Ett fall framåt


Satt i datorsalen och fingrade lite på labben. Skrev saker. Sedan blev klockan halv sex och det var dags att bege sig hemåt. Men när jag gick ut ur datorsalen var det helt kolsvart i korridoren. Det fanns säkerligen en lampknapp någonstans, men jag hade ingen aning om var. Så jag började försiktigt gå ner för trappan.
Missbedömde dock längden å det grövsta. Trodde att jag hade nått golvnivå när jag bara hade kommit halvvägs. Tog därför ett lite för stort steg och föll handlöst ner för de avslutande trappstegen. Jag kände benet vrida sig och logiken sade att jag borde ha skadat mig, jag som är så skadebenägen. Men lustigt nog tycks min kropp vara immun mot direkta smällar. Åter på benen firade jag min triumf.
Slog senare i huvudet i väggen, men det är en annan femma.


Åtta dagar av åtta hade jag misstajmat pendeltåget totalt. Missat det med mindre än en minut varje gång. Därför hade jag idag sett till så att jag skulle ta den bäst matchande tunnelbanan för ändamålet. Gjorde också det. Åkte till Centralen. Men när jag kom dit möttes jag av åtta minuters försening på tåget mot Södertälje Centrum! Jag sjöng ironisången tyst för mig själv. Den går så här:

Ironi. Ironi. Iro-iro-iro-ironi.
Vilken ironi! Ironi. Ironi.
Ironi. Ironiiiiiiiii.
Ironiiiiiiiii.
Ironiiiiiiiii.
Iiiiiiiiirooooooooooniiiiiiiiiiiii.
Ironi!

Och sen ytterligare tolv snarlika verser.



Dagens ord:  Pedofili.


Kenneth läser, magen jäser


Och i rummet intill går "White light moment" på högsta volym för 18:e gången i rad.
Jag hatar när min syrra fattar tycke för en bra låt. Då vet man att hon kommer förstöra den genom att spela den konstant i ett par månader. Eller okej, kanske inte konstant. Hon brukar ha ungefär fyra låtar som hon varierar mellan.

När vi ändå är inne på irriterande saker lägger jag till det faktum att dagens sportdel blev sköldpaddsunderlägg innan jag hunnit läsa om AIK:s triumf.
Det hela blev lite väl avskalat...
Av-skalat... Skal... Sköldpaddsskal... Ordvits... Ingen?


Rummet skulle behöva städas. Damm där det inte ligger kläder. Damm där det ligger kläder. Ja, utan att göra bort sig totalt kan man säga att det finns väldigt mycket damm här inne.
Mer än i ett fiskreservat...

Fisk-reservat... Damm... Fiskarna simmar i dammen... Seriously? No one?


I give up.


Om jag var ett snöre


Om jag var ett snöre så skulle jag dingla
och helst skulle jag va' beklädd med en pingla
så alla fick nys om att jag var i farten
Jag vore unikast i arten!

Men trots att jag vore unikast i arten
och folk alltid hörde att jag var i farten
så vore det dumt om jag hade en pingla
ty jag skulle ej orka dingla


AIK - Modo 5-3


Fasth storspelar, utespelarna är effektiva. AIK har nu fyra raka segrar!
Man skulle kunna säga att Gnaget är en riktig vinstmaskin. Höhö.

Ja, nu blev ju just det där inte så kul. Tänkte att det skulle vara lite fyndigt med tanke på att jag metaforiskt jämförde ett mänskligt ishockeylag med en elektronisk pryl, men jag kom på att "vinstmaskin" redan är ett väl etablerat uttryck i sportvärlden.

Så, ja... det här blev ju lite pajasaktigt...


Jag är kär!


Dock i ett boklöv, så responsen är ju inte den bästa.


När rushen till duschen blir konkursen


"Let's dance" är väl ändå riktigt tråkigt? Tycker ni inte? Segt, ointressant och ett väldigt uttjatat koncept. De kanske borde piffa upp det hela lite. Typ "Let's not dance, let's do that other thing we used to do".


Anyway. Det är jobbigt att börja halv nio. Trötthet. Trängsel. Alla i familjen går upp samtidigt. Badrummet är ständigt upptaget. Imorse fick jag duscha i handfatet.
Pumpade handtvål i massor, lät kranen rinna och organiserade spontana skvättar med hjälp av min hand. Det var väldigt blött på golvet efteråt. Borde kanske haft en handduk till hands. Men jag torkade i alla fall upp den värsta pölen med min ena strumpa. 
Synd bara att jag aldrig hann byta strumpor sen...


Dagens motto:

Lycka är att ha en vän som ställer upp för en i vått och torrt.
Olycka är att sätta 200 kronor på Helsingborg och sen se dem kryssa mot Balrog.


Du har alltid ett val






Att sova med sig själv


Jag gillar onsdagar. Jag sover länge. Går upp. Äter frukost. Ser på DVD. Sover lite till.
Och sen är jag pigg resten av kvällen! Kan sitta uppe och plugga utan problem.
Övriga vardagar vet jag att jag inte kommer hinna plugga när jag kommit hem från skolan, eftersom jag oundvikligen kommer somna. Har jag tur i oturen sover jag mellan tio och tolv, vaknar upp och får ett par timmar gratis. Men då är kroppen rätt seg och viljan att lära sig saker är ju inte direkt den största.


På tal om att sova så såg jag en snubbe som sov på en parkbänk häromdagen. Jag såg inte att han andades, så jag tänkte att han kanske var död. Funderade på om jag typ skulle ringa polisen eller nå't. Men sen tänkte jag att han nog bara låg och sov trots allt, så jag gick därifrån.
Fick senare veta att han faktiskt var död, varpå det kändes lite onödigt att jag inte hade ringt polisen. Å andra sidan hade jag lite bråttom hem den dagen. Match på TV.
Så det hade ju blivit lite av en prioriteringsfråga. Död gubbe? Hockey? Hockey? Död gubbe?
Spontant skulle jag säga hockey.

Och hade man väl ringt polisen så hade de säkert trott att man sade röd gubbe istället för död gubbe. Typ:
- Ja, men vänta tills det blir grönt då.
- Vadå, hans blod?
- Ja, det krävs lite mod.
- Det kan nog dröja.
- Ja, ta av dig tröjan du.
- Ska jag  täcka över liket?
- Mmm, det är ofta kö på det fiket.
- Jag tror att han kan ha frusit fast.
- Ser du en trast? Ja, det var ju trevligt.
- Skickar ni hit någon eller?
- Inte det heller? Nä, det var ju tråkigt.
- Vad fan snackar du om? Det ligger en död jävla gubbe här på bänken och jag undrar om ni tänkte göra något åt saken!
- 27,5.
- Va?!

Tut tut tut


Som en så'n där gul äcklig sak


David hämtade ett glas vatten från cafét, och förstås hade de förstört det genom att ha en citronbit i vattnet. Standard på café och restaurang nu för tiden. Varför alltid denna jävla citronbit?
Citron gör sig inte bra i sådant som äts eller dricks. Borde förkastas helt. Gör sig endast bra i uttrycket "sur som en citron". Knappt det.

Om nu någon skulle vilja ha citronsmak på maten eller drycken så kan det väl finnas sådant där citronkoncentrat på sidan av? Bredvid den där olivoljan som man aldrig rör.


***
They did it again. Tunnelbanan utannonseras med Mörby Centrum som slutdestination. Men så går man på, åker några minuter, och upptäcker att Stadions normalt sett Djurgårdsblåa väggar nu är lika gråa som Djurgårdens spel. Då inser man, ihop med några hundra andra resenärer, att man befinner sig vid Karlaplan. På ett tåg mot Ropsten. Man får gå av tåget, åka tillbaka en station och därefter byta mot Mörby Centrum. Som tur är har man god tid på sig, varför det tio minuter långa tidsfördöjet  inte påverkar morgonstressen mer än ett "Jaja, det blir väl ingen tobakspaus idag heller".


***
Jag känner att jag inte fick tala ut tillräckligt om boktragedin igår. Allting hände så snabbt. Ena sekunden var den framför ögonen på mig. Nästa sekund var den i luften. Ytterligare ett par sekunder senare låg den på golvet, med mjuka och bräckliga hörn. Betraktad som ofin i all relevant framtid.
Men jag antar att det är sådant som händer. Ibland får man helt enkelt acceptera en motgång och offra 428 kronor på att köpa ett nytt exemplar. Det är så livet fungerar.


***
AIK har brutit förbannelsen och nu gjort första målet två matcher i rad. Och vad hände då?
Två segrar.



Dagens vers:

I världen finns det många djur.
Vissa av dem bor i bur.
Jag har djur som bor i bur.
Oftast är de i buren.


Jag gick fort. Dagen gick långsamt.


Jag har känt mig hängig och smått illamående hela kvällen. Jag är 99 procent säker på att det är den där mesostmackan...
Men lite sömn på det här så är jag pigg och alert imorgon!

Jag sitter numer kvar i skolan efter föreläsningen varenda dag. Jag har insett att jag bara somnar om jag åker hem, så det finns egentligen ingen poäng i att göra det (annat än att ta igen sömn men det gör jag på onsdagar och helger). Sitter jag däremot kvar i skolan får jag massor gjort. Jag läser sidorna i boken. Jag gör mer än 90 procent av alla uppgifter.
Och första labben är nu avklarad!
Men så är det ju också sannolikhetsteori. Den hittills enda kursen jag på förhand verkligen har sett fram emot. Det gör sitt till.


Sommaren börjar närma sig med stormsteg och här sitter man helt utan solkräm. Jag tittar igenom min badbyxekollektion och hoppas innerligt att gröngult kommer vara inne i år. Sjunde gången gillt...



Dagens tragedi:

Min lärobok föll i golvet. Hörnen veks.


Day of joy (ty sport é skoj)


Laget som aldrig vinner mötte laget som aldrig förlorar. AIK slog HV71 med 3-2.
Det var en härlig match som AIK faktiskt dominerade fullständigt. Från början till slut. Och än lever hoppet om att undvika Kvalserien. Inte för att jag tror att det är någon fara att hamna i Kvalserien i år. Vilka skulle gå upp, liksom? Örebro?
Men det kan ändå vara skönt att följa den serien utan några känslor inblandade.

Höjden av underbarhet (word of the day) uppnåddes sedan när Sverige slog mäktiga Kroatien i handbolls-VM och därmed säkrade semifinalplatsen. Nu blir det medalj!
Det som gör Sverige så bra jämfört med tidigare år är att vi för en gångs skull har spelare som verkligen kan skjuta. Vi har Doder, Carlén, Andersson, Ekdahl du Rietz...
Vi har dessutom i Ekberg en straffskytt av absolut världsklass, i Sjöstrand en målvakt som gör de viktiga räddningarna, i Arrhenius en stark pjäs på linjen och i Källman en spelare som kan kontra (och göra de där viktiga kantmålen).
Sverige har det näst bästa laget i turneringen. Endast Frankrike är bättre.

Nu sitter jag här. Nyduschad. Väntar på att natten ska bli dag så att jag äntligen får gå till skolan igen. Ja, det har faktiskt blivit roligt att gå till skolan. Helt knäppt, men oerhört sant.
Det känns som att jag är precis där jag ska vara just nu.



Dagens anekdot:

Kim och Kimett gick på party. En av dem "Com Hem".


Jag har tänkt på en grej.


Livet nu är inte så annorlunda jämfört med när piraterna härjade.

De plundrade båtar. Vi gör inbrott.
De hade träben. Vi har ben.
De festade med öl och vin. Vi festar med öl, vin och vodka.
De hade papegojor. Vi har husdjur.
De hade Jolly Roger. Vi har Seth Rogen.
De hade lappar för ögat. Vi har lappar för att ögat kan se.
Och så vidare, och så vidare...


Den enda markanta skillnaden är att de bodde till havs medan vi bor på land.
Och så var ju 99 procent av piraterna män, så populationstillväxten var ju betydligt lägre.


Kåsören Kenneth


Ibland blir man törstig av att äta. Men sen äter man en gurkbit och ett salladsblad och så dämpas törsten något. Den dämpas dock inte helt och då ställs man inför ett ultimatum.
Man vill ju dricka. För att man är lite törstig. Men att dricka efter att ha ätit grönsaker får inte samma effekt som efter att ha ätit till exempel en kalvstek. Det är som att känslan av törst inte blir helt tillfredsställd. Och låt säga att det bara finns en deciliter mjölk kvar i paketet. Och att hela köttbiten är uppäten. Vad tusan ska man göra då?
För mig är detta (och har alltid varit) ett olösligt dilemma.


Tur då att jag nästan aldrig äter grönsaker.


So anyway...


Jag har inte bytt strumpor på ett tag. Det kanske börjar bli dags.


En jungfrus tankar


Vad är det för trams om att man ska hålla på och byta stjärntecken för att stjärnhimlen ändras?

"Jag som trott hela mitt liv jag är en skorpion, säger 25-åriga Sofia Whitcombe. Och nu är jag plötsligt skytt. Det är som om mattan ryckts undan mina fötter!"

Jo, men nu när du säger det. Jag har alltid känt att någonting inte stämmer. Typ som att jag lever någon annans liv. Här får det sin förklaring.
För övrigt har nog mattan ryckts undan många gånger för Sofia, eftersom hon omöjligen kan bli skytt i det nya systemet om hon var skorpion i det gamla. Kalendern förskjuts nämligen framåt, varpå en skorpion i det nya systemet endast kan anta stjärntecknena jungfru och våg.


Nej, hela grejen känns urlarvig. Låt istället varje månad ha var sitt tecken så blir det mycket lättare att hålla reda på det. Lätt och slätt. Inget tjafs. Inga komplikationer.
För jag menar, det är ju inte som att horoskopen verkligen betyder någonting.


Keno


Den matematiska biten i laborationen går ut på att beräkna sannolikheten att få n rätt i spelet Keno 11. Detta löses enkelt, om man känner till lite kombinatorik, genom ett matematiskt uttryck bestående av tre termer. Läraren skriver upp detta allmänna uttryck på tavlan och förklarar hur det används i ett identiskt exempel.
"Jag tänker inte översätta det här till erat problem", säger hon medan hon inte alltför diskret pekar på motsvarande variabler i Keno-uppgiften.

Dessutom är Matlabkoden vi ska använda för beräkningen färdigskriven, med undantag för just ovan nämnda uttryck.

Tänk om det skulle kunna vara så i alla laborationer. Vad okomplicerat livet skulle vara då. Som en dans på rosor utan att behöva hålla takten.

Desto svårare är det att veta hur man ska använda typsättningssystemet Latex, där ingen riktigt förstår varför x:et ska uttalas som [-rs].

Det är lika ologiskt som inbuktningarna i knäckebröden.



Dagens talesätt:

Den som inte går till sängs, han har kvar att göra.



Less is a little


Jag tog med mig en tröja som inte var så varm. Jag hade på mig tröjan som inte var så varm. Jag sög lite grann.

Men överlag gick redovisningen helt okej. Några satt och stirrade argt. Några satt och skrattade åt mig (ja, Emma, jag såg dig nog). Några satt och halvsov och resten visade stundtals intresse för min lösning. Men inga frågor ställdes. Det var skönt.

Och i övrigt ligger jag bra till studiemässigt. Jag har läst allt jag ska ha läst (och mer därtill), gjort alla uppgifter jag ska ha gjort (och mer därtill) och har nu dessutom kommit väldigt långt på första laborationen. David  "The Dude"  Rigo rådissade mig som sin laborationspartner,
så för närvarande jobbar jag med Daniela. Det funkar jättebra.
Hon är lite för beroende av te dock.


Slutligen. Till Elin, som kanske tittar förbi i hopp om en födelsedagsdikt, hänvisar jag till MCD:s blogg. Själv kommer jag tyvärr inte att publicera några födelsedagsdikter på bloggen i år, då det löper stor risk att bli tjatigt när man skriver ett tiotal dikter på ett väldigt begränsat tema.
Men en gratulation ska du få:

Grattis!

Nu kan du äntligen besöka alla de där vuxensidorna som du tidigare tvingats lämna eftersom du inte har uppfyllt åldersvillkoret på 21 år. Jag kan tänka mig att det måste vara väldigt frusterande att tvingas klicka på "Exit" när "Enter"-knappen bara är några centimeter ifrån.
Lite som att inte se mörkret för alla skuggor.


Major breakthrough


Alltså, ni kommer inte att tro det, men jag har gjort värsta största upptäckten!

Låt säga att man är inne på internet och "surfar", och vill gå tillbaka till sidan man nyss besökte. Då behöver man inte trycka på den där vänsterpilen uppe i hörnet.

Man kan trycka på "backspace"!




Det där kändes bra. Jag gillar att göra en insats för världen.
Nästa vecka kan jag berätta hur man döljer att man råkat hälla grillkrydda i köttfärssåsen.


När dag är lös är jag nervös


Imorgon ska jag redovisa en uppgift framme vid tavlan. Inför en massa människor. I en sal stor som en oxfilé där minsta lilla gulp ger ifrån sig ljudet av en rinnande bägare.
Det som nästan gör det lite extra jobbigt är att säkert 90 procent i klassen redan har gjort uppgiften, för vilka min lösning är helt överflödig och endast ett tidsfördriv i väntan på rast.
Dessa måste jag alltså dumförklara i min pedagogik med olikfärgade kritor och tillhörande bild.

Kväljningarna har redan börjat. Nu väntar vi bara på svimfärdigheten, kallsvettningarna och mitt obligatoriska pulsklimax (som dock inte brukar uppnås förrän sekunderna innan).

Note to self: Bring warm sweater.

Second note to self: Wear brought sweater.

Third note to self: Do not suck.



Dagens vers:

Jag ser dig nog, du mörke man.
Du ser på mig mest när du kan.
Men om vår vänskap ska bli sann
så måste du gå bort från mitt fönster.


Äntligen borta!


Jag stängde ner datorn, drog ut alla sladdar, kopplade om både modemet och den trådlösa routern. Och då försvann det äntligen!

Skönt. Då kan vi dra ett streck över den saken.




Oh, crap.


För bra för mitt eget bästa


Titta vad jag har lärt mig. Ganska imponerande va?

Dock vet jag inte hur man får bort det. Kanske om man startar om webbläsaren...

Häng kvar.




Nej, funkade inte. Kanske om man startar om hela datorn...




Nope. Fortfarande kvar.




Helvete.


Hjärnskakning


Hejsan!

Jag ber om ursäkt för det bristande bloggandet de senaste dagarna. Anledningen är att jag har varit så himla trött att jag har somnat innan jag hunnit starta datorn.
Men nu har jag sovit ikapp och är tillbaka! Lika kass som förut...

Här är några noteringar och funderingar från de senaste dagarna:

* Vad fan höll Sarah Sjöström på med när hon gästade "Time Out"? 
Seriöst, var hon hög eller nå't?

* Tionde matchen i rad som AIK inte gör första målet. Inte konstigt att poängen uteblir.

* Varför lägger TV4 succéserien "Glee" i Kanal 11? Nu tappar den ju alla fans! Kanal 5 är annars världsbäst på att förstöra TV-serier genom att lägga dem på sämsta sändningstid för att ge plats åt inhemska realityserier som ingen bryr sig om. Bjud inte upp till kamp!

* Eh... folk... det är is överallt... sluta cykla!

* Förlust mot Argentina. Semifinalen avlägsen.



Och nu har det blivit dags att återknyta till rubriken.
Dörrarna till tunnelbanan höll på att stängas. Adrenalinstinn efter att ha kubbat sista meterna missbedömde jag hopphöjden i mitt avslutande avstamp och slog i huvudet hårt i vagntaket.
Tågresan spenderades i yrsel och resten av kvällen har gått åt till att försäkra mig om att 8 gånger 6 inte är lika med 27.

Drog nyss handen genom håret. Tyckte mig känna ett jack.



Dagens hiss

Uttrycket "och/eller". Jag gillar det.


Spelkvällen som Kenneth glömde


... för att han drack så mycket sprit.


Spelkväll hemma hos Klara. En massa olika människor. En massa olika spel.
Största meriterna från kvällen:

* Jag och Elin vann "Med andra ord", trots att de vi mötte hade specialtränat. Det var extremt jämnt, men "Brad Pitt" gav oss segern i sudden.

* Jag kom tvåa i Plump.

* I Cluedo gissade jag helt rätt på min allra första gissning. Sorgligt nog innebar detta att jag förlorade spelet.


Sedan missade vi nattbussen då vi gick åt lite fel håll. Men det gjorde inte så mycket.
Kom förvisso inte hem förrän strax innan sex, men jag tog igen tiden genom att inte borsta tänderna.
So it all worked out.


Och ser man på? (Ja.) Jag mindes ju ganska mycket. Det kanske inte var jag som drack all den där spriten ändå.



Dagens kategori: Skor.

Dockan hade lila skor


"Finns i sjön" bör ses med skepsism


Om man ber en person om alla hennes knektar så svarar ofta denna att de finns i sjön.
Men detta är inte nödvändigtvis sant, eftersom någon annan spelare kan hålla på korten.

Den engelska motsvarigheten "Go Fish!" är mycket mer logisk, då denna inte är ett påstående utan bara en uppmaning som inte har någon sanningshalt.


Förkrossande skönt


Jag spelade FIFA med Davorigo. Vi spelade totalt 20 matcher. Det var riktigt kul.
Vi inledde en ny säsong där vi gjorde oss själva till stjärnspelare och placerade oss i Wolverhamptons anfall. Sedan plaskade vi på med svårighetsgraden "Legendary" och äntrade Premier League. Det gick faktiskt hyfsat bra för oss. Vi vann alla våra hemmamatcher.
Dock vann vi bara en av sju bortamatcher mot Premier League-motstånd. Vi ligger därmed sjua i tabellen.

Dessförinnan spelade vi tre matcher mot varandra. David vann den första matchen på straffar. Jag vann den andra matchen med 1-0. Då sade David något i stil med:
"Alltså, om vi kör fyraminutershalvlekar... då kommer jag dominera."

Vi körde en match med fyraminutershalvlekar. Jag vann med 5-1.




Dagens vers:

Liten eller stor?
Större än du tror!
Superduperstor?
Nej, nu ska vi inte överdriva här...


Tjugondag Knut


Det blev inga 20 mål. Det blev tio. Och Chile kommer inte bli 23:a. De kommer bli 21:a.
Vad Sveriges slutplacering i turneringen kommer bli låter jag vara osagt, men topp 5 tycker jag att man kan kräva.

Nu till det viktiga. Jag åt knäckebröd förut och en liten bit fastnade mellan tänderna. Jag kan inte få bort den. Jag har försökt med tandtråd och allt. Mest med tungan och pekfingret, men även lite med tandtråd. Det är som att den är fastspänd mellan tanden och tandköttet, och jag är liksom lite rädd att den ska skära loss tanden så att jag måste tugga på vänster sida i framtiden.
Jag vet inte vad jag ska ta mig till, om jag ska gå till doktorn eller om jag ska försöka... åh, nu fick jag ut den! Never mind then.


Strax ska jag gå till sängs med en spännande stokastikbok.
Vad är stokastik?, undrar någon. Jag har inte den blekaste.


Dagens diskussion:

- Ska vi spela schack?
- Nej, jag pallar inte. Jag är matt.
- Schack matt?
- Nej...


Handbolls-VM!


Handbolls-VM för herrar börjar ikväll. På hemmaplan! Alla som är spända: knäpp en gång med fingrana framför datorskärmen!
Sveriges första motståndare är Chile. Detta fanns att läsa i DN:

"Chile hade stängd träning direkt efter att Sverige gick av Scandinaviums golv på onsdagen. Lagvärden Mauricio Alvarez var noga med att inga svenska spioner dröjde sig kvar i hallen."

Som att någon skulle spionera på Chile! Chile är ett av de absolut sämsta lagen i hela VM. Inte ens Bahrains coach kommer vilja spionera på deras träning när de gör upp om 23:e platsen i turneringen. Det är Chile som borde spionera på Sverige om de inte vill förlora med mer än 20 mål.


Med det sagt är bollen redo att släppas. Vilket den i och för sig inte görs. De kör med avkast, precis som man kunde förvänta sig att de skulle göra.


Lite för centrerad differens


Tentan gick bra. Min vana trogen överpresterade jag på tentan och känslan jag har nu i efterhand är bra. Med undantaget att jag inte klarade sista uppgiften riktigt.
Jag insåg att mitt ekvationssystem blev olösligt då det bestod av tre ekvationer med fyra obekanta. Men då var tiden nästan ute så jag fick lämna det ofullständigt.
För betyg A får jag missa 14 poäng. Sista frågan var värd 13. Så det kan gå vägen ändå.

Sedan åkte jag och David in och spelade biljard och blåste på bollarna. Jag var mästare i ett av områdena. Ni kan ju gissa vilket.


Inför imorgon hade jag kokat ihop några storartade planer. Jag hade tänkt ut hur jag skulle vara kung i mitt hus nu när jag var skolfri och dessutom "in between courses".
Och så säger mamma:  "Jag är ledig imorgon."

Där dog de planerna. Nu blir det bokläsning och torrmjölk istället :(

Över och ut.


Just jA!


Har ju som en vana att skriva hur det går för mig på alla tentor och i alla kurser, men har ännu inte skrivit hur det gick i datalogikursen trots att jag vetat det ett tag nu.
Det blev ett A.

PROGRAM

BEGIN
betyg:= A;
writeln(betyg);
END.


Ja, fantasifulle Keneth är i farten igen.

Nu till morgondagens tenta. Jag har som sagt planerat mitt pluggande ganska dåligt och har legat cirka två dagar före hela tiden. Detta har medfört att jag kommer ihåg mindre av det jag har läst och att mina chanser till högre betyg därmed minskar en aning.
För skojs skull har jag gjort en procentuell uppskattning över mina chanser imorgon.

F    1 procent
E    4 procent
D  10 procent
C  50 procent
B  25 procent
A  10 procent


På förhand är jag nöjd med ett C, vilket känns relativt bra om man tittar på siffrorna ovan.


Ska jag säga någonting om derbyt? Nej, jag ska inte säga någonting om derbyt.
Men jag kan säga en sak om derbyt.
Kommentatorerna nämnde att det är trevligt att fokusen för en gångs skull ligger på hockeyn och inte på publiken. Men genom att säga det var femte minut så blev det ju ändå inte så.



Dagens skämt:

- Du, Tony! Ska du ha en tåbira?
- Nej, jag har redan en bira. En tåbira!


Chockartat och dant


Hade inte lämnat huset på ett par dagar och fick mig en liten chock imorse.
Det var halt ute.
Höll på att halka i parti och var tionde sekund när jag skulle gå till tåget. Och när jag skulle gå från tåget till skolan. Och när jag skulle gå mellan skolbyggnaderna. Och när jag skulle gå genom skolkorridoren.
Fast det sista var lite mitt fel eftersom jag försökte imponera på städaren med att göra en moonwalk.


En ytterligare chock fick jag när jag kom hem. Julen var borta. Julpyntet, julgranen, min gosedjurstomte som jag ställde bakom soffan på julaftonsmorgonen och därefter glömde.
Allt var borta!
Pepparkakshuset var visserligen kvar, men det är fogat med lim så det är ju inte ens ätbart.
Enligt sed brukar julen dansas ut på tjugondag Knut. Och här i huset väntar vi normalt sett till tjugotredjedag Hjalmar. Så döm mig inte för att jag grät en tår som jag sedan slickade upp.


Förresten! David poängterade, angående mitt förrförra inlägg, att det är japaner och inte kineser som skriver från höger till vänster.
Men ärligt talat, handen på hjärtat, är det nån som kan se någon skillnad på dem?


Dagens citat:

"Att hallucinera är som att äta en korv. Det är gott tills det att grisblodet fastnar i gommen."


Jag har börjat ogilla luft. Vet inte vad det kan bero på.


Det är som att jag skulle ha fått för mycket av det när jag var mindre.
Jag minns med smärta grannpojkens cykelpumpsexperiment, men jag tror knappast att det kan ha med saken att göra. Det är verkligen jätteskumt, men vart jag än går så är det:

"Aaah! Luft!... Typiskt!"

Men det är väl bara att försöka leva med det. För det är ju inte som att det går att leva utan.


Kenneth leker kines


.ologiskt lite ju är det så rättvända är ord alla Men
.vänster till höger från och upp och nerifrån skriver Jag
.lajban lite det har och jag sitter Här .Kenneth är Jag !Hej


666


Hehe. Djävulen. Hihi.

Det är lite konstigt. Jag pluggade järnet i onsdags, slet med David i torsdags, läste igenom några anteckningar igår och har gjort två uppgifter idag.
Det är som att jag pluggar mindre och mindre ju närmre tentan jag kommer.
Egentligen kanske det är så man ska göra. Ta in fakta i början och sen "smälta det". Men så gör man ju inte. Knappast. Vem tror man att jag är? Godzilla?
Nej, här är det omvända spåret som gäller. Det börjar med 100 % avslappning och total nonchalans. Sedan läser man någon sida här och där i något reklamavbrott på TV. Med två dagar kvar börjar man ögna igenom gamla tentor. Natten innan börjar man råplugga.
Om man bara pluggar precis innan tentan så hinner man inte tröttna. Och det är ju vetenskapligt bevisat att stress ökar inlärningsförmågan.

Så jag har inte den blekaste aning om vad fasiken jag håller på med! Pluggar veckan innan...

Idiot.

Och till råga på allt så fortsätter alla bottenkonkurrenter att vinna sina matcher. Och AIK förlorar. Ja, jag bytte spår nu till Elitserien i ishockey. Tyckte att det var lämpligt.
Men jag tänker inte tröstäta. Har aldrig riktigt trott på den principen. Om något så tar den egna olyckan bort den goda smaken från det man äter. Så jag kör lite tvärtom. Jag tröstbantar.
Kan behövas faktiskt. Ni vill inte veta vad vågen stannade på imorse.


Dagens jag-vet-inte-vad:

Buskens bäste vän. Lövet.


Vad jag har att jobba med






Fringe!


Inatt är det säsongspremiär för Fringe. Som jag har längtat ända sedan jag såg säsongsfinalen av säsong två för tre och en halv timme sedan!
Det är en riktigt bra serie. Och för tre veckor sedan visste jag inte ens vad det var för något. Hade hört namnet, visste att det var någon slags sci-fi-serie, och tänkte kolla in den mest för skojs skull. Efter pilotavsnittet var jag fast. Har aldrig riktigt sett mig själv som ett fan av det övernaturliga, men det har blivit många sådana serier på senaste tiden. Det ger liksom serien en extra dimension och man behöver inte gå in överdrivet mycket på djupet för att det ska bli dramatiskt och spännande.

När vi ändå "tuggar TV" kan jag meddela att jag står över Let's Dance i år. Helt och hållet. Ser möjligen finalen om Anders Bagge är med. Men det lär han inte vara.

Och om någon undrar så slängde jag aldrig in en skiva jättegott bröd.


V-by C och minst E


Fick för mig att det skulle vara trevligt att gå av vid Flemingsberg och ta en liten längre promenad.
Tänkte inte på att det hade snöat.
Oplogat hela vägen hem. Skorna och strumporna blev dygnsura. Jag plumsade runt likt en dam i en bebispool. Och måsarna skrattade.
Men det var rätt kul ändå. Och det var ju trots allt motionen jag eftersträvade.

Dagen spenderades på Food Court. Jag och Davodinho gick igenom gamla tentor.
Jag åt pasta med kyckling och en skiva jättegott bröd. David åt pasta med kyckling och en något mindre skiva jättegott bröd.

Men det bästa av allt... ja, det var nog i och för sig den där brödskivan. Men det näst bästa av allt är att jag med sex dagar kvar till tentan redan känner mig säker på att bli godkänd.
Detta har aldrig hänt.

Läge att fira med lite middag. Det vankas pasta med kyckling. Jag kanske slänger in en skiva jättegott bröd!


Dagens vers:

Mamma Mu sov på en äng
men drömde om en jättesäng
Hon fick till slut en jättesäng
Då drömde hon om kalksten


V-by C


Imorgon ska jag till Vällingby Centrum och plugga. Varför Vällingby? Jag har hört att det är ganska lugnt där. Bra studiemiljö. Rent och snyggt.

Och sen så ska Davomundo vara där också. Framför allt ska alla gamla tentor som Davomundo har snott vara där. Men även Davomundo som sagt.

Hela dagen ska vi plugga. 2011 ska inledas med minst ett C.


Dagens vers:

Jag minns en gång för länge sen
Jag stötte på en gammal vän
Han satt och åt sitt knäckebröd
och dan därpå var han död


Observation


Kollar på bronsmatchen i JVM och en av de amerikanska spelarna heter Zucker.

Det kan inte vara kul att heta Zucker.


Dagens fail


Köpte nya skor. Gick åt fel håll.


Solen vs Månen


Missade tydligen "fetaste solförmörkelsen" imorse. Drygt 80 procent av solen skymdes.
Och där satt jag som en loser och funderade på om man kunde införa en regelbundenhetskontroll genom att lagra värden i en mellanvariabel.

Men det kanske var lika bra. Hade säkert förstört mina ögon mitt i all upphetsning.

Någon gång skulle jag dock vilja se en total solförmörkelse. Kollade runt på webben och det visar sig att nästa totala solförmörkelse i Sverige äger rum år 2126.

Knapra Vita Pro?


Skolstart


En dag i skolan och jag är redan en slut.
Eller vänta, ta bort ordet "en". Det passade ju inte alls in där.

Laboration 4 är hur som helst klar, så när som på eventuell rest, vilket innebär att jag har en hel vecka där jag kan fokusera helt och hållet på tentan.
Men oroa er inte. Jag ska inte bli en total pluggis. Jag har även 843 minuters DVD-tittande som ska klaras av innan helgen. Och ni kan ju gissa vad jag prioriterar högst...


Året har faktiskt börjat ganska bra. Idag kom i och för sig några bakslag när Sverige förlorade mot Ryssland och jag därefter tappade min penna i golvet så att udden gick av.
Men på det stora hela har det börjat helt okej.


PS. Det visade sig att det inte var Mohammed Jackson som hade kommenterat min blogg. Det var Bashar... Irriterad


Vi är överallt! Men inte på matchen...


Ännu en kassaskåpssäker seger när AIK idag slog Timrå med 3-1. Men trots fest på isen och nyårshelg i kalendern (vilket normalt sett lockar extra mycket folk), så gapade arenan halvtom. Tyvärr. Så har det sett ut i stort sett hela säsongen och det lär inte förändras förrän tidigast i ett slutspel. Om det nu blir ett slutspel. Alla andra resultat gick emot AIK idag. Så de tog inte in någonting på konkurrenterna. De halkade bara inte efter.


Samma pris för 2000:e matchen i rad. Fyra stora skyltar runt om och på försäljningsbordet, som alla förkunnade att priset var just detta. Ändå var det ett tjugotal som frågade:
"Vad kostar programmet?"


Det mest underliga stod ändå en man i femtioårsåldern för. Han stod och granskade flera olika program. Han jämförde fettfläckar, kollade vilkas hörn som var vikta och studerade de allmänt efter diverse abnormiteter.
Till slut hittade han det perfekta programmet, tog det ur högen och betalade för det.

Sedan vek han ihop det och lade det i fickan.



Dagens tabbe: Timråmålvaktens misslyckade plock innan AIK:s kvittering. Vilken klant!


Som äpplen och päron


Min mamma brukar klaga på att hon inte hinner ha ett liv när hon jobbar.
Nu när hon är ledig och kan göra vad hon vill - då lägger hon pussel.

Man ba: Eh... okej?


11111011011


"Som man inleder året, så kommer året att bli."  Var det inte så?
Själv inledde jag året stinkande och smått skäggig. Känns bra!

Nytt år. Nya tider. Nya vanor. Ny blogg? 
Nejdå, samma blogg, men jag funderar på att göra några förändringar.

Dock inledde jag blogg-året 2010 med exakt samma rader, så det lär ju inte bli några jättestora förändringar.

En sak jag kan nämna är i alla fall att jag tänkte införa "Dagens ..." som ett någorlunda dagligt inslag. Det kan vara "Dagens hiss", "Dagens diss", "Dagens lilla korta", "Dagens ord", "Dagens skämt", "Dagens gåta" eller något annat mer eller mindre skojigt.

Det här är något som jag verkligen ser fram emot och som kommer att bli riktigt spännande.
Oooh, vad jag är upprymd!

Dagens ord: Knöl.


RSS 2.0