Kaos i systemet


Hej! Hann inte sova någonting innan middagen och då rubbades hela mitt system. Jag är för trött för att hålla mig vaken men jag kan bara sova tre timmar i sträck innan jag behöver ta en paus i vaket tillstånd. Just nu befinner jag mig i en sådan paus. Tror jag i alla fall.

Anledningen till kaoset var att jag stannade kvar länge i skolan för att lösa en problemsamlingsuppgift. Och det var inte ens min uppgift!     Men jag klarade den efter två timmar. Känns bra.


Instick:  Och så sov jag förbi "Paradise Hotel"!    Det får bli TV6Play.


Om mindre än en halvtimme stänger min bloggtävling. Så bidragen lär ju rassla in de närmaste minuterna. Eller inte.


Dagens lilla korta:

Spegel spegel på väggen där, säg mig hur det gick för David på tentan.

Han vägrar ju säga det själv, den där konstant dansande snubben!


Tentan gick bra!


Hej och/eller Hallå!

Efter gårdagens tenta åkte jag till David (numer även känd som Mr. Jag-vill-inte-diskutera-tentan-och-du-får-inte-säga-nåt-av-dina-svar-eller-hur-du-gjorde-för-jag-vill-varken-höra-eller-prata-om-det). Vi spelade FIFA10 och sjöng Singstar, som utlovat. Jag krossade honom i Singstar. I FIFA var det jämnare, men jag vann ändå tre av fem matcher. Majoriteten är ju allt som räknas! Jag försökte faktiskt skriva ett blogginlägg också, men internetuppkopplingen havererade.

Hur som helst gick det bra på tentan. Har kollat upp svaren på kurshemsidan och kan glatt meddela att jag hade alla rätt! Jag tror att jag kanske får något eller några poängs avdrag för ofullständiga lösningar, men det mesta talar ändå för ett A i betyg. (-glad smiley-)


Idag köpte jag julklappar. Och så såg jag en riktigt fet duva! Hehe.


Imorgon (måndag) är sista chansen att medverka i min bloggtävling "Hitta det längsta ordet som får minst tio miljoner träffar på Google". För mer information, se inlägget "Bloggtävling" från den 16 november. Just nu leder Elin med ett ord på nitton bokstäver, men jag vet att det går att slå. Har själv hittat ett ord på 22 bokstäver som uppfyller kraven. Tänker dock inte vara med i min egen tävling.


Snart skall sovas (eller ja...om typ två timmar). Ha det så bra!

Kram Kenneth


Dagens lilla korta:

David diggar deg. Jag diggar dig.


Idol!!!


Wow! Vilken show de bjöd på! Att skicka ut idolerna till ...tugg tugg... Malmö Arena var ett...smask smask...riktigt genidrag av TV4.

Och trots att hon fick lite kritik så tycker jag att Mariette var riktigt bra ikväll!
Hon kommer lätt gå till semifinal.               (eventuellt)


14 timmar kvar


Och planen går...hyfsat. Jag kommer inte att hinna med alla fyra tentor, men tre stycken borde jag klara av. Linjära avbildningar är fortfarande inget säkert kort, men jag behärskar det tillräckligt väl för att kunna göra en ansats åtminstone. Sen är det bara att kasta sig ut!

Och...cirka en timme kvar till Idol. Heja Mariette!


Dagens lilla korta:

Det känns nu lite si och så
Är osäker på hur det kommer att gå
Tror trots allt att jag klarar tentan
Kanske går det till och med över förväntan


Knappast planlöst


Så här ser min plan ut:

Nu ska jag jobba med linjära avbildningar i en och en halv timme till. Sedan ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig. Hoppas på sömn!

Imorgon ska jag stiga upp strax efter klockan tio, äta en god frukost och sedan kolla igenom mina gamla seminarieuppgifter. Därefter blir det lunch och sedan sätter jag igång på allvar. Fyra gamla tentor skall avverkas innan Idol. Däremellan ska jag även äta middag. Efter Idol kollar jag igenom någon sista uppgift och sedan ska jag försöka sova. Förhoppningen är att jag ska få fem timmars sömn inför tentan på lördag.

På lördag morgon får jag några panikattacker på tåget, sväljer min tunga på tentan och kommer ut med ett svagt C.


Sen ska jag och Davorigo festa loss med FIFA och Singstar!


Dagens lilla korta:

- Varför får inte jag binda någon när Hola band Ola?
- För du é fett keff, yaoh!


...


Dagens mest irrelevanta fråga:

En toroidyta, är det en kombination av en ellips och en hyperbel?

svar:  Nja, det är en sadelyta.


Robin - The King of ATP


Robin Söderling är kung i tennisvärlden just nu. Efter att ha slagit Rafael Nadal i två raka set upprepade han idag den bedriften mot Novak Djokovic. 7-6, 6-1 skrevs setsiffrorna. Nu har han god chans att vinna gruppen, och slipper då förmodligen Roger Federer i semifinalen.
Men varför går matcherna på Viasat Sport? Då kan jag ju inte se dem. Surt.


Nu har jag börjat bekanta mig lite med linjer, plan, samt skärningspunkter och avstånd dem emellan. Jag förstår lite mer än vad jag gjorde i gymnasiet i alla fall. Är dock orolig över linjära avbildningar. Sådana måste jag sätta under lupp imorgon.


Svar på fråga: Bloggtävlingen stänger på måndag klockan 23.59.59.


Dagens lilla korta:

Robin, du är bra!
Robin, du är bäst!
Robin, du är skitbäst!
Du är åtminstone helt okej.


Logiskt var det ej


Hej Tjena!

Fråga: Varför var det så många på Analysföreläsningen idag när vi har Algebratenta på lördag? Med tanke på hur många som skolkade i fredags borde det ha varit typ tio personer på föreläsningen. Inte 70!


Tänkte passa på att påminna om min bloggtävling som stänger på måndag. Hittills har tre bidrag inkommit - alla från samma person. Elin har lagt ribban högt, men visst går det att lägga den ännu högre? Eller alltså...att ta sig över den?...typ. Gör ett försök redan idag!
(Eller var kylig och vänta till på måndag kväll.)


Ledig imorgon. Repetitionsföreläsning på torsdag. Ledig på fredag. Tenta på lördag.
<DUNK DUNK>   <DUNK DUNK>   <DUNK DUNK>    < piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip....>


Dagens lilla korta:

Här nös and. Gåsen nös borta vid brunnslocket.


Tillräckligt


Idag hände många saker som skulle bli alldelels utmärkta bloggämnen. Nöjer mig dock med detta:

Jag köpte bröd.


Dagens lilla korta:

Skänk en slant till gammal tant
så mår du bra om natten
Eller strunta i summan, sen spotta på gumman
och sno det som ligger i hatten


Mer än halvklart?


Hej!

Idag fick jag en fråga angående min bloggtävling och gör härmed ett förtydligande:

T.ex. "cheese sandwich" är inte ett godkänt bidrag, eftersom det innehåller ett mellanrum. Däremot skulle "cheesesandwich" vara godkänt om det fick minst tio miljoner träffar, även om de flesta sökresultat man får upp baseras på det ogiltiga "cheese sandwich".

("Cheesesandwich" får dock inte mer än tio miljoner träffar.)


Hoppas att det blev klarare nu!


/Kenneth


Kul värre?


Är mina lärare roliga? Ett ämne som kräver utredning.


Är Martin rolig?
Tja, han drar några matematiska skämt. De är rätt kul, känns inte konstlade på något sätt. Ändå är det bara de äldre som skrattar. Man gjordes därför uppmärksam på att 64-åringen inte var närvarande vid en föreläsning för några veckor sedan. Martin drog ett skämt om Arkimedes integralkalkyler och det blev helt knäpptyst i salen. Martin försökte sedan med samma skämt några minuter senare men insåg nog att det var hopplöst.


Är Andrzej rolig?
Ja, åtminstone enligt honom själv, skulle jag tro. Han höll på att fnissa ihjäl sig när han förklarade kontinuerliga funktioner med att man kan rita dem utan att lyfta pennan. Han var hyfsat behärskad, men man verkligen såg hur han höll på att explodera inombords. Han gjorde allt för att hålla tillbaka gapgarvet.


Slutsats: De är rätt roliga.


Hur som helst parallellt


Jag säger och skriver hela tiden "ett parallellogram", men det heter tydligen
"en parallellogram".


Pluggar nu inför lördagens tenta i Algebra. Jag kommer att bli godkänd. Mer än så vet jag inte. Det får gå som det går. Jag har åtminstone sett till så att jag får full bonus, vilket kan få stor betydelse.


Snart börjar söndagens härliga TV-program. Det finns ju så många! Men jag ska nog spela in några och använda tiden till att plugga istället. Det känns vettigt.


Eh...Ett litet sån't här "By the way" bara:    Daviduppo! Sluta sprida lögner om mig! Särskilt den där om robotdansen, vilken har blåsts upp till alltför höga höjder.


Dagens lilla korta:

Mannen som åt fisk: Om två kilo är jag mer baddare än den här fisken någonsin var. Jag har ju nämligen ett simmärke att lägga till vikten.


Idag var det lördag


De fem senaste gångerna jag har tagit en fluortablett (med banansmak) har jag råkat bita sönder den. What's up with that?


Idag skulle jag ha en "pluggdag". De planerna grusades - bokstavligt talat. Det fina vädret lockade mig och min hårda fotboll ut till Banslättsskolans fotbollsplan. Själva spelandet upptog inte så lång tid, endast drygt 40 minuter, men när jag kom hem somnade jag och jag vaknade inte förrän tre timmar senare. Sedan blev det middag och TV-tittande och det där pluggandet har man knappt sett röken av, som gamlingarna brukar säga. Är dock fortfarande pigg så jag ska nog plugga lite nu, tror jag.


Elin "Checka" Top-three-babysitter-in-her-district bakade några chokladrutor (även känt som kärleksmums) till mitt utspring den 3 juni tidigare i år. Upptäckte idag att jag hade tre rutor kvar i frysen. Åt dem. Trots att det gått nästan ett halvår var de ännu godare än jag mindes dem. Så tack för en välsmakande afton, Elin!


Dagens lilla korta:

En stjärnklar natt
jag såg en katt
vars päls var rätt så grå
Han saknade nos
Hans ögon var mos
Men han jamade glatt ändå

Tills han gick in i en stolpe


Signalen was to blame


Tänkte ta 07.22-tåget. Det kom 07.26. Tåget därmed fullsatt.
Sedan kom det verkliga bakslaget. "Ingen pendeltågstrafik mellan Stockholms Södra och Stockholms Central på grund av signalfel. Tåget går bara till Stockholms Södra."
En nervös Kenneth kollar på klockan och konstaterar att det kommer att "bli på håret".

Vid Södra lämnar alla resenärer tåget. Typiskt nog sitter jag nästan längst bak och får några tusen personer framför mig. Jag sicksackar mig igenom folkmassan så gått det går och börjar sedan jogga mot Mariatorgets tunnelbanestation. När jag väl kommer dit får jag vänta fyra minuter på tunnelbanan.

Som tur är så är Mariatorget ett stopp på röda linjen, varpå jag kan åka direkt till Universitetet utan att byta tunnelbana vid Centralen. Detta är anledningen till att jag hinner i tid till föreläsningen.
Med tjugotvå sekunders marginal äntrar jag föreläsningssalen, fortfarande svettig efter min tidigare joggingtur. Alla tittar upp och möter min blick. Alla 14.


Dagen fortgår sedan utan krusiduller eller dylikt.


Dagens lilla korta:

Smaken är som baken - monoton.


Hur? är frågan


Ja, hur blir det nu om vektorn u avbildas på "v kryss u" i rummet?

Det blir ju inte projektionen...Och inte heller vektorprodukten som en punkt...Eller?


Biljettkontroll på stationen


Kommer till Tullinge station. Går igenom spärrarna och ska precis bege mig ner för trappan då jag stoppas av en kvinnlig biljettkontrollant.

Hon: Hej.
Jag: Hej?
Hon: Tågbiljett! (med en påtaglig irritation i rösten)
(Chockad tar jag fram mitt tågkort. Har dock ett exemplar av dagens Metro i handen så det går inte helt smärtfritt. Visar henne kortet.)
Hon: CSN-kort och legitimation!
(Jag pillrar upp plånboken ur fickan, letar igenom den och hittar till slut mitt Campuskort och mitt leg. Visar henne dessa.)
Hon: Hmm...(studerar identitetshandlingarna, jämför personnummer. Kollar extra på mitt leg.)      Står det verkligen en nia här? Ser ut lite som en fyra.
<Ah...just det...det är en fyra...jag är 69 år gammal...skojar hon med mig eller?!...>
Jag: Ja, det är en nia.
Hon: Hmm...okej'rå. (smått kritiskt med en ond blick)
(Jag går därifrån med irriterade steg.)


Men hon var rätt söt.


Dagens lilla korta:

Ord är ord och meningar består av ord som i egenskap av ord väljs med tanke på tidigare ord och på ord som förstås av en publik som känner till ordet ord. ”Ord som ord” är ord som i den kombinationen av ord inte (i val av ord) tilltalar mig som gillar ord och som ständigt väljer nya ord i min användning av ord.
Men det är väl rätt uppenbart?


...


Typ ett PS fast ingenting förekommer det:  Är det midnatt eller är det bara jag som är stirrig?

svar: Det är midnatt.


Den viktigaste vanns


Sverige förlorade med 1-0. Men de mötte ju trots allt Italien på bortaplan.

Den viktigaste matchen ikväll var Bofors-AIK i HockeyAllsvenskan och den vann AIK med 2-0. Skönt!


Wednesday stuff


Hejsan!

Idag har jag varit ledig. Sov till halv tre. Åt frukost (kan meddela att de där nya mackorna inte var så värst spännande). Borstade tänderna med en sliten tandborste. Spelade FIFA en timme. Åt middag. Satte mig vid datorn för att skriva detta inlägg. Det är vad jag har hunnit med idag.

Om en knapp timme är det avspark mellan Italien och Sverige. Jag ska försöka pluggelugga lite innan dess, men om jag inte hinner det så finns det ju tid efter matchen.

Noterade ett första bidrag i min bloggtävling. Kul!

Vet ni förresten vad det är för likhet mellan en rörmokare och en skiftnyckel?

svar: Den ene bor i den andres ficka.

(Kom på den själv för några minuter sedan!)



Dagens lilla korta:

(Kenneths visdomsord):
Att vinna kan vara att inte försvinna, men att försvinna kan också vara att vinna.
Det är fan jävligt sant asså.


Knäppa tisdagen


Den här tisdagen skiljde sig från tidigare veckors tisdagar i följande avseenden:

1) [Däjvid] bjöd mig på panpizza

2) Jag blev klar med alla problemsamlingsuppgifter

3) Jag spelade biljard (fick råtorsk som vanligt)


Nu sitter jag hemma och räknar lite matte. Det är faktiskt roligt.

Imorgon är jag ledig. Trallera fallera och så där. Då ska jag sova länge, spela FIFA och sedan bekanta mig lite med Mathematica.

Hittade dessutom en ny sorts smörgås i frysen som jag tänkte prova till frukost.

Och på kvällen är det ju träningslandskamp i fotboll!

Onsdagen har seglat upp som veckans favoritdag (näst efter fredag, lördag och söndag).


Dagens lilla korta:

Excel - tabeller och annat skit


I skolan


Jag gör något jag aldrig har gjort förut - bloggar från skolan! Hej hej alla bloggläsare!

Sitter här med David och räknar matte. Jag är redan klar med denna veckas problemsamlingsuppgifter. Skönt!

Då kan jag unna mig lite godsaker när jag kommer hem. Suktar efter leverpastej.


Nu måste jag sluta blogga. Jag tror inte att man får använda skolans datorer till sån't egentligen. Är lite busig. Bus-bus-bus...

Ha en trevlig dag!

/Blogg-Kenneth

Vänta...jag ska se om David hälsar... eh...nej, det gör han inte!


Bloggtävling


Hej! Jag tycker att det är dags för en bloggtävling. Därför utfärdar jag följande tävling:

Hitta det längsta ordet som får minst 10 miljoner träffar på Google.

Med ord menar jag en kombination av bokstäver. Mellanrum, siffror, skiljetecken eller dylikt får inte förekomma. Endast bokstäver. T.ex. skulle "gfasstrwqih" vara ett godkänt tävlingsbidrag om det fick över tio miljoner träffar (vilket det inte får av ganska uppenbara anledningar). Exempelvis "cheese sandwich" skulle inte vara godkänt.


Man får lämna hur många bidrag som helst. Om två bidrag innehåller lika många bokstäver så vinner det ord som får flest träffar. Om två bidrag är identiska vinner av naturliga skäl det bidrag som inkom först.

Bidragen lämnas som kommentarer till valfritt inlägg på bloggen.
Skriv då: "Bidrag: ditt bidrag"


Vinnaren kommer att få en saga tillägnad sig här på bloggen.

Tävlingen stänger den 30 november och det är också vid detta datum (eller snarare 1 december) som ordet skall ha minst 10 miljoner träffar.

Om något angående tävlingen är otydligt svarar jag gärna på frågor.

Lycka till!

/Kenneth


Mitt liv i korthet


Den eviga frågan inför vintern: Ska man raka benen eller inte? Jag avvaktar tills vidare.

Satt bredvid en hund på tåget. Jag låtsades sova.

12 dagar kvar till algebratentan. Det är kanske dags att börja plugga?

Mmm...

Jag ska också passa på att, sent omsider, hälsa "j" välkommen till min blogg.
Välkommen j!                                   (till min blogg)


Dagens lilla korta:

Word - mer än bara ord


Kväll


Hej! Helgen är snart slut och jag har inte pluggat ikapp. Inte på långa vägar. Men från och med nu har jag inga seminarieuppgifter att tänka på, så det borde inte vara någon fara.

Det blev inget fotbollsspelande. Vädret avskräckte mig. Spelade FIFA istället. Vilket i och för sig är nästan samma sak, eftersom Kenneth spelar i mitt lag. Har dock bänkat den sopan.

Om mindre än en timme är det säsongspremiär för "Supernatural". Det är en serie som bara har blivit bättre och bättre för varje säsong, och jag räknar med att kvällens avsnitt blir någonting alldeles extra.

Ha det så bra!


Dagens lilla korta:

Groucho Marx sade en gång: "Time flies like an arrow. Fruit flies like a banana."
Är beredd att hålla med.


Lördag


Hej allesammans!

Efter att ha sovit nästan tolv timmar vaknade jag upp och kände mig dödstrött. Nu, tre timmar senare, är jag betydligt piggare. Dock har jag fortfarande lite sömn kvar i ögat som inte går bort.


Första helgen utan fotboll på väldigt länge. Äntligen kanske jag kan ta det lugnt, plugga ikapp lite, göra nåt kul. Funderar på att spela fotboll.


Snart blir det middag (taco!) och sedan ska jag krypa ner i sängen och läsa en spännande bok av Anders Tengstrand.

Ha en bra kväll!

Hälsningar Kenneth (som är jag)


Dagens lilla korta:

Jag hatar folk som dumma är
Som ljuger, bråkar, skriker, svär
som retas, trilskas, sparkas, slåss
Är elaka mot alla oss
som inte dumma är


Tur eller otur?


Fredag den trettonde:

Dygnet inleddes med att jag klarade alla problemsamlingsuppgifter. Tur.

Misslyckades sedan med seminariesexan. Otur.

Vaknade upp funderades på om jag sovit/vaknat på nytt sätt jämfört med tidigare.
Varken tur eller otur.

Hittade god frukost i köket. Tur.

Blev en kvart försenad. Otur.

Fick sittplats på tåget och kunde plugga ostört. Tur.

Med mindre en timme kvar till seminariet knäckte jag den sista seminarieuppgiften. Tur.

Får dock med största sannolikhet rest på en annan uppgift. Otur.

Förlorade i biljard. Otur som fan!

Knäna vek sig i rulltrappan. Otur.

Hann till tåget med tretton sekunders marginal (för andra dagen i rad). Tur.


Se där, det blev jämnt skägg. Benämner därför dagen "neutral", där neutraliteten i viss mån är ekvivalent med dagen i fråga.


Snart blir det Idolkväll. Hejar på Mariette och Tove. Har jag tur eller?


Dagens lilla korta:

-
Se upp för flygplanet!
- Vilket flygplan?
- Det där.
- Jaha.


Good decision, Kenemon!


Jag blev klar med renskrivandet tidigare än väntat. Jag tittade på klockan och såg den ticka upp emot halv två. Jag funderade på att gå och lägga mig, men bestämde mig ändå till slut för att ta en snabb titt på de problemsamlingsuppgifter som jag inte klarade av igår.
Bästa beslutet någonsin!

Jag klarade samtliga fem! Efter att jag lyckades lösa den första rullade det bara på. Det var som att jag helt plötsligt inte kunde göra fel. Jag gjorde visserligen fel några gånger (hade 19 felaktiga svar på en uppgift) men det inföll sig ett självförtroende som bara verkade till min fördel.

När jag nu var i sån högform bestämde jag mig för att även försöka mig på sista uppgiften bland seminarieuppgifterna (som jag ännu inte klarat). Efter det är mitt självförtroende nere på "rock bottom" igen.


Inne på slutspurten


Spurtade från tunnelbanan till pendeltåget. Hann med tretton sekunders marginal. Yes!
Detta gjorde att jag kom i tid till...

...min hårklippning. Ja...kort hår...


Sista seminarieuppgifterna ska vara klara imorgon. Jag gissar på en ny "all-nighter" för min del. Har dock inte klarat sista uppgiften ännu och vet inte hur jag ska gå till väga.
Känns typiskt. 60 uppgifter. Har klarat de 59 första. Åker dit på den sista. Igen.


Min lärare Martins favoritord är "trivialt". Ibland använder han det mer än tio gånger per lektion. Nån som vet vad det betyder?


Dagens lilla korta:

(Kenneths visdomsord):
En spegel ger en förvrängd bild av allt som är rättvänt.


Problem med samlingen


Nu har jag suttit med problemsamlingsuppgifterna i några timmar. Jag har klarat 5 av 10.
Så det har ju inte gått sådär jättebra direkt. Man ba: Gå och dö, liksom!

Ledig


Eftersom jag var ledig idag valde jag att sova länge. Strax efter halv ett tog jag mig upp ur sängen (utan kramp i vaden). Sedan har dagen flutit på. Spelade FIFA. Dock var motivationen inte på topp, eftersom det bara gällde försäsongsmatcher (som schemalagts till efter säsongen). Sista matchen spelades i slutet av juli år 2010, men försäsongen inför nästa säsong börjar redan i juni, varvid nästa säsong hoppade fram till 2011 för att inte skapa en omöjlig tidsparadox. Mina spelare blev därmed ett år äldre. Jag skrek.

Snart blir det middag och efter det ska jag sätta tänderna i denna veckas problemsamlingsuppgifter (inte bokstavligt talat, såvida det inte går riktigt dåligt).

Sen blir det nog...<RING RING>...vad var det? Måste vara min biologiska klocka som ringer! Bäst att sluta skriva.


Dagens lilla korta:

Århundradets ordkrig (Del 2):
- Du är så jävla ful!
- Ska du säga, Herr Ful!
- Ja.


Superkraft och krampattack i vaden


Vad skulle du vilja ha för superkraft?

Jag och Danny diskuterade detta ämne idag. Danny valde teleportering. Jag tyckte dock att teleporteringsförmågan är lite opraktisk eftersom risken att bli upptäckt är alltför stor.

Själv valde jag följande: Fotografiskt minne som möjliggör tidsresor i huvudet. Jag tänker helt enkelt, i detalj, igenom allt som hänt (baklänges) och kan då färdas bakåt i tiden. På så sätt kan jag åtgärda alla mina misstag, och jag kan dessutom ta risker utan att behöva tänka på konsekvenserna.
Dock kommer kraften med en begränsning: Jag kan inte ta mig tillbaka längre än till ögonblicket då jag vaknade ur min senaste sömn.
Konstant användning av kraften gör mig också tröttare och sliter på hjärnan.

 
När jag tog en tupplur för några timmar sedan fick jag en krampattack i vaden. Det har aldrig hänt mig förut. Det gör fortfarande ont. Kanske borde prova liniment?


Dagens lilla korta:

Went to lake. Found fish.


Fotbollsgalanmundo


Flera AIKare var nominerade. En vann. Mikael Stahre.
Dock fick man inte höra något tacktal. Det var ju det jag väntade på. Det här var att kasta två timmar rakt ner i sjön, om man säger (vilket jag gör).


Dagens lilla korta:

Att äta vitt bröd kan bliva din död 
Men kan också vara en smäktande glöd
I en vardag så trist, är det härligt (Javisst!)
Att få njuta av mackan till sist

Grattis på födelsedagen, Julia!


Morgonirritation


Universitetets långa rulltrappa. Trots att jag har över hundra personer framför mig så har jag "fri gata", eftersom alla står stilla intill kanten. Jag blir glad och börjar gå upp för trappan. Vad händer då, sex steg upp i rulltrappan? Jo, Herr Långsams sege bror - Herr Superlångsam - tar ett steg ut framför mig och bestämmer sig för att gå. Problemet är att han är så oerhört seg. Poängen med att gå uppför rulltrappan är ju att man kommer upp snabbare. Nu var det nästan så att de som stod stilla kom upp före.


Dessförinnan hade jag rivit upp ett sår på tummen och blodat ner lite av nageln.


Lyckad slutsats


"Att (x+1/x) är ett heltal medför att (x2+1/x2) och (x3+1/x3) är heltal. Eftersom (xn-1+1/xn-1) och (xn+1/xn), om de är heltal, medför att (xn+1+1/xn+1) är ett heltal (givet att (x+1/x) är ett heltal), så är (xn+1/xn) ett heltal för alla värden på n>1 då (x+1/x) är ett heltal."


Fars Dag


Idag är det Fars Dag, och för bara några minuter sedan uppvaktade jag min far.
Han fick en teckning. 


AIK vann dubbeln!!! Och när det väl kom till kritan var det ingen tvekan om vilka som var bäst.

Djurgården är kvar i Allsvenskan. Det satt hårt åt, men till slut gick det vägen för blåränderna.
Visst hade det varit kul om både DIF och Bajen åkt ur samtidigt som AIK tog dubbeln, men å andra sidan har Assyriska ingenting i Allsvenskan att göra. Det räcker med Mjällby och Åtvidaberg.


En ny tuff vecka väntar mig pluggmässigt. Viktiga poäng står på spel inför tentan och i seminariekursen. Hoppas att jag inte tappar bollen!


Om en dryg timme är det säsongsfinal för "Supernatural". Det är en serie som bara har blivit bättre och bättre för varje säsong, och jag räknar med att kvällens avsnitt blir någonting alldeles extra.


I övrigt är jag lite småskitig på ryggen där tröjluddet samlats under två veckors tid.



Dagens lilla korta:

There once was this woman from Mars
who stole and was put behind bars
She decided to bail
and escaped thence from jail
Just to marry a drunk guy named Lars


Cupfinal!


God morgon!

Jag håller på att göra mig i ordning inför cupfinalen mellan AIK och IFK Göteborg. AIK har chansen att vinna "Dubbeln" för första gången någonsin. Jag tror på er Gnagomundo!

Sen blir det middag med spelarna och alla AIK-funktionärer. Hoppas på biff.

Vi hörs!


Dagens lilla korta:

Århundradets ordkrig (Del 1):
- Jag rullar.
- Ah, men du'rå, du é typ platt!


I otidens tid


Min klocka är fortfarande inställd på sommartid, vilket ställde till problem idag (fredag) när jag var på väg hem från skolan. En dam med undrande blick kom fram till mig.

Damen:    "Ursäkta, vet du vad klockan är?"
Kenneth:  " Ja... (kollar på klockan), den är halv fyr...eh...nej, vänta nu...eh...halv...tre..."



10 problemsamlingsuppgifter skulle lösas inom dygnets ram. Jag klarade (hann med) 8 stycken, vilket uppenbarligen inte var optimalt. Dock är mina förutsättningar fortfarande hyfsat goda. Jag behöver klara 14 av resterande 20 för att få full bonus på sluttentan.
Det gör jag nog.


Eddie är kvar i Idol. Varför?


Dagens lilla korta:

Av solsken kommer värme. Av värme kommer varm luft.


Renskrivning


Nu har jag suttit och renskrivit seminarieuppgifter i några timmar. Är riktigt sömsig.
Så det börjar väl bli dags att blogga ut och dra sig till sängs.

Nej, vänta lite! Jag har ju bara kommit halvvägs!


Det börjar med snö


Snön är här! När jag öppnade ytterdörren i morse såg jag tusentals vackra snöflingor singla ner framför mina ögon. Överentusiastisk som vanligt tittade jag upp mot himlen och fick en snöflinga i ögat. Efter det såg jag lite suddigt ända tills jag befann mig någonstans mellan Årstaberg och Stockholms Södra.

Skolan gav mig vad jag hoppades. Sådant blir man glad av. Och det är precis vad jag är. Glad.

Efter plugget spela jag bille med Davve och jag torra med 5-2. Igen. Men jag garva fett ändå. Sen drog jag hem och käka lurre innan jag knorra fyra timmar.

Sen blev det nu och nu blir det middag. Hörde jag hamburgare?


Dagens lilla korta:

Vad livet ter sig skumt ibland,
sa drängen till sin piga
För när jag bad om frugans hand
så valde hon att tiga


Oj då, Djurgår'n!


Djurgården förlorade just mot Assyriska med 2-0. Visserligen tror jag att DIF vinner i returmötet på Stadion, men med tre mål? Tveksamt.

Det avgörs på söndag.


En dag av ro


Igår firade jag 20 inlägg. Festade till det lite med extra mycket leverpastej på kvällsmackan. Det var gott.

Idag har jag varit ledig. Jag sov länge, tittade på TV, spelade FIFA...
Dock tycks jag ha glömt att plugga. Jag har seminarieuppgifter, problemsamlingsuppgifter samt en hel del extrauppgifter att göra till på fredag. Dessutom ligger jag cirka 100 sidor efter i läroboken, efter min helg i Göteborg.

Men jag vann Coca-Cola League One!


Dagens lilla korta:

Dagen gryr. Morsan spyr. Jag flyr.
För att undvika lukten.


Tillbaka till bloggen!


Tjenixen i prefixen!

Kenemon-KYT är tillbaka. Här följer en kort resumé över vad som hänt i mitt liv de senaste dagarna:

Såg AIK vinna SM-GULD. Firade att AIK vunnit SM-GULD. Åt hamburgare (medan jag tänkte på AIKs SM-GULD).


Guldfinalen fick ett sagolikt slut när AIKs lagkapten, trotjänaren Daniel Tjernström, avgjorde matchen med säsongens första mål. Efter elva års väntan fick han äntligen lyfta SM-bucklan. Som matchhjälte!

Efter matchen och prisceremonin blev det hemresa till Stockholm. Väl där blev det segerdans i över tre timmar. Dock hade jag tjockjackan på mig när jag dansade, vilket jag kom att ångra efteråt.


Under helgen har jag i stort sett ätit hamburgare till frukost, lunch och middag. Och av någon konstig anledning upplever jag nu utstrålande smärtor i vänster arm var tredje timme.


På grund av allt detta har jag inte sovit så mycket de senaste dagarna.
Som tur är har jag ingen föreläsning imorgon, så jag kanske kan ta igen lite då. Eller så går jag upp tidigt och pluggar istället. Hmm...
Bäst att sova på saken.


Men nog om "The Amazingly Awesome Life of Kenneth"! Vad har alla ni andra gjort?


Dagens lilla korta:

Jag önskar jag vore en katt
Och jagade möss som besatt
Men för trevnadens skull
med en päls gjord av ull
Så att råttorna fick sig ett skratt

Innan deras blod rann längs trottoaren...



RSS 2.0