Femte gången gillt!


Gjorde Högskoleprovet för femte gången och äntligen gick det bra! Allting tyder på att jag kommer få 1.8! Jag kommer därmed att vara bland de översta två procenten! Vilken enorm glädjeboost jag fick nu! Nu har jag nått mitt mål och ska aldrig mer göra Högskoleprovet!
"Aldrig" brukar ju i och för sig kunna vara relativt, men jag lär åtminstone inte göra det på ett antal år framöver. Såvida jag inte ser det som mitt nya livsmål att få full pott på mattedelen. Det brukar alltid vara två-tre uppgifter där som spökar. (Bu!)


Det lustiga är att det faktiskt inte kändes särskilt bra när jag väl gjorde provet. Jämfört med förra gången kändes det betydligt svårare i dag. Men tydligen så var mitt undermedvetna på alerten. Och meningskompletteringarna satt där de skulle!


Nu ska jag bara vänta fyra veckor för att få det på pränt.

1.8. 

Awe to the some!


Really?


Efter att det inte hade regnat på flera veckor så regnade det plötsligt tre dagar i rad. Och när jag nu tittar ut genom fönstret så ser jag att det snöar!
Snö? Fotbollsallsvenskan börjar ju i dag! Då måste de ju spela med orange boll, vilket suger. Efter gårdagens tejpfadäs kan jag nämligen inte längre urskilja färger från färgcirkelns första kvadrant.

Och förresten: Risken att ögonlocket följer med när man rycker bort silvertejp Maximum-Likelihood-skattas med 100 procent.


Quick question


Ponera att man i ungdomlig orutin har tejpat igen sitt ena öga med silvertejp och att man sedan gör ett snabbt ryck. Finns det då en risk att ögonlocket följer med?


Veteran-Robinson


Ja, visst är det kul när gamla favoriter kommer tillbaka. Men gör de verkligen det?
Robinson-Robban är med, Mirre är med. Men sedan då? Var är Zubeyde? Emma Andersson? Bubba? Dem man minns?
Nej, det hade nog behövts två stora profiler till.

Men det är klart att jag kommer kolla! Anna Lundh får väl bli min primära favorit ihop med de tidigare nämnda som faktiskt är med.


Nu ska jag gå och dränka mig lite i sjön så att jag slipper tvätta håret när jag kommer hem.


Sop-DIF


Jag tänker inte mala på om gårdagens förlust. Ni vill inte läsa om det, jag vill inte skriva om det. Så istället tänkte jag skriva om att Djurgården åker ur! För efter dubbla förluster mot Timrå är läget nu väldigt prekärt, även om större lag än Rögle har darrat på manchetten.

Negativt för Djurgården:
Efter att bara ha vunnit två av de sex inledande matcherna i Kvalserien måste de nu förmodligen vinna fyra raka för att gå upp.

Positivt för Djurgården:
Av dessa fyra matcher är två stycken hemmamatcher mot Örebro respektive Bofors, två bortasvaga lag där åtminstone Örebro lär ha givit upp hoppet.

Negativt för Djurgården:

Även om de vinner tre raka matcher så kan de som bäst få till en helt avgörande match mot Rögle nere i ett kokande Ängelholm i sista omgången.

Positivt för Djurgården:
Ja, jag vet inte... Det är sommar snart?


(B)loggboken - 28 mars


Hej och ett hopp!
Jag använder två datorer parallellt och vrider på huvudet hela tiden, flera timmar i sträck (severe case of datortittarhals!). Men det är effektivt. Det går betydligt snabbare. Även om min kropp i övrigt gör sitt bästa för att motverka effektiviteten.
Nu har jag i alla fall avverkat cirka 30 procent av datan och det nya målet är att vara klar med all inläsning senast torsdag nästa vecka. Det borde jag väl klara av?

/Nackspärrs-Kenneth


Oprovocerat


- Tja!
- Tjena!
- Vad heter du?
- Gissa!
- Achmed Tachmed Mohamed.
- Rätt! Hur visste du det?
- Jag såg bomben runt din midja så oddsen var ju typ 50/50.


(B)loggboken - 26 mars


Tjenamors!
Första dagen med kandidatarbetet avklarat. Vi kan väl kalla den "Trista Tråkdagen".
Två och en halv timme gick åt till att skapa dokumentmallen för insamling av data (severe case of tangentfingrar!). Efter det förde jag över data i tre timmar. Hann avverka 5 procent av all data.
Men redan i början av nästa vecka planerar jag att vara klar med insamlingen och då börjar det riktiga arbetet. Kodning, analysering, modellering... Alltså, lite ångest har jag ju!


Men det kommer bli kul. Jävligt kul.


Vi säger väl SM-guld...


En rubrik som aldrig bir långrandig! AIK slog Skellefteå med 4-1 och leder nu med 1-0 i matcher! På onsdag är det dags för hemmamatch på Hovet. Jag trodde faktiskt att man skulle välja att spela i Globen, men jag förstår ändå det sportsliga i beslutet. Hur som helst: Ett jätteläge att sätta skräck i Skellefteå! Blir det 2-0 i matcher så har AIK en riktigt bra chans att ta sig till final. Men låt oss nu inte gå händelserna i förväg mer än att vi redan nu kvitterar ut en seger på onsdag, okej?

1-0 i matcher. Pucken är rund.


PS. Trioplay har än så länge varit en förlustaffär. Men på onsdag - då jävlar!


Semifinaltipset


You knew it was coming, folks! Jag tippade rätt segrare i 3 av 4 kvartsfinalserier och nu är det dags att tippa hur det går i semifinalerna.


Skellefteå AIK - AIK

Även om jag tycker att diskussionen om vilket lag som är "det riktiga AIK" är urlöjlig (det är ju AIK som är det) så blir matcherna trots allt lite extra spännande när man kallar dem AIK-derbyn. Och lite kul är det ju att båda klackarna har samma hejaramsor. Det blir inte så många hatramsor då, även om "Ni är äckliga kopior" säkert kommer dugga tätt på Hovet på onsdag. Själv matchserien då? Skellefteå är mer offensivt lagt än Luleå, men har samtidigt större problem i försvarsspelet. AIK har tappat lite i defensiven, men gör å andra sidan väldigt många mål framåt. Jag förutspår den målrikaste semifinalserien någonsin. Alla experter verkar överens om att det kan gå hur som helst och det gör det säkert också. Men Skellefteå kommer att stå starka även nästa år. AIK riskerar att tappa alla sina ess. Det är i år det ska ske för AIK.
Och frågan är om det inte gör det alltså! Vi säger väl SM-guld...

Kenneths tips: AIK vinner med 4-2 i matcher



Brynäs - Färjestad

Färjestad är regerande mästare och är rena mardrömsmotståndaren för alla lag i ett slutspel. De brukar inte ens behöva målchanser för att producera mål. Men Brynäs har imponerat stort i år, både i seriespelet och i kvartsfinalerna mot Frölunda. De har en tydlig vision och två supervassa anfallsvapen i Silfverberg och Järnkrok. Hemmaplan avgör?

Kenneths tips: Brynäs vinner med 4-3 i matcher


Våffeldagen - på precis rätt dag


Äntligen! Har ju "missat" våffeldagen både 2010 och 2011. Men nu så! Våfflor den 25 mars!
Och jag gräddade dem själv!






Tyvärr så blev jag så pass sugen medan jag gräddade att jag åt mig mätt redan vid spisen.
Så högen från bilden gick direkt ner i soporna.


The wierdness that is summer time


Det första inlägget publicerades innan jag skrivit det.
Det andra inlägget publicerades efter att jag skivit det, men en timme för tidigt.
Det tredje inlägget pubicerades inte alls och är för närvarande "lost in cyberspace".

Ett på förhand ganska oförutsägbart utfall (men ack så häftigt!).


02.30


Detta blogginlägg är tidsinställt på klockan 02.30.


SM-guld till Gnaget och Djurgår'n åker ur


AIK:s herrar förlorade Supercupfinalen i fotboll, men AIK:s damer vann SM-finalen i bandy!
SM-GULD!!!

Och mitt i glädjeruset förlorade Djurgården hemma mot Timrå och befinner sig nu i en riktigt besvärlig situation. Förlorar de två matcher till så blir det förmodligen Allsvenskan till hösten. Och då ska man veta att Djurgården har tre tuffa bortamatcher kvar. Timrå, Leksand och Rögle. Det kan faktiskt bli en helt avgörande match nere i Ängelholm i den sista omgången. En riktig mardröm för alla djurgårdare i sådana fall. Ler med öppen munLer med öppen munLer med öppen mun



Nu är det snart dags att ställa fram klockan en timme. Som ett litet roligt experiment så tänker jag tidsinställa tre stycken blogginlägg mellan klockan 2 och klockan 3. Är grymt spänd på resultatet!


02.00


Detta blogginlägg är tidsinställt på klockan 02.00.


Mitt examensarbete


Mötet gick bra och nu är det officiellt. Jag följer upp gymnasieprojektet "Lotto - mer än bara tur?" med examensarbetet "Stryktipset - Den optimala strategin". Kul va?
Jag kommer förmodligen inte att hitta någon optimal strategi och jag lär inte kunna erhålla ett positivt väntevärde enbart med matematiska beräkningar. Men premissen lär ju vara en av de mest intressanta någonsin bland kandidatarbeten på Stockholms Universitet.

Tanken väcktes för några månader sedan och nu på måndag kör jag äntligen igång. Schemat lägger jag själv, vilket kommer innebära en hel del eftermiddagar och kvällar. Precis som det ska vara!

Thomas verkade genuint taggad.


AktuarieutbilDningen, här kommer Kenneth!


Jag fick D på tentan! Anders var generös med poängen och gav mig poäng även på uppgifter där jag gjort fel för att principen var rätt. Och då blev det faktiskt ett D till slut. Så skönt!

Och därmed är mitt slutliga facit: 20 av 21 tentor godkända på första försöket, den tjugoförsta tentan godkänd på första omtentatillfället. Det är jag väldigt nöjd med. Jag hade räknat med betydligt fler omtentor. Men de kommer väl i höst istället. Betygsraden i sin helhet:

A-A-A-D-A-C-B-A-A-B-D-C-D-E-E-E-Godkänd-D-Fx-D-A-D


Typbetyget blev faktiskt A!


Nu är det snart dags för möte med "TH" och det ska bli spännande. Sebbe har sänkt mitt självförtroende något genom att pitcha ett liknande kandidatarbete med bättre möjligheter för goda resultat. Men det är lugnt. För i slutändan så gynnas jag mer av hans arbete än han gör av mitt. Hehehehe...


I morgon avgörs hela min framtid


...plus att det är fredag. Yeay!


Klockan 12 är det tentaåterlämning i kursen Statistisk inferensteori. Ett godkänt betyg där ger mig behörighet till aktuarieprogrammet i höst. Ett underkänt betyg leder mig till en oviss omtenta i maj, där allting ställs på sin spets mitt under ringrostighetens storhetstid.
Men jag har en bra känsla. Lösningsförslagen har lagts upp på internet och åtminstone några av dem motsvarar mina lösningar på tentan. De flesta chansningarna jag gjorde var helt fel, men tack vare en korrekt chansning på en fempoängsfråga så tror jag att vågen tippar över till min fördel. Eller så faller jag precis på poängen...


Klockan 13.30 är det sedan dags för möte med Thomas Höglund. Om allting går bra så kommer han att bli min handledare och då kommer jag att kunna börja med mitt examensarbete nästa vecka. (Annars så syns vi snart vid en soptipp nära dig...)
Det som talar för är att Thomas har läst min idéskiss och faktiskt bjudit in mig till detta möte. Om det varit "kattskit i Uganda" så hade han ju kunnat rata det direkt.
I övrigt känns det ganska bra att jag får just Thomas som min handledare. Han är en person med erfarenhet av examensarbeten och som verkligen vet vad han håller på med. Dessutom har vi två en ganska bra personkemi. Hans senaste mejl kom för blott tio minuter sedan och löd "OK/TH".



En liten fråga


Är det någon som vet om bouillabaisse är lika äckligt som det låter?


Vad är oddsen?







Vårdagjämningen - en jämn dag av vår


Ja, men då är väl våren här då. Snö-Bert förblir begraven i jorden. Liksom hans hatt. Det var lite snopet det där faktiskt. Jag köpte en jättefin hatt och så bara smälte den bort på två minuter. Jag frågade specifikt:

"Kommer hatten att smälta?"
"Nej", svarade expediten.
"Men den är ju gjord av is."
"Färdigsmält is."
"Men det droppar ju om den."
"Det är urin."
"Ja, men då så! Då tar jag fyra stycken."
"Det blir tolv tusen kronor!"


Var är vår vår?


Jag kan ju ha missbedömt situationen lite eftersom jag har suttit instängd på mitt rum hela helgen med en bra bok och ett paket klister. Men var det inte varmt ute? Sken inte solen? Var inte våren här?
I morse när jag gick ut var det typ storm. Och senare under dagen föll några snölika flingor. Har vintern återvänt? Det skulle i och för sig inte vara helt fel, för min snögubbe smälte nämligen bort innan jag hann ta kort på den. (Jag saknar dig, Snö-Bert!) Men lite ologiskt, nej?


Nu blir det TV-serie-kväll! Frågan är bara vad jag ska se. Desperate Housewives eller Josie and the Pussycats?


Konversationen


- Har du sett min vattenkanna?
- Eh... nej... eller vad menar du... sett...?
- Ja, har du sett den?
- Ja...
- Nyligen?
- Ja...
- Typ inom den senaste halvtimmen?
- Ja...


Vi säger väl SM-guld...


AIK är klara för semifinal! Efter fjärde raka segern mot Luleå är saken nu biff (precis som jag med mitt underhudsfett). Och det var faktiskt inget snack om saken. AIK dominerade!
Nu väntar förmodligen Skellefteå i nästa rond och det kommer i sådana fall att bli en supertuff semifinalserie. Men AIK kan ta det. Absolut. Och i sådana fall har AIK slagit ut båda Billys favoritlag.
Hehehe...


4-1 i matcher. Pucken är rund.


PS. Nu intar vi Globen!


Spadtaget - när skyffeln är för stor


Det har blivit mycket plugg och mycket hockey här på bloggen den senaste tiden, och mer lär det bli. Samtidigt vet jag att de flesta av er inte vill läsa om varken plugg eller hockey, så jag tänkte att jag skulle gottgöra alla er med den här helfestliga rubriken.

Varsågoda!


Vi säger väl SM-guld...


Jag kände på mig redan innan att AIK skulle vinna. Det hade varit en så bra dag, så en förlust fanns liksom inte i tankarna. Och inte i spelarnas tankar heller. 4-1 till AIK. Tack och adjö, Luleå!
För nu måste det bara bli semifinal. AIK spelar ju hur bra som helst! Kanske att Luleå vinner i morgon, men senast på tisdag tror jag att semifinalbiljetten kvitteras ut. Jag hoppas det åtminstone innerligt.

3-1 i matcher. Pucken är rund.


PS. Innan matchen slog jag för första gången Davomundo i biljard med 5-2 i matcher!
Det tidigare "rekordet" var 4-3.
På tentan har jag tio säkra poäng. Resten av frågorna chansade jag mig igenom. Men jag tänkte att någon gång måste man ju chansa rätt också. Jag tror nog att det blir en poängstrid även den här gången.


7 timmar kvar till tentan (vad fan är styrkefunktion?)


Sista ordinarie tentan under min kandidatutbildning. Tråkigt? Ja. Vemodigt? Javisst!
Men jag får trösta mig med att det förmodligen blir en omtenta. Det mesta talar för det.
Det här är den svåraste kursen jag har läst. Och Anders Björkström är känd för att göra de svåraste tentorna av alla. Och 1 + 1 = 2. (För övrigt ett typexempel på en uppgift som inte kommer komma.)
Jag har skrivit 3 "Anders-tentor" hittills. Den första klarade jag precis på poängen. På den andra fick jag F. På den tredje klarade jag mig med två poängs marginal, men detta efter att han i efterhand ändrat poängfördelningen så att jag fick just två poäng extra. Och de kurserna var alltså betydligt lättare än den här.

En annan grej som talar emot mig inför i morgon är den stundande natten. Jag befarar att allt sistaminutenplugg kommer gå förlorat. Många brukar säga att sömn är bra för att minnas saker. Det ger hjärnan tid att bearbeta dem eller nå't sån't där skit. Men det gäller inte för mig. I sömnen frodas glömskan! Så har det alltid varit.

Trots detta väljer jag ändå att vara optimist när jag konstruerar skattningsskalan nedan.


A - 0 %
B - 0 %
C - 1 %
D - 14 %
E - 35 %
F - 50 %




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sedan tidigare har jag bestämt mig för att äta kanelgifflar under sista ordinarie tentan, vilket jag därför kommer göra i morgon.


Sjukt BrA!


Det blev ett A i kursen "Analys av Kategoridata"! Det var roligt. Min betygstrend har ju annars hittills varit dalande och CSN har säkert bara suttit och väntat på att jag ska trilla ner i diket.

Men det var inte bara en bra prestation av mig. Det första Tom sade när han kom in i klassrummet var: "Jag gör tydligen alldeles för lätta tentor. Det är tur att jag är chef här för annars skulle jag få sparken." Han fortsatte sedan beklaga sig ett tag till. "Ingen blev underkänd... De allra flesta fick betyget A... De som inte fick A fick B..."

Hur som helst så fick jag 47 av 50 poäng på själva tentan och på framsidan hade Tom skrivit "Mycket bra. Du borde läsa mer matstat!"

Jag inväntar med spänning vad Anders kommer skriva på framsidan efter morgondagens tenta.


Kvalserien


Med bara sekunder till första nedsläpp så droppar jag in ett litet tips på hur det slutar.


1. Djurgården

Ska logiskt nog inte kunna missa. Är lite för starka och har dessutom fått ett drömschema med på förhand lätta matcher både i början och i slutet av serien. Det enda som talar emot är den stora pressen utifrån. Två-tre förluster mot fel motståndare så kan knivbladet lägga sig iskallt mot struphuvudet.

2. Leksand


Leksand har storsatstat i flera år, men har aldrig hållit hela vägen. Faller ofta precis på målsnöret. I år är de första gången underdogs, vilket jag tror att de gynnas av. Samtidigt är lagkänslan starkare än vanligt och formen är faktiskt riktigt bra - bäst av alla lag i Kvalserien.

3. Örebro


Var helt överlägnsa i Allsvenskan tills de helt plötsligt började förlora. Hittar de tillbaka till höstformen så blir de riktigt farliga.

4. Timrå


Har spelat upp sig ordentligt på slutet, men släpper in alldeles för många mål. Det kan mycket väl bli deras fall. Får tufft på bortaplan.

5. Rögle


Gick till Kvalserien via Förkvalserien och kan nog gå på adrenalin ett par omgångar inledningsvis innan orken och motivationen tar slut.

6. BIK Karlskoga

Hade liksom Örebro en fantastisk höst, men i samband med att "Bofors" blev "Karlskoga" hände någonting på isen. Var tog spelet vägen? För Karlskogas del får vi hoppas att det tog en genväg till Kvalserien, men det troliga är att det blir en sjätteplats i Kvalserien.


3/14


David noterade i en kommentar att det i dag är pi-dagen, en dag som jag faktiskt uppmärksammade på bloggen för två år sedan (den 14 mars 2010).

I dag tänker jag dock inte gratulera eller göra någon stor grej av det. Jag har nämligen börjat gräva lite i det och jag börjar starkt misstänka att talet pi är en bluff.


Vi säger väl SM-guld...


Och så var första bortasegern mot Luleå ett faktum. AIK vann med 3-2 och sitter nu verkligen i förarsätet. Det kan förstås vara helt utjämnat redan på fredag kväll, men om AIK bara kan vinna en av två hemmamatcher så blir det som sämst en sjunde avgörande match. Och där kan verkligen allt hända. Så livet blev faktiskt lite ljusare i kväll.
Parallellt med AIKs match vann även Modo sin första kvartsfinal, vilket är kul så klart. Nu vinner säkert HV71 mot Färjestad i morgon och då står det 2-1 i alla matchserier.

Men mitt huvudfokus ligger ju uppenbarligen på AIKs matchserie. Del 4 där går alltså av stapeln nu på fredag och hemma på Hovet är AIK starka!

2-1 i matcher. Pucken är rund.


PS. Richard Gynge vann skytteligan. Robert Rosen vann poängligan. Deras anfallskedja är den enda i AIK som inte har gjort något mål.


På sista versen


Onsdag, torsdag, fredag. Sedan är det slut. Inga mer schemalagda tider. Inga obligatoriska moment. Jag bestämmer själv vad jag vill göra och när jag vill göra det. Coolt, va?

Men nu är det full fokus på tentan på fredag. Om tentan i går var den lättaste statistiktentan under hela min utbildning så lär den på fredag bli den absout svåraste. Liksom, vad fan är "statistisk inferens"?

Men det kanske är det som är lärarnas onda plan. Att ge oss värsta sjävförtroendeboosten för att sedan bara trycka ner oss mot marken med ansiktet först. Typ "Där har du, din feta jävel!".

Ja, just det, jag glömde säga det. Jag är fet nu igen...


Vi säger väl SM-guld...


Äntligen lyckades AIK hitta ett sätt att besegra Luleå på. Fysiskt spel! Härligt! Det är så klart svårt att behålla en sådan intensitet flera matcher i rad (trots att det är slutspel) och redan i morgon kommer det nog bli hett om öronen, men det är skönt att veta att det går i alla fall.
Och vinner man alla hemmamatcher så skrapar man åtminstone fram en sjunde avgörande. Hoppet lever i allra högsta grad!

1-1 i matcher. Pucken är rund.


PS. "Den målsnålaste kvartsfinalserien någonsin" förutspådde jag för en knapp vecka sedan.
Två matcher in i serien har det redan blivit 15 mål.


This (is) just in!


Jag fick göra tentan och skrivningen gick superbra! Jag har faktiskt en jättechans på A!
Helt fantastiskt i sådana fall. Att få avsluta med flaggan i topp. Eller ja, jag har ju en tenta på fredag också. Och där ser jag inte ens någon flaggstång. Men att nästan få avsluta med flaggan i topp. Det är bra.


7 timmar kvar till tentan (vad fan är likelihoodkvot?)


15 av 18 klarade motsvarande tenta förra året, så jag räknar kallt med att jag klarar tentan i morgon. Ja, det är faktiskt så att jag nog skulle ha kunnat få B på tentan om jag hade lagt allt krut på den här kursen. Men iband måste man tänka lite längre fram också och det har jag försökt göra. Hur som helst, så här ser skattningsskalan ut inför i morgon:


A - 1 %
B - 9 %
C - 20%
D - 30 %
E - 30 %
F - 10%


Sen är det ju i och för sig lite 50/50 om jag får göra tentan eller inte, så betingat ovetande så får ni väl halvera talen ovan...


Kennethfestivalen - Finalen


Kennethfestivalen bjöd på en sprakande show och spänningen levde in i det sista. Men till slut kom Kennethkommittén fram till ett beslut och resultatet blev följande:


På tionde plats... Andreas Johnson

På nionde plats... Sean Banan

På åttonde plats... Sonja Aldén

På sjunde plats... Loreen

På sjätte plats... Charlotte Perrelli

På femte plats... David Lindgren

På fjärde plats... Molly Sandén

På tredje plats... Timoteij


Nu är det spännande...


På andra plats... Danny Saucedo


Och vinnaren av Kennethfestivalen 2012 är... Mimi Oh!



Se där, ja! En Andra Chansen-deltagare vann hela Kennethfestivalen. (Inte alls tillrättalagt!)

Grattis Mimi! Det här förtjänade du verkligen! Du kom sist i den riktiga tävlingen, men i Kennethfestivalen vinner den bästa låten! Och den stod du för i år!







Kennethfestivalen - Startordningen


Tänkte bara passa på att flika in startordningen i finalen av Kennethfestivalen:


1. Loreen
2. Andreas Johnson
3. Charotte Perrelli
4. Sonja Aldén
5. Sean Banan
6. Timoteij
7. Molly Sandén
8. David Lindgren
9. Mimi Oh
10. Danny Saucedo


Ja, för det är väl inte bara jag som bryr mig om utgången där, va?


Tips inför Finalen


Tydligen är finalen redan avgjord. Loreen kommer vinna. Alla är överens om det. Men jag förstår inte riktigt varför. "Euphoria" är ett billigt knep och ganska lättgenomskådat. Och scenshowen som framstod som cool i deltävling 1 är helt plötsligt ganska slät. Jag tycker att Dannys låt och scenshow trumfar Loreens med råge och jag hoppas verkligen att han får representera Sverige i Eurovision Song Contest i år. Seriöst, fatta hur mycket uppmärksamhet bara hans dräkter kommer få! Och låten är ju dessutom bra. Det blir helt klart en ny topplacering.

Annat än duellen Loreen VS Danny så är väl festivalen ganska sval. Jag tror att alla övriga deltagare är mer än nöjda över att bara ha gått till final. Och dramatiken blir därefter.

Mitt tips inför kvällen:

1. Loreen
2. Danny Saucedo
3. Molly Sandén
4. David Lindgren
5. Ulrik Munther
6. Thorsten Flinck
7. Top Cats
8. Lisa Miskovsky
9. Björn Ranelid featuring Sara Li
10. Dead by April



(Heja Danny!)


Konsten att andas


Hör upp allesammans! Någonting högst olyckligt har inträffat. Jag har glömt bort hur man andas med näsan. Därför måste jag numer andas med munnen för att inte dö. Ibland glömmer jag bort detta och stänger munnen lite för länge och då blir jag helt blå i ansiktet. Men det funkar väl helt okej så länge jag matchar det med en röd topp.
Det jag dock befarar är hur det ska gå under natten. Jag har ju nämligen gjort det till en vana att sova med munnen stängd för att inte börja snarka. Kan bli ödesdigert nu.

Det är synd att man inte kan andas med öronen. När jag var mindre sade min mormor till mig att man kunde göra det, men jag upptäckte ganska snart att det inte låg någon sanning i saken.


Om Bashar var satanist



"Satan is my friend. I am Satan's friend."



Tabben som kan sänka mig


Två superviktiga tentor nästa vecka. Som jag verkligen måste klara. And guess what!
Jag glömde anmäla mig! Första tentan är på måndag och jag är inte anmäld! Så orutinerat!

Jag kan fortfarande få skriva tentan om det finns platser över, men jag kan i sådana fall behöva vänta ett tag och får då förkortad skrivtid. Jag som i stort sett alltid behöver alla fem timmar!
Det här kan faktiskt komma att stå mig väldigt dyrt. För om jag inte klarar den här tentan så riskerar jag att inte få göra mitt kandidatarbete till våren. Jag kommer då heller inte in på mitt masterprogram till hösten och allting blir betydligt mer komplicerat. Jag kanske rent av åldras i förtid.


Men i värsta fall så kan ju alltid ta ett sabbatsår och försörja mig på mitt spelande. För det har ju gått väldigt bra hittills...


Kvartsfinalerna


Det är mycket ishockey här just nu, men ni får försöka stå ut.
Mitt Elitserietips var inte någon höjdare. Jag prickade in Luleå som seriesegrare och Färjestad som sexa, men i övrigt gick det helt åt skogen. Trots detta ska jag nu försöka mig på att tippa SM-kvartsfinalerna.


Luleå - AIK

Den målsnålaste kvartsfinalserien någonsin att vänta. Luleå har uppenbara problem offensivt och AIK har gjort mål på Luleå i en av fem matcher. Faktum är att Luleå är förra årets Färjestad ur AIKs synvinkel. Mardrömsmotståndaren nummer ett. Så fyra raka Luleåsegrar skulle inte alls förvåna mig. Men någonstans måste jag ändå låta hjärtat säga sitt. Och AIK har ju faktiskt hela Elitseriens poängkung (Robert Rosén) respektive skyttekung (Richard Gynge) i laget.
Så vad fan. Vi säger väl SM-guld!

Kenneths tips: AIK vinner med 4-3 i matcher



Skellefteå - Modo

Skellefteå har vunnit alla matcher mot Modo i år. Fortsätter på den trenden.

Kenneths tips: Skellefteå vinner med 4-0 i matcher



HV71 - Färjestad

Giganternas kamp. Båda lagen har SM-guld som målsättning och inget lag kommer att vika ner sig. HV71 har hemmaplansfördel, men de regerande mästarna från Karlstad har den där lilla extra tyngden när det kommer till kritan (eller issprejen).

Kenneths tips: Färjestad vinner med 4-3 i matcher



Brynäs - Frölunda

Jag har trott på Frölunda hela säsongen och ser ingen anledning att sluta göra det nu. De har dessutom bra statistik mot Brynäs den här säsongen.

Kenneths tips: Frölunda vinner med 4-2 i matcher


Djurgården i Kvalserien!


Powerplaytipset sprack i vanlig ordning, men vi var återigen väldigt nära. Med lite marginaler på rätt sida så hade jag kunnat dra hem sammanlagt 15 lax sedan i lördags. Istället blev det nu en jävla massa torsk. Men nästa vecka börjar "The Trioplay" - då jävlar!

Några andra som åkte på torsk i går var Djurgården. De förlorade mot HV71 med 2-1.
Parallellt med detta kvitterade Linköping mot Modo med ett sparkmål med 1.12 kvar av matchen, vilket gjorde att Linköping och Djurgården bytte plats med varandra i tabellen och att Djurgården nu måste spela Kvalserien. Hysteriskt roligt!
Dock tror jag inte att Djurgården kommer åka ur. De är lite för bra för det. Och åker de inte ut så tjänar de ju faktiskt på att spela Kvalserien. Fem nästintill fullsatta matcher, ett enormt mediaintresse med TV-pengar och annat. Jag tror faktiskt att de tjänar mer på att spela sig kvar via Kvalserien än att åka ut i kvartsfinal. Men det är klart. Risken finns ju att de åker ur Elitserien. Om Örebro hittar tillbaka till höstformen och om Leksand fortsätter övertyga så kan det faktiskt bli så. Och det skulle vara en riktig ekonomisk smäll för Djurgården.

Ler


...


Vad Anders skulle göra på föreläsningen: Sammanfatta kursen och räkna gamla tentauppgifter.

Vad Anders inte gjorde på föreläsningen: Läs ovan och gissa tre gånger!


Det är så typiskt Anders att göra så! Det här var informationsmötet 2011 all over again.


Hmm...


Är det någon slags städarstrejk eller något? Det är typ smutsigt här.


Övernattning (Det är ju måndag!)


Ja, det har blivit en hel del övernattningar på just måndagar den här terminen. I natt blir det ännu en. Just nu sitter jag och pluggeluggar inför kommande tentelentor och i morgon tänkte jag äta mitt livs första foccacia. Det händer så mycket i mitt liv just nu att det är svårt att sitta still. (Vem rör mig?)


Två föreläsningar kvar nu. Sen är det över. De sista två föreläsningarna på kandidatprogrammet i... ja, vad jag nu läser för någonting. Det är helt sjukt. Jag minns fortfarande min första dag här. Jag minns atmosfären. Jag minns dofterna. Jag minns hur spännande och pirrigt allting var.
Men mest av allt minns jag att jag kom en timme för sent, att jag avbröt lektionen och att jag därefter stoppade upp hela kön för att mitt namn inte stod på registreringslistan. Ja, det var minsann några hatiska blickar som kastades mot mig de första två veckorna.
Men det redde ut sig så småningom och nu står jag här. Med bara två föreläsningar kvar.

Fast det är klart, jag ska ju fortsätta mot Masternivå, så det blir ju två hela år till med de här extremt osköna trästolarna.


Restfest - But we are the best!


Nja, bäst är vi väl kanske inte. Möjligen sämst. Men den här gången stod vi kvar på lyckans brygga när kompletteringsbåten lättade ankar.
Vi fick ingen rest! INGEN REST! Första gången den här terminen som det inträffar.

(Yeay...)


Nu går det asbra!


Halvvägs in i Elitseriesäsongen på NHL12 upptäckte jag att man kan byta knappuppsättning. Jag som har varit så irriterad för att man måste skjuta med den där spaken istället för att trycka på en knapp. Nu behöver jag inte det längre. Jag tog dessutom bort alla onödiga funktioner som jag råkar aktivera hela tiden. Nu spelar jag med tvåknappssystemet. Det enda man kan göra är att skjuta och passa. Fast jag brukar försöka undvika att passa, för det är aldrig någon spelare som tar emot pucken.



Veckans dikt:

There once was this girl from my school
She enlightened my life, which was cool
Said "I promise we'll win"
So I said "Yeah, I'm in!"
Then we lost - now I look like a fool!


Luckily that suits me...


Kennethfestivalen - Andra Chansen


Jag kände faktiskt på mig att Thorsten skulle ta finalplatsen, men jag ville inte tro det! Top Cats såg jag dock inte alls komma. Det var en riktig skräll i mina ögon. Men nu handlar det inte om det, utan om Andra Chansen i Kennethfestivalen. Där gick det så här:


Rond 1


Lotta Engberg & Christer Sjögren VS Youngblood

Trots facklor och skrevgrepp så rår grabbarna i Youngblood inte på Lotta och Christers gulliga ballad. Utan egen melodi, men med värme och charm, gosar de sig vidare till nästa rond.

Segrare: Lotta Engberg & Christer Sjögren


Afro-Dite VS Sonja Aldén

Ingen vidare match egentligen. Afro-Dite har bara sin dans. Räcker knappast här.

Segrare: Sonja Aldén


Mimi Oh VS Hanna Lindblad

De blonda poptjejernas duell. Hanna Lindblad gör sitt bästa, men har inte en chans när Mimi Oh drar ner ridån med sin superrefräng.

Segrare: Mimi Oh


Love Generation VS Marie Serneholt

Kvällens svagaste duell, som Marie "Mitt hjärta sitter till höger" Serneholt vinner med knapp marginal. Love Generation hade kanske behövt en refräng till dansen.

Segrare: Marie Serneholt



Rond 2


Lotta Engberg & Christer Sjögren VS Sonja Aldén

En balladkamp där låtkvalitén blir avgörande. Lotta och Christer har tagit sig långt, men någon gång måste det ta stopp. Det gör det här. Sonja Aldén är lite för bra.

Till final: Sonja Aldén


Mimi Oh VS Marie Serneholt

Ja, ska vi vara ärliga så är ju Marie Serneholt här mest för att hon uppträder i kroppsstrumpa. Mimi Oh har en bra låt och sjunger sig lekande lätt till sig den andra finalplatsen.

Till final: Mimi Oh



Därmed är finalfältet komplett.


Tips inför Andra Chansen


Spontant tänkte jag att Lotta och Christer skulle vara chanslösa. Att Timoteij, Dynazty och Andreas Johnson skulle slåss om de två platserna. Men så hamnade de på samma halva. Så nu vete fasen alltså. Sean Banan höll inte för favorittrycket förra gången och kan få svårt igen, Youngblood var som bäst bara halvbra och Thorsten Flinck får ju bara inte vinna. På övre halvan är Top Cats mer körda en Dean Winchesters 1967 Chevrolet Impala, men i övrigt kan vad som helst hända där. Andra Chansen brukar dock vara tjejernas deltävling.
 Mitt tips i helhet:

Dynazty VS Top Cats

Segrare: Dynazty

Andreas Johnson VS Timoteij

Segrare: Timoteij

Lotta Engberg & Christer Sjögren VS Thorsten Flinck

Segrare: Lotta Engberg & Christer Sjögren

Sean Banan VS Youngblood

Segrare: Sean Banan



Till final: Timoteij och Lotta Engberg & Christer Sjögren



Men oroa er inte, Banan-Fans! Jag har aldrig prickat in båda Andra Chansen-finalisterna...


(Mi)Rachel


Jag hörde någon snyta sig groteskt mycket på tåget och ryggade reaktionsmässigt tillbaka. Men sen studerade jag henne lite mer noggrant och upptäckte till min stora förvåning att det var självaste Rachel Molin som satt och snöt sig. Och som några av er vet så går ju jag och Rachel Molins kroppsvätskor way back, så när hon gick av vid Östermalmstorg var jag snabbt framme och gnuggade handen längs sätet där hon bara några sekunder innan hade torkat av det överblivna snoret. Naaaaaaaaaaaaaajs!



På vägen till skolan blev jag sedan stoppad av någon kristen snubbe som ville diskutera Gud.
Normalt sett skulle jag bara ha sagt typ "Eh, du... min föreläsning börjar om fem minuter, så...", men i dag ville jag faktiskt stanna kvar. Jag ville veta vad han hade att säga.
Han gjorde sitt bästa för att locka över mig till den kristna tron, men jag blev inte direkt suktad. Hans bästa argument var att världen är så pass komplicerad att den inte kan ha uppkommit av en slump. Att människan är så komplicerad att hon omöjligt kan vara ett resultat av slumpen. För mig är det ett argument till att Gud inte finns. Världen är alldeles för komplicerad för att någon ska ha kunnat komma på allting. Och människan är väl för övrigt inte ett resultat av slumpen? Hört talas om evolution och "Survival of the fittest"?
Men okej, säg att vi är ett resultat av slumpen. Det tycker du är ologiskt. Tycker du då att det är mer logiskt att Gud ploppar fram från ingenstans, som ett resultat av slumpen? Det känns ju som att Gud borde vara betydligt mer komplicerad än människan.
Han hade ingen replik. Istället försökte han byta ämne till hur det i praktiken var vetenskapligt bevisat att Jesus hade återuppstått från de döda för cirka 2000 år sedan. Men då kände jag att det var dags för en "Eh, du... min föreläsning börjar om fem minuter, så..."


RSS 2.0