****************************************


- Lukta här!
- Varför då?
- Lukta här!
- Varför då?
- Lukta här!
- Varför då?
- Jag har fisit.


Fylla VS Tidernas Manchesterderby


Jag har ett litet val framför mig nu.

Alternativ 1: Bli stupfull, tända eld på mina kläder, spy i en gränd, dåsa bort och vakna upp naken i en buske på Östermalm.

Alternativ 2: Åka hem, äta middag, se City-United på TV, sova gott och vakna upp utan minnesluckor i min egen säng.

Eller... en kombination! Jaaaaaa! Bästa idén ever!
Jag tänder eld på mina kläder, spyr i en gränd och vaknar upp utan minnesluckor i min egen säng!


Take that, Uppsalafyllon!


Valborg ain't a holiday, right?


Har hela världen tagit lov? Skolor är stängda. Folk sitter och solar på stan. Kräftriket är öppet men ingen är här. Är det för att det var söndag igår? Klämdagseffekten? Eller har alla bara blåst mig på konfekten?

Det är skumt det här, vad är ursäkten? En knäpp idé - vem har kläckt den? Dekanen eller prefekten? Eller snubben med den där dräkten? Kanske han från Livets Ord-sekten? Det var säkert den där legoknekten. Eller tanten med dialekten.

Men oavsett ursprungssläkten, så var det jag som gjorde upptäckten.


Fisken som simmar på golv (och väggar)


I går kliade det jättemycket i vänster öra. I dag kliar det jättemycket i höger öra. Jag börjar misstänka ett mönster här. Och ett monster där. På golvet. Ett stort silverfisksmonster!
Var fan kommer de ifrån egentligen? Har de något bo inne i väggen? De måste nästan ha det.
Jag kollade upp lite fakta om silverfiskar på Wikipedia. En silverfisk kan bli upp till åtta år gammal. Den kan äta typ vad som helst, inklusive sitt eget skinn. Den behöver dock inte äta på flera månader, den dör ändå inte. Den kan klättra på väggar. I rumstemperatur lägger silverfiskhonan cirka hundra ägg (och typiskt nog är det rumstemperatur i mitt rum).
Och sedan en grej som inte stod på Wikipedia, men som jag vet av egen erfarenhet:
Silverfiskar är asläskiga!

Så ja, jag letar ny bostad nu.


Beskrivande smeknamn


- Shit, jag får typ en chock varje gång jag ser dig.
- Ja, de kallar mig inte Herr Defibrillator för ingenting.
- Herr Defibrillator? Brukar de inte kalla dig Tönt-Orvar?
- Det varierar.


(B)loggboken - 27 april


Tjena, hej!
När Thomas till slut gick med på att mötas så tyckte han att jag skulle göra om allting från början. Strunta i alla modeller och tabeller och skogstokiga kantareller. Draw a clean slate!
Nja, inte riktigt. Men han tyckte faktiskt att jag skulle testa en grej som faktiskt tvingar mig att göra om många av de analyser jag redan gjort. Och den strategi som just nu är vinnande kanske inte kommer vara det nästa vecka. Så den stora frågan är nu: Ska jag använda mig av den i morgon?


Banan på burk


Jaha. Här sitter jag klockan 4 på morgonen och knaprar fluortabletter med banansmak. Nästan som på den gamla goda tiden. Om nu inte det här är den goda tiden. Jag ser egentligen ingen anledning till varför det inte skulle vara det. De här tre universitetsåren har nog varit de bästa åren av de år jag kommer ihåg (dvs. från och med 2004). Jag hoppas nu bara att framtiden är mer ljus än mök.

Appropå ingenting: Nathan Scott ÄR med i säsong 9 av "One Tree Hill". En säsong som för övrigt givit serien ett rejält uppsving från den stundtals rätt kassa åttonde säsongen. För mig återstår tre avsnitt av serien. Och jag tror på tre bra avsnitt. Det är någonting vackert och poetiskt med en långlivad serie som gör sina sista avsnitt någonsin. Bara det att flera års drama till slut mynnar ut i ett enda avsnitt - ja, det är mäktigt.


****************************************


- Vet du vad som skulle vara gott nu?
- Nej.
- Kanin-te!
- Ja, men gör en kopp då!
- Kan inte!
- ...


Att vinna utan risk


Jag fick ett sms av Unibet där det stod att de bjöd mig på ett gratisspel. Om jag spelade ett singelspel på Barcelona-Chelsea för 100 kronor så fick jag tillbaka hundralappen om spelet inte gick in. Och det är klart att jag utnyttjade det erbjudandet - dummare är jag ju inte. Så jag lade en hundring på oavgjort till 6.25 gånger pengarna. Och som ni alla vet så blev det ju 2-2 efter att domaren friat en handssituation och Fernando Torres i anfallet efter kontrat in kvitteringen på tilläggstid. Så det blev 525 kronor rakt ner i fickan!

Eller ja, inte ner i fickan. In på spelkontot. Och faktum är väl att jag aldrig kommer ta ut några pengar från det där kontot eftersom jag då måste betala en insättningsavgift om jag skulle vilja spela upp dem vid ett senare tillfälle. Men det är ju alltid kul att vinna!


Yeah, I was fourteen once


- Tycker inte du att Jake Gyllenhaal är fett snygg?
- Asså nej!
- Asså jo!
- Asså nej!
- Asså jo!
- Asså nej!
- Vi är inte kompisar längre!!!


Hur det gick


Jag spelade 3-3 i den viktiga matchen mot Middlesbrough. Var inte alls på tårna och kvitterade först i slutminuten. Då blev det ett returmöte (äntligen, FIFA!) på bortaplan och då körde jag över dem med 4-0. Helt otroligt! I kvartsfinal väntade sedan urtufft motstånd i form av Liverpool borta. En megainsats från min sida gav mig en 1-0-ledning som höll sig ända till tilläggstid, då Liverpool fick straff. 1-1 och ännu ett returmöte. Och då började problemen. Det stod 0-0 i paus. Då hakade spelet upp sig. Första gången det händer på FIFA12. Jag tvingades starta om spelet och spela om matchen från början. Den här gången gjorde Liverpool mål i första halvlek och vann till slut matchen med 3-0. Men det var ju inte rättvist. För jag hade ju faktiskt gjort mig förtjänt av 0-0 i paus. Så jag startade om spelet. Samma sak hände igen. Jag startade om spelet igen. Femte matchen lagen emellan höll jag nollan i paus. Men då hade jag själv gjort 1-0. Trots det så spelade jag klart matchen och lyckades hålla ledningen matchen ut. Och nu känns det inte jättebra. Matchen som gills vann jag "fair and square". Men det känns ändå som att jag fuskade lite. Så för att kompensera avstod jag från att spela de fyra efterföljande matcherna och simulerade istället utfallet. Dock visade det sig att det går bättre för laget när jag simulerar än när jag spelar själv. Så nu har jag bestämt mig för att höja svårighetsgraden ett snäpp och spela med B-laget säsongen ut. För jag förtjänar inte direktplatsen. Jag ska kvala mig upp!


På tal om saker som ingen bryr sig det minsta om: Visste ni att bladlushonan kan föda över 50 ungar per dag och att de flesta av ungarna är havande direkt när de föds?


Sömnproblem


Jag somnade strax innan klockan 21, sov tre timmar och har därefter varit vaken fram till nu. Och jag är fortfarande pigg! Om jag sedan, när jag väl somnat, sover tills jag vaknar så kommer jag stiga upp lagom till middagsbordet! Så ingen frukost i morgon heller då.

What u gonna do, right?


What good is undefeated if all you do is draw?


Citaten duggar tätt här på bloggen men jag hade hellre sett att ovan citat förblivit osagt.
AIK spelade sin tredje raka oavgjorda match på hemmaplan i och med 1-1 mot GIF Sundsvall. 9 poäng efter 5 omgångar är absolut ingen katastrof, men två tappade 1-0-ledningar svider ordentligt. Å andra sidan har jag räknat med ett svagt år i år, med en tabellplacering på undre halvan. Och då är ju 9 poäng till och med jättebra. Men liksom seriöst. Sundsvall kvitterar till 1-1 - då byter AIK ut sin ende anfallare. What the hell?!

På andra sidan Östersjön eller nå't så spelade Zlatan och hans Milan troligen bort ligaguldet till Juventus efter 1-1 mot Bologna. Och i La Liga är segern så gott som klar för Real Madrid. Ingen rolig vecka för Barcelona. Nu hoppas jag bara att Chelsea orkar stå emot i returen. Det skulle verkligen vara på tiden!
Chelsea spelar för övrigt i England, den enda stora ligan där det fortfarande är superjämnt efter att Manchester United spelat 4-4 hemma mot Everton samtidigt som City bortaslagit de extremt tama vargarna i Wolverhampton. Nu skiljer det bara tre poäng med ett återstående inbördes möte.
Dock tror jag att United kommer göra som Real Madrid i går - vinna titeln på bortaplan mot den största rivalen. Troligen med ett mål i slutminuterna. Som alltid.


I could totally have a fotbollsblogg.


Skönt är att sova men tråkigt är att vara trött


De dagar jag ska upp en viss tid är jag så trött att jag bara vill sova vidare, men när jag väl har chansen att sova ut så vaknar jag tidigt. Lite irriterande. Inte för att det är så jobbigt att vara vaken på förmiddagen, men för att man blir så trött på kvällen. Jag vill ju sitta uppe och kolla på TV-serier till klockan fyra på morgonen!

I morgon ska jag upp tidigt så då lär jag inte vara pigg. Jag behöver säkert snooza länge för att ens orka mig upp. De senaste veckorna har jag snoozat en och en halv timme varje dag. Ja, jag har faktiskt snoozat så länge att väckarklockan börjar stänga av sig själv. Den tänker typ "Personen i fråga kan omöjligen fortfarande ligga och sova!" och så bara slutar alarmet.

Även det är lite irriterande.


Ett våghalsigt experiment senare


Jag testade messmör på Guldkornsmackan och det funkade! Tycker dock att mackan är lite för tunn och att "Gott gräddat" är ett bättre alternativ om man vill äta messmör på den sortens bröd.


Let's Go Smallville Crows!


Det blev till slut 4-3 till Mjällby. Spänning till slutet och Djurgården förlorade. Helt okej :)

I FIFA-världen var läget lite värre. Efter en makalöst stabil första halva på säsongen vann jag i dag bara en av sex ligamatcher och tappade inte bara ligaledningen utan även direktplatsen till The Championship. Däremot gick det desto bättre i FA-cupen, där jag på bortaplan slog ut två lag från nyss nämnda Championship och där jag nu är klar för åttondelsfinal. Dessutom hade jag tur med lottningen. Jag undvek de stora elefanterna och får nu möta Middlesbrough på hemmaplan. En tuff match fo'shizzle men ändå en match jag ska kunna vinna.

Lite smolk i bägaren är dock att Clark Kent är långtidsskadad och missar den matchen. Kan ni fatta det? Clark Kent är långtidsskadad! Stålmannen är långtidsskadad! Motståndaren måste ha haft jävligt mycket kryptonit i dobbarna.
Dessutom missade Supergirl nyligen tre matcher för en vridning i knäet, men det var nog bara ett spel för galleriet.


Time flies like an arrow, fruit flies like a banana


Ingen skola i dag. Jag valde istället att stanna hemma och kolla på "Studio 60 on the Sunset Strip". Aaron Sorkin skrev nästan alla avsnitt av den serien själv, vilket är väldigt imponerande. Ofta skriver man som manusförfattare kanske två-tre avsnitt per säsong.

Efter "Studio 60" smetade jag även in ett avsnitt av "Lois & Clark" och som ni märker så blir TV-serielistan bara längre och längre. Nämnde jag att "Glee" har börjat igen också?

Nu ska jag dock inte titta på någon TV-serie utan på slutet av matchen Mjällby-Djurgården. Djurgården har precis reducerat ett 4-0-underläge till 4-2 med cirka en halvtimme kvar att spela. Hur ska den matchen sluta egentligen?

Jag gissar 4-2.


(B)loggboken - 19 april


Hallojsan kallsojsan!

Dissen fortsätter. Thomas skickade ett mejl där han meddelade att han ställer in morgondagens möte. Ett minutsnabbt svar från min sida där jag frågade om han kunde träffas i början av nästa vecka istället, men han valde att inte svara. Och i morgon lär han ju inte svara eftersom han är "upptagen", vilket innebär att jag i bästa fall får svar på måndag om ett möte som kan äga rum tidigast på tisdag. Suck.

Projektet då? Efter att onsdagen givit mig goda resultat gav torsdagen mig svar på tal. Typ "Här ska du inte komma och tro att du gör en förväntad vinst bara för att du spelar för 3 miljoner per år!"
Det var faktiskt lite synd, för jag var verkligen på väg att göra skäl för namnet  Stryktipset - Den optimala strategin. Nu får jag väl byta namn till Stryktipset - En strategi som bara suger litegrann.

Men jag ska inte klaga alltför mycket. Min modell hade kunnat vara askass redan från början och då hade jag stått här nu helt tomhänt. Och det gör jag verkligen inte. Alldeles nyss skickade jag iväg en 11 sidor lång rapport till Thomas - på saker jag har kommit fram till den här veckan!


(B)loggboken - 18 april


Tjenaxen i prefaxen!
Jag mötte min handledare på vägen till skolan och han rådissade mig. Jag sökte ögonkontakt. Hälsade vänligt. Men han bara vände bort huvudet åt andra hållet. Whaaaaat?!
Under våra privata möten är han jättetrevlig och glad, men utanför skolan är jag tydligen lika mycket koblaja som alla andra studenter. Jag ska minsann dra tillbaka min vänförfrågan på Facebook!

Projektet går framåt i alla fall och jag börjar faktiskt nästan bli klar. Snart dags att börja skriva rapporten med andra ord (och delvis med samma).
I dag kom jag fram till en hel del intressanta saker som inte kommer göra mig det minsta rik men som i teorin faktiskt skulle kunna göra det. Dessutom börjar en grundläggande strategi växa fram och jag känner mig extremt nöjd med mitt val av projekt. Visst att Billys projekt typ botar cancer eller nå't, men jag får ägna åtta timmar om dygnet åt Stryktipset!
Det hela är som en dröm med enda skillnaden att jag oftast är fullt vaken.
På tal om drömmar så provade jag i går natt att nypa mig i armen i drömmen - vaknade ej!


...


Oh, great! Två dagar efter att högskoleansökningen stänger så kommer jag på att jag vill bli astronaut. Är inte det typiskt?


Bild


Jag hade ingenting att skriva så jag tänkte bjuda på en liten bild istället. Men jag hade ingen bild, så jag bildgooglade ordet "bild" och fick fram följande bild:







Hoppas inte upphovsmannen anmäler mig nu för att jag stal hans mästerverk...


Mysteriet med den tappade handduken


En av badgästerna på Solstollestranden har tappat handduken. Det finns tre kandidater. Steve "Blottaren" Johansson, den slappa sladdriga morfadern och den halvnakna tjejen Deandra. Vem tappade handduken?


Den första att gissa rätt belönas med upplösningen...


(B)loggboken - 16 april


Tjenixen i prefixen!
Dagen har varit ganska seg, men produktiv. Jag har redan hunnit med tre av veckans fyra mål och kommer nu förmodligen hinna göra lite extra som en glad överraskning till Thomas.
Han ba: "Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej! Inte mer att läsa!"

Varken David eller Sandra var här i dag, så det blev en dag helt utan Achtung. Tråkigt men ändå skönt. För även om det i dag mest var "rutingöra" på agendan så tycker jag att mitt projekt är så pass kul och intressant att jag faktiskt vill plugga. Och det har jag verkligen gjort i dag. Pluggat.

I morgon ska jag också plugga, men på ett helt annat sätt. Vem hade trott att variation kunde vara så kul?


Punk Jag hade nog trott det. Jag kan inte garantera något, men jo, jag hade nog trott det...



Oh, great! The lesbian's back!



Vi tog dem, Sandy!


Såg precis AIK bortaslå Syrianska med 1-0 och kan direkt efteråt konstatera följande:
ASBRA MATCH!

Mängder av målchanser. Stolpskott, ribbträffar, frilägen, härliga finter. Och så ett mål via händerna på en Syrianskaback. AIK förtjänade segern och är alltjämt obesegrade i årets allsvenska!


The April Curse


- Åh, jag smälter när snön smälter!
- Ja, jag fattar. Du är en snögubbe...
- Nej, jag tycker bara att det är så vackert när snön smälter.
- Och sen är du också en snögubbe.
- Ja.
- Så du bokstavligt talat smälter när snön smälter.
- Ja.
- Himlar med ögonen
- Smälti-smält...


Så nära arbitrage man kan komma


Redan halvvägs in i Stryktipsprojektet har det börjat bära guld. 10 rätt på Stryktipset och 200 kronor plus på "vid-sidan-om-spelandet".
Att jag fick 10 rätt på Stryktipset hade dock ingenting med mitt projekt att göra. Bara tur och skicklighet (och i övrigt så är väl inte 10 rätt så mycket att skryta över). Men den andra vinsten inkasserades enbart tack vare mitt projekt. Jag har nämligen hittat några modeller som ger mig positiva väntevärden med relativt låga standardavvikelser, vilket innebär att jag kommer kunna casha in ordentligt framöver!

Eller ja, ordentligt och ordentligt... Jag kommer att göra en genomsnittlig vinst på knappa tjugolappen i veckan, så det är ju inte några jättesummor vi pratar om...

Men det är ju alltid trevligt att vinna!


(B)loggboken - 13 april


Hejsis svejsis!
Det blev ett litet påsk-/sjukdomsuppehåll på några dagar, men nu är jag tillbaka (för att ta helg). Jag hade ett nytt möte med Thomas i dag. Han gav mig oväntat mycket beröm trots att jag inte gjort särskilt mycket. Det jag har lagt ner mest tid på är liksom att läsa in datan.
Men jag är faktiskt lite stolt över programmeringsbiten i projektet. (Jag älskar Matlab!)
Det har nästan gått oförskämt bra. Jag klarar jättemycket på första försöket och får väldigt sällan felmeddelanden.

I dag har det annars blivit väldigt mycket Achtung och även lite planering inför nästa vecka. Jag siktar på att vara klar med alla beräkningar och analyser om två veckor, men det lär väl snarare dröja till mitten av maj.
Mest på grund av den ökanda Billyfrasen "Ska vi köra en avgörande?"...


Effektiviteten som inte finns


Klockan är över tolv och jag har fortfarande inte åkt till skolan. Det kanske är därför jag inte hinner med så mycket om dagarna. Eller nej, det är ju på grund av Achtung die Kurve som jag inte hinner med så mycket om dagarna. Men om jag skulle åka in tidigare så skulle jag kanske hinna med lite innan Achtungspelandet börjar.

Fast nej. Jag gillar att ta sovmorgon. Då sitter jag hellre kvar längre på kvällen. Nu finns det ju inte heller längre några hockeymatcher som förhindrar det, utan bara fotbollsmatcher cirka en gång i veckan. Så nu kan jag börja ösa. Ösa med klös, kittiefriends!


Åh, Lazio...


Om Lazio hade kryssat borta mot Juventus hade jag vunnit uppemot tjugo tusen på tipset, men nu när de förlorade matchen fick jag nöja mig med sex.

Inte helt fel så klart, men det är ju lite tråkigt - när man är så nära - att inte vinna en enda krona...


TV-serier


Cirka fem minuter efter att jag skrev föregående inlägg så somnade jag med strumporna på. Och så förlängdes "The era of freschness" med ytterligare några timmar. Men i natt ska jag ta av mig dem - jag lovar!

Nu funderar jag på om jag ska hälsa på lite på Wisteria Lane. Det var ett tag sedan jag såg "Desperate Housewives" och serien börjar närma sig sitt slut. Bara tre avsnitt återstår i USA. I!
Ni kanske tycker att det är märkligt att jag byter serier oftare än strumpor, men jag är van vid att hålla många serier igång parallellt. Just nu balanserar jag cirka 20 serier och det funkar utmärkt. Jag blandar inte ihop dem över huvud taget, inte ens när Jennifer Morrison är med i tre av dem samtidigt.

På tal om TV-serier så har jag tänkt på en sak. TV-serier är ju bland det bästa som finns och kommer aldrig att försvinna. Men för varje ny TV-serie så är ju ytterligare en idé förbrukad. Ytterligare en story är "paxad" för framtida seriemakare. Visst att man kan förändra vissa detaljer och så, men det måste ändå bli svårare att komma på nya grejer. Det gäller att ha det där unika som lockar tittare. Som gör att man själv sticker ut i TV-tablån. Framför allt i Sci-fi-genren. Där är det extra viktigt. Och där är jag faktiskt lite orolig. Hur kommer utbudet se ut om tio år? Om tjugo år? När jag är pensionär?
Ja, pensionärsåldern är kanske den viktigaste. Ledig dag ut och dag in, då kommer man ju verkligen kränga TV-serier. Men finns inget nytt då så får man väl bunkra upp med gamla klassiker. Det är ju inte som att 2000-talets bra TV-serier kommer vara dåliga i framtiden.

Smallville forever...


Fräscha Kenneth


Jag insåg precis att jag har haft samma par strumpor på mig i 110 timmar i sträck.


Jag är tillbaka (snart)


Febern är borta men segheten är kvar. Det får nog bli en dag till här hemma innan jag återgår till skollivet. Det är nog bäst så. Min handledare tycks ändå ha tagit påsklov på obestämd tid.


Nu är det dags för en liten TV-seriekväll och jag funderar på att åteförena mig med "One Tree Hill", som i Frankrike fortfarande heter "Les Frères Scott" trots att både Lucas och Nathan har lämnat serien. Typ the failest of all fails!


Finaltipset


AIK åkte sorgligt nog ut och min "Vi säger väl SM-guld..."-serie dog i förtid. Men jag tänkte trots detta fullfölja tippandet med att spå finalsegraren.


Skellefteå - Brynäs

Skellefteå har en riktig monsterkeda med Bud Holloway i spetsen men Brynäs har Jakob Silfverberg. De är dessutom i grunden ett bättre hockeylag än Skellefteå och imponerade stort både i kvartsfinalspelet och i semifinalen. Skellefteå kan säkert ta ett par segrar på hemmaplan, men när det kommer till kritan så viker de ner sig.

Kenneths tips: Brynäs vinner med 4-2 i matcher


Jag lär känna min kropp


- Dunk, dunk, dunk!
- Är det du, hjärtat?
- Ja.
- Knak-knakeliknak-knak!
- Är det du, hjärnan?
- Ja.
- Kaboooomie!
- Ljumsken?
- Det vet du, brorsan!
- Ja, det vet jag.


Och i rummet intill går basen på högvarv


Jag har sovit 30 av de 40 senaste timmarna. Inte för att jag egentligen har varit så trött, det har bara varit för jobbigt att vara vaken. Men jag lever!

Nu ska jag försöka äta någonting innan jag återgår till mina smutsiga lakan.

Hej då!


I think I'm gonna be sick!


Har känt mig hängig hela dagen och nu på kvällskvisten kom febern. Febern i sig är dock inte ett sjukdomssymptom, så jag undrar ju lite spänt vilken slags sjukdom jag har åkt på. Halsfluss? Öroinflammation? En helt vanlig förkylning?
Jag håller tummarna för det sistnämnda.

Men så länge jag slipper penicillin så ska det nog vara lugnt. Närmsta dagarna kan jag faktiskt stå ut med att vara sjuk. Det är lite synd att jag inte har hunnit ha mitt möte med Thomas, för innan jag har haft det så kan jag inte göra något skolarbete hemifrån. Men i övrigt så är det ingen speciellt viktig vecka.

Nu ska jag försöka hitta en tillräckligt bra TV-serie som är värd att följa men som ändå är så pass dålig att man egentligen inte vill se den. Har siktet inställt på "Once Upon A Time".


Be more obvious!


David ringde mig i går kväll:

"Jag tänkte bara säga att du måste äta, för du brukar ju inte äta när AIK fölorar."

Två minuter senare:

"Förresten, vad är påskbord för någonting? Det är typ exakt samma sak som julbord."



Man ba: "Mmm..."


Glad jävla påsk!


När AIK förlorar brukar jag straffa mig själv med att inte äta och nu när de åkte ur slutspelet väntar årets största buffé. (Hade inte jag en sång för det där?)


Vem kom för övrigt på idén om ett påskbord? En fantasilös person måste det ha varit, då det helt klart är en "rip-off" av julbordet. Skillnaden är typ att köttbullarna byts mot lammfärsbiffar och att äggen skalas vid bordet.


Vi säger väl SM-guld...


AIK tog sista chansen! Slog Skellefteå med 2-1 på hemmapan och nu blir det en sjunde avgörande match uppe i Skellefteå Kraft Arena i morgon. Och en sjunde avgörande är ALLTID nervöst att spela! Självklart är det fördel Skellefteå efter två storsegrar där uppe, men pressen kommer faktiskt att ligga på dem. AIK är underdogs och det passar AIK perfekt. De har dessutom vunnit en match på bortaplan mot Skellefteå och vet därmed att det går. Kan de bara stå pall för det inledande Skellefteåtrycket så kan det faktiskt gå vägen. Och det kan de väl? Eller?

3-3 i matcher. Pucken är rund.


PS. Äntligen har AIK:s bäste spelare den här säsongen - Robert Rosén - börjat leverera i slutspelet. En perfekt tunga på vilken våg som helst!


Morgonkaos


Tunnelbanan till Mörby Centrum var inställd. Jag åkte istället till Odenplan för att därifrån ta buss. Jag kom fram till Odenplan och såg att buss 70 stod inne. Gick med snabba steg mot bussen, men dörrarna stängdes när jag hade ungefär 20 meter kvar. Väntade på nästa buss som skulle komma om en minut - nej, två! - nej, en! - nej, tre!, nej, nu!, nej, om 14 minuter! Såg då buss 40 inkomma och skyndade mig över gatan för att hinna med den. Dock var bussen smockad, och precis när jag skulle få gå på så stängdes dörrarna. Jag lämnade då kön och gick tillbaka till att vänta på buss 70. Då såg jag plötsligt en ny 40-buss inkomma, så det blev en ny minirusch. Men efter att ha hamnat sist i kön fick jag inte plats på denna buss heller. Både muttrande och huttrande gav jag ironin en ond tanke. Men då såg jag buss 70 anlända på andra sidan vägen. Ingen tid att förlora. Ytterligare en rusch över vägen och denna gång kom jag på bussen! Mental moonwalk!


Anledningen till att jag åkte in så tidigt var för övrigt att jag tänkte prata med en handledare i en gammal kurs, angående en labb som aldrig blev rättad. Men handledaren var inte där.
Nej, för just det här räkneövningstillfället hade exkluderats från schemat. Alla andra torsdagar har de haft räkneövningar men just i dag hade de det inte. Ny ond blick.


Så nu sitter jag här i datorsalen. Helt ensam. Helt i onödan.

Och till råga på allt helt utan mackor.


Bruden som visste precis lagom


- Jag är brud. Jag är lång och ståtlig. Kom och titta på mig!
- Vad snackar du om? Du är kort som en dvärg och mindre graciös än en grekisk varmkorv!
- Jag är brud. Kom och titta på mig!


(B)loggboken - 3 april


Howdy dowdy! Kennethinho is back on track!
Jag är klar med all datainsamling! I morgon ska jag äntligen börja med själva arbetet! Jag körde nyss en matlabsnutt med både for-loopar och if-satser och det gick bra!
Nu hoppas jag bara att resultatet ska ge mig någonting användbart. För utan modell så går hela arbetet i soptunnan. (Severe case of skrämselhicka!)
Men att inte kunna anpassa en modell till data är också ett resultat i sig, och ger fortfarande upphov till en uppsats. Så även om jag inte kan göra det jag har tänkt så kan jag i alla fall göra något.

Fortsättning följer...


Den gyllene motsatsen


Det finns ju knep för att undvika dem när de kommer med sina pärmar och färgglada jackor. "The recruiters". Att ta upp telefonen brukar vara ett bra knep. Men ibland går det så snabbt. Ibland hinner man inte med. Och ibland så misstar man rekryteraren för en kåt tjej med diademfetisch som bara är ute efter lite oskyldig "morning action".

- Hej! Har du tid en minut?
- Två och en halv ska jag väl kunna klara i alla fall.
- Om jag säger vapenexport, vad säger du då?
- Ja, gärna!
- Men om jag säger vapenexport till typ Afghanistan, Iran, Egypten...
- Whatever you wanna call it, baby!
- Jag är ledsen, men då står vi tyvärr inte på samma sida.
- Jaha, det var ju tråkigt. Aja, hej då!
- Hej då!
- I love you...


Men det där gav mig faktiskt en idé. Ett bra sätt att komma därifrån utan att vara otrevlig.
Att helt enkelt tycka tvärtemot.

Amnesty:

Jag tycker att alla länder borde införa dödsstraff för jag tycker synd om brottslingarna som måste sitta i fängelse hela livet.


Läkare utan gränser:

Jag tycker inte att man ska hjälpa fok i onödan. Jorden är redan så pass överbefolkad så jag tycker bara att det är bra om det dör några stycken.


Greenpeace:

Jaha, har vi lånat Jorden av våra barn? Men jag tänker inte skaffa några barn så då gör jag ju en ren arbitragevinst på andras bekostnad. Hade du sagt att vi ärver Jorden av våra föräldrar så hade jag kunnat skänka några tusen, men nu får du inte ett öre!



Eller så säger man bara att man redan är medlem. Det brukar också funka.


Vi säger väl SM-guld...


Från ett kylslaget Råsunda till ett kokande Hovet. Från ett lag som inte kunde träffa mål till ett lag som stänkte in fem baljor. Från irriterat mutter till euforiska glädjerop.
Ja, det var minsann en liten resa man gjorde i går.

Semifinalserien är nu kvitterad. Då historien såg ut att upprepa sig gjorde AIK helt plötsligt sin bästa period på länge. Och vann matchen. Nu är matchserien helt öppen och förutsättningarna är faktiskt ganska bra. Matchen i morgon är inte helt avgörande men om AIK vinner den så tror jag att de säkrar finalplatsen redan på torsdag.

2-2 i matcher. Pucken är rund.


PS. Jag hade värsta aprilskämtet inplanerat i går, men så somnade jag innan jag hann publicera det. Ni får istället hålla till godo med aprilskämtet på Råsunda (och då menar jag inte AIK). En trogen matchprogramskund kom fram med en tjuga i handen.

- Nej, vi har höjt priset i år. Sista säsongen på Råsunda.
- Jaha, vad kostar det nu'rå?
- 500 kronor.

Det roliga är att han faktiskt tog upp en femhundralapp innan han började ifrågasätta det.

- 500? Nej, du måste skämta!
- Ja.
- Var det ett skämt?
- April, april!
- Jaha, så det kostar 20 kronor?
- Ja.
- Bra, då har jag råd med bira också.


PS.


Nej, jag har inte missat att Djurgården åkte ur Elitserien. Har skrattat åt det hela kvällen.


RSS 2.0