En fråga om avstånd


Man skulle bestämma den eller de punkter på en kurva som låg närmast respektive längst bort från origo. Jag kände igen typen av uppgift, men jag hade inte lärt mig hur man löste den. Så jag chansade. Nu har jag kollat upp hur den skulle lösas och min chansning var inte helt vansinnig även om jag missade en ganska viktig detalj. Nämligen att undersöka om sådana punkter existerar.


Darin Zanyar. Det är namnet på Melodifestivalvinnaren 2010. Tror jag i alla fall. Peter Jöback var en riktig besvikelse. Pernilla Wahlgren var bra men har inte den där riktiga slagkraften som behövs för att vinna. Och NEO var ganska bra men verkar inte riktigt ha gått hem hos svenska folket.


Och Kenneth är trött. Segheten kom idag istället.


När tentan är gjord och huden är insmord


Jag hoppades på tre timmars sömn inför tentan. Det blev en och en halv. Så det var med påtaglig oro som jag stapplade upp ur sängen imorse. Och inte blev det bättre när jag började hallucinera på tåget.

Men när jag gick in i sal 22 försvann tröttheten. Jag blev supertaggad. Och jag kände att jag skulle få en klar hjärna att jobba med. Skönt.
Provet gick ganska bra. Jag hade lite tur. Flera av uppgifterna var av samma typ som jag gjort och memorerat igår. En var helt identisk.

På tisdag får jag veta mitt betyg. B känns realistiskt att hoppas på.


PS. Ni kanske undrar varför jag bara sov en och en halv timme natten innan tentan.
Anledningen stavas k-ö-l-i-n-g.


Fluor (och saker som inte går)


Den första fluortabletten tappade jag i handfatet. Den andra ramlade ur munnen när jag gjorde en balansövning. Den tredje råkade jag svälja hel.
Så nu satsar jag på en extra lång tandborstning istället.

Glee tar ett litet uppehåll. Nu när alla andra serier börjar. Det är bra. Jag missade dock gårdagens avsnitt och fick lite panik tills jag insåg att man kunde se det på "nätet".

24 gamla tentauppgifter. Jag har klarat nio.
Att slarva inför tentan oroar mig inte särskilt mycket. Problemet är att jag inte har slarvat...
Men jag ska klara tentan. Jag ska inte bli underkänd. Det finns inte i mina tankar. Även om det finns i mitt anteckningsblock. Tolv timmar återstår.


Försenade tåg


Försenade tåg är något som gör många människor väldigt arga.  Idag var tåget jag tog cirka 45 minuter försenat och därmed smockfullt. Människor försökte förgäves ta sig in, fastnade i dörrarna, tåget blev stående och tåginformatören (?) skrek. Inne i tåget var passagerarna frustrerade. Muttrade irriterat för sig själva. Pustade högt.
Själv satt jag och smålog. Jag fann situationen komisk och det gör mig faktiskt inte så mycket om det tar lite tid att komma hem. Så länge jag kommer i tid till skolan så är jag nöjd.

Efter tågresan stannade jag till och köpte lite nödvändig proviant (bröd och leverpastej).
Nu blir det partyfrukost imorgon!


Inlägg


Tenta på lördag. Jag ligger än så länge två dagar efter i planeringen.
Så allt rullar på som vanligt med andra ord.

Jag läste en artikel förut där några amerikanska forskare undersökt i vilken vinkel man skulle sitta om man ville spotta i sitt eget öra. Ganska intressant.

Jag kan också meddela att Slovakien blir Sveriges motståndare i OS-kvartsfinalen i ishockey. Men det var ju inte direkt oväntat.


Dagens citat:

"Att vara trött men inte kunna sova är som att äta ett plommon och ändå bli fet."

                                                                                                                             - Kenneth


Hört under herrarnas slalomtävling


"De ligger exakt lika... sånär som på 28 hundradelar"


Kenneth blir arg på matten (del 1)


Jag har ingenting mer förberett, men jag misstänker att det kommer bli fler delar.

I definitionen av tangentplanets ekvation skrivs ”z - f(x0,y0)” på vänster sida av likhetstecknet. Men när man väl beskriver tangentplanets ekvation flyttar man över f(x0,y0) till höger sida. Varför gör man inte det redan i definitionen då?  VARFÖR???!!!


Är det okej?


Är det okej att gräva i en offentlig papperskorg om man ser nåt man vill ha? Inte?
Men om jag säger att man ser Sportbladet. Från dagens datum. Nej?


Naturligt vis


På Mensas hemsida har de ett provtest som kan ge en liten fingervisning om hur det skulle gå på ett riktigt test. Jag fick från en säker källa veta att det skulle vara "ganska simpelt".
Jaha. Men då gör jag väl det där testet, tänkte jag. Och vet ni vad? Det gick bra!
Min IQ uppskattades till "126 eller mer", vilket tydligen var det bästa man kunde få på det där provtestet. Det var ju roligt. Jag måste dock erkänna att jag chansade på den sista uppgiften. Tiden höll på att rinna ut och jag valde en svarsruta på måfå.
Så det där "eller mer" är nog inte så aktuellt.


Imorgon ska jag upp klockan sex. Varför? Sverige möter Finland i ishockey. Och?
Jag tänkte se den matchen.
Jag förlorar några timmars sömn men det kan jag ta igen på kvällen. No biggie, som man brukar säga. Vad som kan komma att bli en liten större biggie är OS-semifinalen som spelas sent på fredag. Kvällen innan tentan...


Kluriga tentor och luriga jäntor


Jag har planerat att göra 70 matteuppgifter under helgen. Jag gjorde tio igår.
Det känns som en bra uppdelning.


Tjejerna dominerar tipsligan och jag börjar misstänka att de mörkat formen.

"Jag har inte sett en enda fotbollsmatch i hela mitt liv."
"Ska jag alltså kryssa i vilken häst jag tror vinner?"
"Aston Villa, Tottenham... jag har aldrig ens hört talas om de här namnen!"

Yeah. Right.


Snacka om korkat


Tre stycken korkunderlägg hade ramlat ur lådan och lagt sig bakom den. Jag gick ner på knä, och jag vände och vred på handen för att den skulle komma igenom den lilla springa som fanns. Jag försökte böja handen för att nå ner till underläggen, men det tycktes omöjligt.
Till slut fick jag ett litet grepp om det ena korkunderlägget med min ringfingernagel. Min hand skrapade i lådkanten hela tiden, men jag gav mig inte. Jag flyttade underlägget metodiskt, en centimeter i taget, tills jag äntligen kunde ta hjälp av min andra hand för att få ut det.
Efter cirka 20 minuter hade jag fått ut alla tre korkunderlägg.

Lite senare visade det sig att man kunde dra ut hela lådan.


Drömmen som blev sann - igen!


Japp. Det hände igen. Jag slog Davodinho i en bäst-av-sju-serie i biljard. Trots underläge med 3-1 lyckades jag behålla fokus och vända på steken. Jag spelade på topp nästan hela tiden och det gav utdelning. Davo blev knäckt.

Sedan blev det drygt 75 minuters kall väntan på pendeltåget. Jag passade på att vandra runt i Karlberg. Såg hus.
42 minuters tågfärd senare befann jag mig i Tullinge och efter att ha plumsat genom snön i ytterligare tolv minuter var jag äntligen hemma. Då upptäckte jag att jag hade tappat en vante och så fick jag åka tillbaka hela vägen igen.

Nej, okej. Det där sista hittade jag på. Men allt det andra är lika sant som att dimensionen för egenvärdet av en sekular enkelrot är lika med 1.

PS. Ännu ett inlägg klockan 23.59. Det har blivit många sådana.

PPS. Eventuellt var det där om sekularroten inte sant. Jag måste kolla upp det ytterligare.


Boris bomb och Davids försvinnande


Analystenta. Efter att ha hängt med hyfsat på lektionerna och gjort majoriteten av uppgifterna i övningsboken (om än efter många om och men) så kändes det helt okej inför tentan. Då kom bomben.
Boris: "Enligt mina tidigare erfarenheter är det ungefär 15-20 personer som kommer klara tentan."

Och det hade väl varit bra om klassen bestått av 22 elever. Men nu är vi cirka 40.
Man blir lite nervös...


Mellan andra och tredje föreläsningsperioden försvann Davomundo spårlöst för att sedan återkomma en dryg timme senare. Han betedde sig då väldigt mystiskt.
Den enda förklaringen jag kan tänka mig är att han rökte marijuana. Det skulle förklara en del andra saker också.


Avslutningsvis skickar jag ett stort grattis till Anja Pärson. Efter gårdagens fall står hon nu på en prispall. Riktigt skönt.


...


- Kenneth, vad har du gjort idag?
- Jag har läst fyra sidor i Analysboken.
- Jaha. Ingenting mer?
- Nej.


Gör det till en vana!


Ni vet när man känner att bakterier eller liknande vill ut men man inte kan bestämma sig för om man ska hosta eller nysa och därför gör ett mellanting så att det sprutar konstigheter från en massa olika ställen på samma gång? Ett tips är att då vända sig bort från datorskärmen.


Fettisdagen


Med alla isfläckar som finns överallt är det konstigt att jag aldrig halkar.
Eller ja... Nu gjorde jag ju det idag i och för sig.
Men dessförinnan var det länge sedan.

*
När jag kom hem från skolan fick jag äran att laga middag. Blodpudding stod på menyn.
Det gick inte så bra. Det är nog sant som man säger. Halvrått är sällan gott.

*
Fettisdagen lyser med sin närvaro. Men jag borde kanske tagit det lite lugnt med firandet?






KorsordsKenneth


Jag har börjat lösa Metros korsord. Smått chockerande med tanke på att jag brukar köra fast i DN:s "Upp till tretton". Men det har gått bra! Jag brukar klara dem. Ja, utom den där nedriga sista bokstaven som alltid ställer till bekymmer. Då får man vända sig till Super-Facit-Emma för vägledning. Men dagar som denna, då till och med Emma går bet, får man vända sig till Davomundo och hans fickdator. Då löser det sig.


Detta inlägg var sponsrat av Kenneth.


Alla Hjärtans Dag


Jag och min hypotetiska flickvän hade en underbar dag tillsammans.

Först uppvaktade jag henne med hypotetiskt röda rosor och en rosettbunden ask med hjärtformade chokladpraliner. Hennes hals prydde jag med ett hypotetiskt halsband gjort av guld.

Sedan tog jag med henne till en hypotetiskt femstjärnig restaurang där vi åt en hypotetiskt romantisk trerättersmiddag, som jag lät henne avnjuta i kombination med husets finaste vin. (Själv drack jag mjölk.)

Sedan gick vi till en hypotetisk biograf och "såg" en romantisk komedi.

Väl hemma igen tog vi ett hypotetiskt bubbelbad i hennes hypotetiska jacuzzi. Sedan masserade jag henne, ända från fötterna upp till axlarna, och avslutade processen med en hypotetiskt avslappnande ansiktsinpackning.

Därefter rundade vi av denna hypotetiskt perfekta dag med en hypotetisk tungkyss utanför hennes hypotetiska portuppgång. Kyssen var som hämtad ur en Hollywood-film.
Hjärtade bultade. Endorfinet rusade. Tungorna slöt upp i århundradets fyrverkerifest.
Det var helt enkelt den ultimata kyssen.

Ja, ni vet. Rent hypotetiskt.


Tio saker jag hatar


  1. Att bli väckt när jag sover
  2. Skador och sjukdomar
  3. Otillräckliga eller felaktiga TV-tablåer
  4. Meningar som börjar med: "Till varje tal ξ>0 finns ett tal δ>0 sådant att..."
  5. Saker som inte blir som jag tänkt mig
  6. Spärrar som inte släpper igenom mig
  7. Folk som tror att de är nå't och delvis har rätt
  8. Ljud
  9. Rårivna lingon med smak av kanel
10. Prat under bidragen i Melodifestivalen


Men i övrigt är jag en väldigt sympatisk människa som väljer att se det goda i tillvaron.


Är Kenneth död?


Nej, jag är inte död. Så ni kan sluta jubla.

Efter biljard och tippning drog jag och Davidenko till McDonalds. Jag åt en Small Mac.
Okej, jag åt förstås en Big Mac. Jag passade bara på att driva med dess litenhet i förhållande till den mänskliga handen. Min cheesburgare "on the side" var inte heller särskilt stor.
Jag börjar nu förstå de där "Ingen Big Deal"-reklamerna.

Sedan bar det av till Patriks' och en helt underbar FIFA-kväll. Väldigt roligt! Resultaten känns inte så viktiga, men jag kan åtminstone meddela att jag slog Nicole med totalt 2-0.
Ojdå, jag glömde visst en nolla. 20-0 skulle det vara.

Idag har jag klippt mig. Eller inte jag... frisören klippte... men hela den där grejen känns såå 2001. Hur som helst är jag nyfriserad. Kort hår.
Efter önskemål av mig själv kommer här dock några bilder från tiden då jag hade långt hår.







Mmm...


Var det utsikten som lockade?


Avnjöt veckans "Glee". De där ungdomarna är ju nästan lika bra som Tullinge Gymnasiums skolkör!

Hehe. Ungdomar.

På tåget hem var det en tant som tyckte att alla som satt ned var "jävla idioter". Hon gick och svor hela vägen genom vagnen.
Det är väl klart att en gammal tant ska få sitta ned på tåget, tänker ni. Grejen var dock att tåget inte ens var halvfullt. Det fanns lediga platser på vart och varannat säte!

Men hon kanske ville ha fönsterplats...


Var är r?


Jag har tre uppgifter i rad glömt bort funktionaldeterminants-r:et vid variabelsubstitution till polära koordinater i dubbelintegraler. Vad är det som håller på att hända?

Bäst att skaffa medlemsskap i Gaggiga Gubbarnas Förening redan nu!


Markoolio


Var han full när han skrev "Sverige, det bästa på vår Jord" ? Om det nu var han som skrev den. Jag tror inte att han rimmar en enda gång under hela låten. Om han gör det är det åtminstone väl gömt.

Och på tal om Markoolio och hans låtar. Visste ni att kören sjunger "flera mål" i refrängen till "Mera mål"?

"Vi vill ha mål, mål, mål!
Mera mål!
Och mål, det kommer det att bli!
Vi vill ha mål, mål, mål!
Flera mål!
Se upp! Nu attackerar vi!"

Jag vet det. Nu.

Och på tal om saker jag vet. Ett överflöd av lökringar resulterar i en bubblande mage.


Dagen då kvällen blev natt


Japp. Samma gamla visa. Gick och lade mig tidigt. Jag vaknade (min pappa väckte mig) efter tre timmar. Befann mig "in denial" i 45 minuter. Har nu gått upp, är pigg som en pigg person och kommer att vara vaken i fyra timmar till. Det börjar nästan bli tjatigt.


Det tog lång tid att komma hem idag. Typ två och en halv timme. Jag hade egentligen tänkt gå in mer på detaljer, men då skulle jag verka deprimerad. Och det är jag inte. Faktum är att jag känner mig väldigt tillfreds med mitt liv just nu och inte har någonting att klaga på.
Förutom den där jävla lårskadan som aldrig går över...


Super Bowl


Reklam varannan minut. Däremellan femsekunderssekvenser av spel. Hut! Hut! Pass. Fälld! Typ så.
Jag gav upp strax innan halvtid. Men någon gång i livet ska jag se en hel match!
Något att glädja sig åt var att det var amerikanska kommentatorer. Jag var lite orolig att Lasse Granqvist eller någon skulle dyka upp i rutan, men så var alltså inte fallet.

En sak till: "Unnecessary ruffness" känns som en regel man kan bortse lite ifrån när det handlar om amerikansk fotboll. Tycker ni inte?


Under nageln är det rött...


Är det inte lite irriterande när man sitter och river av det vita på tånaglarna och man råkar dra bort halva nageln? Då gör det ju liksom ont när man belastar tån.

Pluggandet utgick helt igår. Det hanns inte med. Men idag ska jag i alla fall läsa lite i boken. Åtminstone fram till klockan 21.25 då uppladdningen inför Superbowl börjar. Tänkte nämligen se det i år. Synd att det inte slutar förrän halv fem bara.

Nu när jag äntligen lyckats få ordning på sömnen.


Sån't som händer


Tottenham fick bara 0-0 mot Aston Villa. Ingen vinst den här gången heller. Osis. 
Men nästa vecka, då jävlar!

Stryktipset, däremot, gick desto bättre. Jag fick åtta rätt och gick därmed upp i totalledning i våran tipsliga! Hur gick det för Davomundo?, undrar kanske någon. Han fick fem rätt.


När ingenting händer


Vad kan man skriva om en lördagskväll i februari när klockan börjar närma sig åtta?
Jag kan inte komma på någonting. Kan inte erinra mig om att det finns minsta lilla sak att frossa i. Det är helt blankt. Jag tänker så det knakar. Försöker desperat att komma på ett ämne som skulle kunna göra sig aktuellt. Det behöver inte ens vara någon stor grej.
Men det är tomt. Ingenting finns att hämta. I-N-G-E-N-T-I-N-G.


Typical Friday


Hej! Jag ber om ursäkt för att det inte blev något inlägg inom fredagens ram. Jag fastnade framför en film om muterade mördarspindlar och då var det kört!

Fredagen var en typisk fredag. Föreläsning om... någonting. Troligtvis något inom linjär algebra, med tanke på kursens titel. Sedan var det dags för biljard och, förstås, veckans tips.
Denna vecka kommer jag nog att kamma hem stålarna. Det finns inget annat alternativ som jag ser det. Mitt tips denna vecka är superbra. Eller vad sägs om detta?


Tottenham - Aston Villa   1
AIK - Almtuna IS   1
Chelsea - Arsenal   2

Odds: 13,68



När vi ändå är inne på ämnet tips kan jag glatt meddela att våran tipsliga har vuxit till sju (eller möjligtvis åtta) medlemmar. Nu fyller vi en hel kupong!

Det var allt.


PS. Är det bara jag som blir lite mordisk när Fredrik Lindström öppnar munnen i "På Spåret"?
Jag känner för att slå honom i huvudet med ett våffeljärn.


Nån som sa mos?


Först försökte bussen mosa mig. Sedan försökte tunnelbanan göra detsamma.
Sedan försökte jag göra mos av en snöboll. Det gick sådär.


Igår kväll när jag skulle borsta tänderna var det lite av silverfiskarnas fest inne på toaletten. Jag såg fyra på golvet, två på väggen och en i handfatet. Ni kan ju gissa vad jag gjorde!
Ledning: Jag stack därifrån och gick till sängs med orena tänder.


Den ostoppbare Läs-Kenneth


Jag satt och läste några sidor i min mattebok. Närmare bestämt 14 sidor på 50 minuter!!!
Det är helt fantastiskt. Troligtvis ett nytt rekord. Roligt!

De nästkommande 50 minuterna läste jag två och en halv sida. Det var lite mer normalt...


Vad är det för en dag?


Det är en vanlig dag.

Hurra! Hurra! Hurra!


Final som knappast är sval


Hejsan!

FINAL i Paradise Hotel!!! Jag hejar på Jackie. Och möjligtvis Kristoffer. Och Erika förstås.
Jag hyser heller inget agg mot Patrik. Och det skulle faktiskt vara kul om Pontus vann.

Så länge inte Franscesca vinner är det alltså lugnt för min del.

Japp.

Så är det.

Eh... Hej då!


PS. Jag noterar att ingen har svarat på "Davids gåta". Jag väntar några dagar till innan jag presenterar lösningarna.  (Ja, David! Plural!)


Did someone pee in my corner?


På Centralen finns det ett hörn där jag brukar gömma mig i väntan på tunnelbanan. Idag när jag kom dit luktade det inte så gott. Men jag vande mig efter några minuter.

Framme vid Universitetet provade jag för skojs skull på att stå stilla i rulltrappan hela vägen upp. Dumt. Det var bara jobbigt, och det kändes som att jag stod där i en evighet.
Uppenbarligen har jag dålig tidsuppfattning.


RSS 2.0