricka enorma mängder alkohol? Någon som är på? Inte?
Vad sägs om att dricka ett glas juice då? Med ananassmak? Ja, om ni måste.
Vad sägs om att komma till saken istället för att ställa random frågor som ingen kommer svara på?

Saken är helt enkelt den att jag är lite törstig. Det har inte blivit så mycket vatten på den senaste tiden om ni vet vad jag menar...

Hur skulle ni veta det? Jag menar bara att jag druckit mjölk eller juice till maten ett par dagar i sträck nu. Det är å andra sidan inget konstigt när det gäller mig. Konstigt är istället att ha druckit läsk tre gånger på fyra dagar. Det har jag å andra sidan inte gjort.

Ungefär nu börjar ni nog inse att det här inlägget helt saknar poäng (liksom Hammarby IF i årets Superetta). Att  jag skriver detta beror blott på att jag inte har några andra anekdoter att berätta idag. Som den där om surpuppan till fjäril som bara larvade sig hela tiden.


k...e...n... nothing? really?


blogg.se envisas med att glömma bort min hotmailadress varenda gång jag ska logga in. Men jag har ju bara loggat in en sisådär 700 gånger, så vad kan man vänta sig?


Det blev en tidig torsdag idag. Den primära anledningen: Jag suger. Vet inte ens vad jag håller på med halva tiden. Variansanays, anovatabeller, grytmonster som bor under bron...
Allt är vitt brus. Ingenting är logiskt. Och för typ tvåtusende gången ställer jag mig frågan:
Hur ska jag lyckas ta mig igenom det här?

Jag tog mig igenom linjära avbildningar, arrayer och tresidorslånga bevisuppgifter, så på något sätt kommer det att gå. Det vet jag. Men i slutändan så är det ändå oundvikligt:
Förr eller senare så kommer jag att krascha.


Nu ska jag plugga någonting som jag tror att jag klarar av. Min syster har nämligen prov i Matematik A imorgon, så jag ska hjälpa henne lite inför det. Det handlar typ om medelvärden. 


Med sönderbränd tunga och gom


Det hände igår men det gör fortfarande ont när jag äter. David hade med sig nån pulversoppa som jag bara var tvungen att smaka. Jag var väldigt skeptisk. Med all rätta visade det sig.
Jag vet att folk dricker nyponsoppa och youghurt, saker som jag normalt sett äter med sked. Men det kan jag ändå köpa. För det är ju kallt.
Soppa är inte kallt. Soppa är väldigt varmt. Riktigt förbannat jävla varmt. Särskilt när man använder nykokat vatten där bubblorna knappt hunnit lägga sig.

Att soppan låg i en mugg med lock gjorde att man inte hade någon aning om vad som försiggick där inne, och eftersom jag inte är någon van kaffedrickare satte jag munnen mot det lilla hålet i locket och körde "botten upp".

Hur det kändes? Man skulle kunna säga så här.

Tänk er en eldsvåda. Tänk er att den äger rum i eran mun. Tänk er att ett gäng brandmän kommer för att släcka elden. Tänk er att de gör det med kokhett vatten.
Tänk er sedan att proceduren upprepas igen 25 sekunder senare då en viss idiot inte har lärt sig läxan. Då börjar ni kanske förstå.

Det var en minst sagt olustig upplevelse och alla där ute borde se detta som en varning.
Drick inte soppa ur mugg! 

Åtminstone inte med lock.


"För att se titta datasetet kan helt enkelt du skriva..."


Men kom igen. Det är laborationsinstruktioner det handlar om. Inte en msn-chatt två dagisbarn emellan.

Jag vill ha mina två sekunder tillbaka! Lite så känner jag.


I skolan på kvällen


Man känner sig sällan särskilt produtkiv när man sitter kvar i skolan sent på kvällen. När allt är mörkt och tyst. När man trallar för sig sjäjv. När man petar sig i näsan och slickar av snoret. När man knaprar några cashewnötter som man ångrar att man köpte på macken för 49 kronor. När man tar av sig alla sina kläder och dansar naken på borde...

Nä, okej, så långt har det inte gått. Än.
Men poängen är att  tiden rinner iväg. Man tappar fokus. Man tittar på det som står på skärmen och inser att det enda ordet man skrivit inte passar in i sammanhanget.

Och så ringer plötsligt pappa och suckar i telefonen...


Men faktiskt. Idag har det gått ganska bra. Jag vill nog påstå att dagens kväll nog varit den effektivaste på hela terminen. Jag blev klar med en jobbig labblayout på gamla labben och gjorde klart nästan hela nya labben. Från scratch. Max två timmar till innan den är redo att skickas - wait for it... - in!

De två timmarna får jag dock ta imorgon. Annars hinner jag inte med sista pendeltåget hem. Och det vill jag helst. Nattbussen brukar jag somna på av någon anledning. Möjligen för att det är natt. Å andra sidan är jag en nattmänniska och är van vid att vara uppe sent.

Treeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeoooooooooo...


669


Jag missade det 666:e inlägget. Jag som hade tänkt hylla Djävulen och grejer. Hade till och med skissat ihop en liten dikt. "Så fin är vår Satan, han passar i rött" var den preliminära titeln.

Istället får ni nu nöja er med följande dikt om öronvax:


Det kliar i örat. Jag tar till mitt finger.
Trots detta jag hör att det någonstans ringer.
Min slutsats är därmed att det ej är dags
att tömma mitt öra på gult öronvax.


Inlägg (gnägg gnägg)


En helt sjuk grej hände mig för bara några minuter sedan. Jag var på väg mot badrummet i syftet att ta en dusch. Men då kom jag på att jag duschade igår. Så jag behöver ju inte duscha!
Vilken tur att jag kom på det, alltså! Det där hade kunnat förstöra en hel kväll.


Istället sitter jag och läser en matematisk text som jag inte förstår, vilket får mig att känna mig genomrutten och allmänt kass. Mycket bättre på lång sikt.
Fick för övrigt ett mejl från någon som läser ODE-kursen och liksom jag inte går på föreläsningarna. "Jag ligger på kapitel sju, hoppas att jag inte ligger alltför mycket efter".
Jävla skrytpelle. Själv inledde jag precis kapitel tre och känner mig helt i fas.
Är dock inte helt säker på att jag ska göra tentan nu i maj. Jag vill göra det. Jag vet dock att det skulle gå betydligt bättre om jag gör den i augusti, och jag vill inte riskera att bryta min ännu intakta rad av godkända tentor.
Å andra sidan var detta tänkt som ett personligt test, för att se om "The magic that is Kenemon" är så stark som jag hoppas. Så förmodligen blir det ändå så att jag gör den i maj.


Hur som helst, sådant behöver jag inte bekymra mig om en härlig dag som denna. En dag då AIK slog Mjällby med 3-0! Spelmässigt var de inte tre mål bättre, men sett över hela matchen var det klart rättvist med en hemmaseger. Ytterligare en hållen nolla och ett självförtroende som lär ha vuxit hos flera av spelarna. Ett perfekt läge att i nästa omgång ta sig an de regerande mästarna Malmö FF.


Synd bara att de möter Elfsborg.


Livet enligt Ros


Jag är röd eller rosa. Jag luktar gott. Folk köper mig och ger mig till någon de håller kär.

Sedan dör jag.


Smack! What a comeback!


Här dyker jag upp igen helt onyanserat efter en dags uppehåll. Ja, det blir lite så ibland. Datorn är inte på och tröttheten tar ut sin rätt. Visste ni förresten att det finns folk som sover med ögonen öppna? Ja, det visste ni förstås. Det skulle faktiskt vara rätt praktiskt i klassrumssammanhang.
Jag somnade på Gudruns lektion häromdagen. Vaknade upp av att hon stirrade stint på mig. Drog till med ett snett leende och tittade sedan ner i bänken under resten av föreläsningen. Det är för övrigt också en metod som fungerar.


Under gårdagens laboration satt paret bredvid och rådissade kursen vi läser just nu. Skrattade åt hur löjlig och intetsägande den är. Jag som personligen tycker att det här är den roligaste kursen vi har läst sedan Algebra och Kombinatorik.
Måhända ytterligare ett tecken på att jag inte är någon matematiker. Eller statistiker.
Jag är inte heller någon mästertippare, men det visste vi ju redan sedan förut.


Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan ska jag se veckans avsnitt av Smallville. Smallville som under sin sista säsong fortsätter att ta tillbaka gamla "cast members" till serien, till och med sådana vars karaktärer har dött.
I love it.


It's weird, cause it was right up my alley


Filmen kunde vara rätt dålig. Men Adam Brody såg bra ut i alla fall. Och så var tydligen Megan "The Fox" Fox med i filmen. I rollen som demon. Typ.

Hur som helst är jag nu redo att återgå till det jag aldrig riktigt hann inleda förut. Pluggandet.
Här sitter jag med ett klart sinne, ett tomt anteckningsblock och en nyvässad penna i högsta hugg.


Synd bara att jag inte ska skriva någonting.


Drog en rulle


Behövde egentligen plugga men kände för att se en film. Jag tänkte att "Hur dålig kan egentligen en film som heter Beerfest vara?"

Den kunde vara rätt dålig.
Absolut inte kass. Men absolut inte bra.


Nu tänkte jag istället se en rysare med Amanda Seyfried och Adam Brody. För liksom hur dålig kan en rysare med Amanda Seyfried och Adam Brody vara?


And Fredrik said: "Godkänd."


Fick ett mejl.

Fredrik Olsson har skrivit viss återkoppling på den uppgift som Du har skickat in.

Jag tyckte att det där med återkoppling lät väldigt spännande och loggade in på hemsidan i tron om att jag skulle få läsa en lång utvärdering av min laborationsrapport.

Fredrik hade skrivit ett ord.

"Godkänd."


Me, that's what's up! (Every day)


Davodinho nämnde att det tar fyra och en halv timme från det att han vaknar tills det att han kommer till skolan. Det fick mig att minnas tillbaka till högstadie- och gymnasietiden.

Jag brukade behöva gå upp klockan fem för att vara i Tullinge Gymnasium (10-15 minuters gångavstånd) tio över åtta.
Nu kan jag gå upp kvart i sju och vara vid Stockholms Universitet vid halv nio.
Visserligen oduschad, okammad, på tom mage och vid fyra av fem tillfällen med samma kläder som dagen innan. Men ändå. Alltid i tid. Varje dag. Rätt coolt.

På tal om skolan så var jag inte där idag. Och när det gäller min läroboksläsning trodde jag att jag hade läst dagens 34 sidor men insåg just att jag somnade någonstans på sida 3.
Så ja... nu uppstår ju frågan: Läsa ikapp eller se "How I Met Your Mother" säsong 5?










Valet är svårt...


Säsongen är över


Helt och hållet rättvist slutade derbyt 0-0. Den drömstart som hade behövts uteblev och nu känns det logiskt att både AIK och Djurgården kommer att husera i mitten av tabellen.
I bästa fall.
Å andra sidan är det inte många lag som har imponerat så här långt. Helsingborg, Elfsborg, Örebro och Malmö. Se där, var inte det min förhandstippade toppkvartett?
Sopor som BK Häcken kunde inte ens mäkta med en enda pinne i superenkla bortamatchen på Borås Arena.

Men nu handlade det ju om kvällens derby, och det var ingenting att bära med sig "under armen". Tempot var lågt. Spelet var kasst. Och nu tappade jag allt fotbollssug och börjar längta lite efter hockeyn igen. Hur många månader var det kvar nu igen? Fem?

Vi gör så här. Om AIK slår Mjällby så är det fotboll för hela slanten igen. Blir det oavgjort gäller samma deal i matchen därpå (på ett Markov-aktigt manér). Blir det förlust skall jag dö. Åtminstone själsligt. Kanske även kroppsligt då jag har en liten ogenomtänkt överenskommelse med en maffiaboss sedan en vecka tillbaka.



Dagens molekyl:  HCl


A Rainy Sunday


Whazzuuuuuuuuuuuuuuuuup?  (That's still cool, right?)

Jag sitter här mitt uppe i söndagens Kanal 5-maraton. Just nu är klockan kvart i nio men jag misstänker att klockan är ungefär kvart i tio när inlägget publiceras.

Idag har jag försökt fånga varje ögonblick. På burk. Gick inget vidare.
Men vadå? Som att Gustav II Adolf föddes till kung... Eller ja, det gjorde han ju i och för sig på sätt och vis. Det kanske var ett lite dumt exempel.
Men typ Napoleon. Han var ju fransman och Frankrike är en republik.

Hur som helst, nu ska jag avrunda kvällen med lite mer TV, en dusch och kanske läsa några sidor i ODE-boken.

Peace!



Okej, att avsluta med "Peace" är bara urtöntigt. Det fattar ju vem som helst.


Allsvenskan 2011


Efter att AIK åkte ut mot Färjestad dog hockeyatmosfären helt hos mig och jag började istället se fram emot fotbollsallsvenskan. Började ladda inför derbyfesten på Råsunda nu på måndag. Och jag tänkte att ett bra led i den uppladdningen, ett sätt att komma in i fotbollsstämning, var att se premiärmatchen Halmstad - Kalmar.
Det var ett misstag. Ett riktigt grovt misstag.
Matchen var möjligtvis den sämsta, tråkigaste och mest intetsägande öppningsmatchen någonsin. I någon sport. Den var inte bara ett sömnpiller utan fick mig att tappa all den fotbollsfeber som jag byggt upp under veckan. Så nu är jag inte ett dugg laddad längre. Jag funderar på att spela lite FIFA för att göra fotbollen rolig igen. För på måndag vill jag vara laddad.
Hur som helst, här är mitt tips på hur Allsvenskan slutar år 2011:


  1. Helsingborgs IF
  2. IF Elfsborg
  3. Örebro SK
  4. Malmö FF
  5. IFK Göteborg
  6. Trelleborgs FF
  7. AIK
  8. Kalmar FF
  9. BK Häcken
10. Mjällby AIF
11. Djurgårdens IF
12. Gefle IF
13. Halmstads BK
14. Syrianska FC
15. GAIS
16. IFK Norrköping



Självklart hoppas jag på en topplacering för AIK, men det finns helt enkelt för många bra lag i årets allsvenska för att det ska vara realistiskt i dagsläget. Fast med en bra start kan det förstås bära långt. Och sen finns ju alltid Svenska Cupen!


Sömn - när man är trött på att vara vaken


Jag är så himla trött just nu. Vill bara gå och sova.
Ingen nattmacka. Ingen "funny business". Sömn. Det är det jag eftertraktar. Och det ska jag få.


Dagens lilla korta:

Tre små munnar stod på tre stora brunnar. En av dem frågade: Var fan är Gunnar?


Första april (blink blink)


Jag åt pizza till middag idag.

Vesuvio pizza från Torino


RSS 2.0