Att greppa efter sista halmstrået

 
- Får jag chans på dig?
- Nej.
- Men kan vi inte bara gå på en dejt eller nå't?
- Nej, jag är ledsen.
- Okej, men så här då: Om jag var en groda och du var en riktig prins - skulle vi då kunna ha bögsex på toaletten?
 

Falsknytt

 
Forskarna i USA har gjort världens upptäckt. Det visar sig att talet pi inte alls kan approximeras med 3.14 utan snarare med 3.47. "Det här kastar om hela min världssyn", säger Agda, 89.
 
 
Nya rön hintar om att det finns ett liv efter döden och att 70 % av Jordens befolkning faktiskt skulle gynnas av att dö. Än så länge är det dock bara en obekräftad myt. Typ som Loch Ness-odjuret och x10-rutan på Trisslotten.
 
 
"Det är tanken som räknas" brukar man få höra rätt ofta. Men det många inte vet är att ordet tanken betonas på fel sätt. Uttrycket härstammar nämligen från det sena 1800-talets klassamhällesindelning, och ursprungligen var det därför tanken - som i bensintanken - som räknades.
 
 
Rymden finns inte. NASA insåg sin möjlighet att tjäna lite cash, så de ba: "Eh, tjena världen! Vi har hittat en grej som heter rymden och vi skulle behöva 180 000 000 000 000 000 000 000 000 dollar för att undersöka den".
Alla satellitbilder är egentligen målningar av en okänd israelisk konstnär.
 

Två feminister går in på ett konditori

 
F1: Mmm, vad gott det ska bli med lite fika!
F2: Ja, verkligen!
F1: Men jag kan inte riktigt bestämma vad jag vill ha.
F2: Du kan ta en Napoleonbakelse.
F1: Napoleon var en snubbe...
F2: Vad sägs om en semla?
F1: För mycket MANdelmassa!
F2: En marsipangris då?
F1: Män är från Mars...
F2: Chokladbollar?
F1: Nej.
F2: Havrebollar?
F1: Nej.
F2: Arraksbollar?
F1: Inga jävla bollar!
F2: Jaså, jaha. Men wienerbröd, då?
F1: ...
F2: Okej, det där hörde jag själv.
F1: ...
F2: Men ta bara en kanelbulle eller nå't då!
F1: Nej, det går inte.
F2: Och varför inte det nu'rå?
F1: Kanelbullar är en big no-no för mig.
F2: Men nu får du fan ta och ge dig! Du har ju allvarliga problem, människa! Du måste vara typ mentalt störd eller nå't! Varför kan du inte ens äta en jävla kanelbulle?
F1: Jag har diabetes.
 

Besök min blogg den 1 december!

 
Jag tror väl egentligen inte att någon av er har missat det, men... glöm inte att besöka min blogg lördag den 1 december! https://secure.quebles.com/content/hotmail/emoticons/1511513.gifhttps://secure.quebles.com/content/hotmail/emoticons/1511513.gifhttps://secure.quebles.com/content/hotmail/emoticons/1511513.gifhttps://secure.quebles.com/content/hotmail/emoticons/1511513.gifhttps://secure.quebles.com/content/hotmail/emoticons/1511513.gif
 

Framtidsvision

 
VHS, DVD, Blu-ray. Vad kommer härnäst?
Min gissning: Filmstickor!
 
Tänk er att ni istället för att sätta in en skiva (som lätt kan repas) stoppar in en liten sticka istället, typ som ett USB-minne. Den rymmer mer, tar mindre plats i bokhyllan och kan förhoppningsvis bibehålla en bra bildkvalitet. Vore inte det praktiskt?
 
Jo, det tycker jag. Därför tar jag härmed patent på filmstickor!
Eller nej, det gör jag nog inte. Jag skulle aldrig kunna gå från idéstadie till produkt. Men skulle det inte vara kul om man tog patent ändå? Man kommer på världens bästa uppfinning och sen bara struntar man i att tillverka produkten. Fatta vad världen skulle bli lack!
 

With nowhere to go

 
Klockan 12: Snubbe som hostar!
 
Klockan 3: Snubbe som hostar!
 
Klockan 6: Brud som hostar!
 
Klockan 9: Åh, vad skönt! Här var det ingen som... eh... vänta lite... oh no... oh crap...
                  Snubbe med superduperultraübermegahostattack!!!
 

Armbandsuret till väggklockan

 
"Jaha, här sitter du och fördriver tiden..."
 

Det blev ganska bra stämning

 
I går var jag på den årliga avslutningsmiddagen för AIK-spelare och AIK-funktionärer. Och faktum är att till och med jag, som inte är någon vidare festmänniska, hade det ganska trevligt. Jag åt av buffén, drack en liter fanta och tog kort med flera av spelarna i AIK:s damlag.
 
T.ex. Petra Andersson...
 
 
 
 
 
 
... och Susanne Nilsson...
 
 
 
 
 
 
... och den assköna kvintetten Madeleine Tegström, Andrea Hansson, Sarah Fredriksson, Jennie Nordin och Clara Markstedt...
 
 
 
 
 
 
... som bjöd på shots!
 
 
 
 
 
 
And let's not talk about what happened after that...
 
 
 
 
 
 
Hehe, nej då, ni behöver inte oroa er. Första fyllan lyser ännu med sin frånvaro. (Och inte för att jag har glömt bort den!) Bilden ovan föreställer en fantaflaska underifrån.
 
Men det blev lite action i alla fall, med discodans, ballonglekar och knastriga chips. De flesta i damlagets trupp och ledarstab kände igen mig från hemmamatcherna (det blir väl lätt så när det bara är drygt 100 i publiken) och internt är jag känd som "snubben med långt hår som kommer en timme innan avspark". Tydligen hade lagledarna pratat om mig inför avslutningsomgången mot Örebro, i syfte att inspirera spelarna till att göra en bra match.
Fotnot: AIK förlorade matchen med 3-0.
 
 
Hur som helst så var alla jättetrevliga och för egen del så var det här nog den bästa avslutningsfesten jag varit på hittills. Och nu blev jag superladdad inför nästa säsong!
Synd bara att det är fyra månader kvar...
 

Allt jag hinner med just nu...

 
- Hjälp! Jag koagulerar!
- Vill du ha tapas?
 

Besök min blogg den 1 december!

 
 
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER KOM IHÅG ATT BESÖKA BLOGGEN DEN 1 DECEMBER! 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER 1 DECEMBER
 

Bye, bye, miCro!

 
Sista tentaresultatet som publiceras här på bloggen blir trots allt ett anständigt sådant. Jag fick C i kursen "Intermediate microeconomics". Nice! Där har jag någonting till mitt CV.
 
"Jag var bland de översta 37 procenten i grundkursen i ekonomi - är pro på burritos."
 
 
Seriöst, graden av löjlighet i den här kursen spränger alla gränser. Jag är tveksam till om jag faktiskt får använda den här kursen i min masterexamen. Det är liksom en grundkurs i ett område som jag inte studerar.
 
Men det är ett senare bekymmer i sådana fall. Och på tal om fall så blev vi klara med vårt andra case i dag. Full pott på första! Ler
 

Europa League: Orättvist!

 
Ett dygn har gått, men känslan finns ändå kvar inombords. AIK gjorde en riktigt bra match mot Napoli. Höll jämna steg med storstjärnorna. Var faktiskt det bättre laget sett till 90 minuter. Men det spelades 94...
Napoli avgjorde med bara sekunder kvar. På straff! Efter den enorma insatsen som AIK stod för åkte de på en straff i 94:e. Helt sanslöst. Och riktigt jävla orättvist.
I morgon ska jag på fest med alla AIK-spelare. Damlaget åkte ur Allsvenskan, herrlaget åkte ur Europa League. Awesome stämning på den festen...
 
Men ska man se ljuset i tunneln så har AIK:s Europaäventyr ändå varit fantastiskt och trots ett massivt polisuppbåd så har klubben fått in några extra kronor att bygga framtiden med. Segern mot CSKA Moskva kommer att för evigt vara en klassiker. Och Europa har insett att svenska lag minsann också kan spela fotboll. Åtminstone om laget heter AIK.
 
Ja, för Helsingborg har inte riktigt fått till det i Europa League i år. En ny förlust i går och det var faktiskt aldrig ens nära. Med en omgång kvar står skåningarna alltjämnt på en poäng och det enda de kan glädja sig åt är att det finns ett lag som faktiskt är ännu sämre. Austria Wien från Österrike.
 
 

Europa League: Vittring!

 
Två matcher. En dröm. AIK möter Napoli i den allra sista matchen någonsin på Råsunda och kvällens tillställning har alla möjligheter att bli en klassiker.
Napoli är storfavorit. Så är det. Inte minst tack vare 4-0-segern i första gruppspelsmatchen. Och en normal match så vinner Napoli mot AIK även på bortaplan. Men det här är ingen normal match. Långt ifrån. Det här är AIK:s avskedsföreställning på arenan som varit deras hem i 75 års tid. Spelarna kommer att vara taggade. Publiken kommer att vara magisk. Och jag är inte alls säker på att Napoli vet vad som väntar dem. Hittills i Europa League har de vikt ner sig på bortaplan mot både PSV och Dnipro, och AIK är bra på hemmaplan. Jag väljer att återigen poängtera att AIK bara en enda gång i historien har förlorat en hemmamatch i Europacupsammanhang med mer än ett mål. Under min livstid har det aldrig hänt. Dessutom är de yttre förutsättningarna till AIK:s fördel. Temperaturen. Planen. Röken. (Ja, jag antar att det blir bengaltifo nu igen...)
Och väver man ihop alla dessa faktorer så kommer man snart fram till samma slutsats som jag precis kommit fram till: Det här kan fan gå, alltså.
 
Nere i Skåne spelar Helsingborg för att i teorin behålla hoppet om avancemang och för att inte bli det sämsta laget i Europa League. Möter nu den på pappret svagaste motståndaren i gruppen, vilket trots allt måste ingjuta lite hopp i spelarna och fansen.
 
 
Tips inför omgång 5:
 
AIK - Napoli
 
Napoli är ett betydligt bättre lag än AIK och är klara favoriter i den här matchen. AIK måste göra en i stort sett 100-procentig insats för att ha en chans i kväll. Men vad fan. Man måste ju få drömma.
 
Kenneths tips: AIK - Napoli 2-1
 
 
PSV Eindhoven - Dnipro Dnipropetrovsk
 
PSV lär gå på tokoffensiv. Riskerar att åka ur om de tappar poäng. Dnipro blir klara för avancemang vid minst oavgjort.
 
Kenneths tips: PSV Eindhoven - Dnipro Dnipropetrovsk 3-3
 
 
Helsingborg - Levante
 
Sista chansen för Helsingborg, men med två ordinarie mittbackar avstängda så kan det bli svårt att freda sig. Levante kan säkra avancemanget om de tar poäng.
 
Kenneths tips: Helsingborg - Levante 2-2
 
 
Hannover - Twente
 
Twente i akut poängbehov. Hannover vill säkra gruppsegern. Stagnation?
 
Kenneth tips: Hannover - Twente 0-0
 

Inlägg nummer 1300

 
Jag når milstolpe efter milstolpe. Det här är mitt 1300:e inlägg här på bloggen.
 
Bra, då fick jag rubriken gratis.
 

Livsuppdatering

 
Min plan om att plugga hårt den här terminen har hittills gått i stå. Ena kursen är för svår och i andra kursen är boken för tung. (Bästa argumentet någonsin!)
Så jag får bli seriös nästa termin istället. Mmm. Uppskjutning - en vinnande strategi. Det har funkat alldeles utmärkt de senaste tre åren så varför sluta nu?
 
Men även om jag inte pluggar lika mycket som jag borde så spenderar jag ganska mycket tid i skolan. Jag är där typ varje dag. I dag var jag i och för sig inte där. Jag valde att stanna hemma och inte plugga. Men 4 (var)dagar av 5 är jag där och när jag väl är där så är det ganska intressant. Jag har två bra lärare, ämnena jag läser är greppbara och med det rabatterade lunchkortet äter jag nu 5-8 kronor billigare om jag köper lunch i skolan. Score! Vi tittar lite närmare på lärarna, tycker jag.
 
Esbjörn: Rolig, pedagogisk, har ett bra flyt i undervisningen. Hans favorituttryck är "att inte se skogen för alla träd". Själv brukar jag använda det, i innebörd, ekvivalenta uttrycket "att inte se grafen för alla histogram". 
 
Jörgen: Långt hår, långt skägg. Har en tendens att fråga ut studenterna under föreläsningarna, men i övrigt är han bra och pedagogisk. Gillar att ta långa raster.
 
Och vinnaren är...
 
Nej, det finns ingen vinnare. Det är ingen tävling. Och det är inte mycket till blogginlägg heller. Vilken otur.
 

Tidlöst och episkt

 
Båten kluckade mot havets vågor. Vågorna kom från båten.
 

Plats 1

 
Plats 1: Smallville
 
Knappast en chock att Smallville kommer på förstaplatsen, va? Den här serien har allt! Drama, övernaturliga inslag, the birth of a legend. Och manuset är himmelskt!
Den här listan kommer att förändras många gånger under de kommande 50-60 åren, men jag kan inte tänka mig att någon serie någonsin kommer att putta ner "Smallville" från toppen.
Det går helt enkelt inte att mäta sig med denna otroliga historia om den unge Clark Kents fantastiska resa mot sitt slutliga öde - att bli Stålmannen.
 
Rätt så jävla megabra - now that's an understatement!
 

Plats 2

 
Plats 2: Family Guy
 
Roligaste serien på TV. Någonsin. Om Larry David är ett komiskt geni så är Seth McFarlane typ en gud. Gapskratt på gapskratt på gapskratt. Och en hel del småfniss däremellan.
 

Plats 3 och 4

 
Plats 3: Fringe
 
Den här serien är så bra! Det är så här science fiction ska vara. Avancerad teknologi, tidsparadoxer, parallella universum. Jag vet inte hur många gånger jag har fått magiska rysningar av den här serien. Se den!
 
 
 
Plats 4: Supernatural
 
Kul, spännande, övernaturligt. Trots att serien är inne på sin åttonde säsong är den fortfarande hetare än smör. Smält smör.
 

Plats 5 och 6

 
Plats 5: Curb Your Enthusiasm
 
Larry David är ett komiskt geni. Serien filmas in utan manus och är bland det roligaste man kan se på TV.
 
 
 
Plats 6: Dexter
 
Äntligen en karaktär man kan identifiera sig med! Väldigt spännande och en riktigt bra serie!
 

Plats 7 och 8

 
Plats 7: The Vampire Diaries
 
Vampyrer fascinerar, så är det bara! Bra karaktärer och trevlig miljö. Ständigt nya förutsättningar, vilket håller tittaren på tårna.
 
 
 
Plats 8: Lost
 
En serie som föll mig helt i smaken. Här har jag gått runt i alla år och trott att "Lost" var en historia om några passagerare som kraschar på en öde ö, och så var den så mycket mer. Ett stycke TV-historia! Hade varit topp 5 på listan om det inte vore för alla jobbiga flashbacks under de tre första säsongerna.
 

Plats 9 och 10

 
Plats 9: Kyle XY
 
Spännande serie med en extra dimension. Lades tråkigt nog ner.
 
 
 
Plats 10: One Tree Hill
 
Ungdomsserie med basket som twist. Klarade övergången in i vuxenlivet galant. Bra serie!
 
 
 

Plats 11 och 12

 
Plats 11: House
 
Så mycket mer än en sjukhusserie! Humor, spänning och "The weird but brilliant mind of Gregory House"!
 
 
 
Plats 12: Vänner
 
Alla repriseringar av serien drar tyvärr ner helhetsintrycket. Men det är väl ingen som tycker att "Vänner" inte är kul?
 

Plats 13 och 14

 
Plats 13: Pretty Little Liars
 
En spännande serie om fyra heta High School-tjejer och deras ännu hetare barndomskompis. Man ba: Eh... ja, tack!
 
 
 
Plats 14: Glee
 
Musik, humor och ungdomsdrama på barnnivå. Min typ av serie! Dock gjorde säsong 3, som borde ha varit "the cherry on top", en rejäl djupdykning.
 

Plats 15 och 16

 
Plats 15: Happy Endings
 
Kom från ingenstans och stack ut ur mängden. Visade sig vara rolig.
 
 
 
Plats 16: Blue Mountain State
 
Typisk grabbhumor, men jo'rå... det är kul!
 

Plats 17 och 18

 
Plats 17: Seinfeld
 
90-talets stora succéserie. Håller än.
 
 
 
Plats 18: How I Met Your Mother
 
Barney är awesome. Resten av gänget är okej.
 

Plats 19 och 20

 
Plats 19: V
 
Bra, spännande serie. Lades ner mitt i en cliffhanger.
 
 
 
Plats 20: Community
 
Kul komediserie. Riktigt stabil första säsong. Tappade därefter i kvalité.
 

Plats 21 och 22

 
Plats 21: The O.C.
 
Den hittills roligaste ungdomsserien jag har sett. Ett litet minus för fjärde säsongen.
 
 
 
Plats 22: Point Pleasant
 
Fick bara en säsong, men det var en rätt bra sådan. 666!
 

Plats 23 och 24

 
Plats 23: Förhäxad
 
Min första dramaserie och serien som födde mitt övernaturliga intresse. Hade legat högre upp på listan om inte Prue bytts ut mot Paige.
 
 
 
Plats 24: Desperate Housewives
 
Dramakomediserie om medelålders kvinnor. Good times!
 

Plats 25 och 26

 
Plats 25: Chuck
 
Rolig serie. Snygg tjej. Lite action. Ja.
 
 
 
Plats 26: Sex and The City
 
En serie som underligt nog underhåller typ alla. Fascinerande!
 

Plats 27 och 28

 
Plats 27: Cougar Town
 
Har ett par töntiga karaktärer men lyckas trots det med konststycket att hålla det genuint roligt. Bra komediserie!
 
 
 
Plats 28: Heroes
 
Jag är en av de få personer som faktiskt tycker att serien blev bättre med åren. Nedlagd mitt i en cliffhanger.
 

Plats 29 och 30

 
Plats 29: The Big Bang Theory
 
Sheldon har tappat lite med åren. Men visst skrattar man.
 
 
 
Plats 30: Dawson's Creek
 
Faktiskt en ganska bra och trevlig TV-serie, men slutet... nja...
 

Plats 31 och 32

 
Plats 31: Gossip Girl
 
Ungdomsserie med berättarröst. Har blivit bättre sedan huvudkaraktärerna slutade High School.
 
 
 
Plats 32: 90210
 
Ungdomsserie. Can't have enough of those! Bra återanknytning till "Beverly Hills 90210".
 

Plats 33 och 34

 
Plats 33: Studio 60 on The Sunset Strip
 
En smart serie som är egentigen är ganska vass. Fick bara en säsong.
 
 
 
Plats 34: Once Upon A Time
 
Stundtals rätt seg första säsong, men den tog sig mot slutet. Inväntar fortsättningen med spänning!
 

Plats 35 och 36

 
Plats 35: The 4400
 
En spännande serie som tyvärr gömde sig i TV-tablåns dunklaste vrå.
 
 
 
Plats 36: Episodes
 
En förvånansvärt rolig serie (trots att huvudpersonerna är britter).
 

Plats 37 och 38

 
Plats 37: Girls
 
En ganska rå serie, men som stundtals är rätt kul.
 
 
 
Plats 38: Children's Hospital
 
Perfekt serie innan man ska gå och lägga sig. Skrattar bäst som snart ska sova!
 

Plats 39 och 40

 
Plats 39: Sabrina - Tonårshäxan
 
Min allra första TV-serie. På den tiden tyckte jag att den var rolig i alla fall.
 
 
 
Plats 40: Lois & Clark
 
Inte så jättebra egentligen. Men liksom... Stålmannen!
 

Plats 41 och 42

 
Plats 41: Life Unexpected
 
Hur mycket relationsproblem kan en familj ha? Bra slut på serien trots hastig nedläggning.
 
 
 
Plats 42: Dollhouse
 
Bra idé, sämre genomfört. En serie som hade kunnat vara topp 20.
 

Plats 43 och 44

 
Plats 43: Unforgettable
 
Bra upplägg, men jag fastnade aldrig riktigt för serien.
 
 
 
Plats 44: The Simpsons
 
Innan Seth McFarlane visade hur rolig animerad komedi kan vara så var Simpsons det bästa som fanns.
 

Plats 45 och 46

 
Plats 45: The War At Home
 
Visst var väl den serien hyfsat kul? Eller?
 
 
 
Plats 46: South Park
 
Kan inte riktigt sätta fingret på den här serien, men den är väl rolig emellanåt.
 

Plats 47 och 48

 
Plats 47: It's Always Sunny In Philadelphia
 
Riktigt bra och rolig första säsong. Sedan kom Danny DeVito...
 
 
 
Plats 48: Joey
 
Fick oförtjänt mycket kritik, men bikaraktärerna är lite för töntiga.
 

Plats 49 och 50

 
Plats 49: Scrubs
 
Hälften av karaktärerna är roliga. Hälften av karaktärerna drar ner serien till 49:e plats på listan.
 
 
 
Plats 50: My Name Is Earl
 
En serie som lovade mer än den höll. Måttligt kul.
 

Seriesly

 
18 november 2012 kommer att bli en liten speciell dag på kennethharblogg. Den kommer i efterhand att refereras till som dagen då Kenneth publicerade 24 inlägg - ett inlägg i timmen.
 
Ända sedan jag började blogga har jag haft en idé om att någon gång göra just det. Skriva 24 inlägg under ett dygn. Bara som en kul grej. Men den stora frågan har alltid varit vad jag ska skriva. Förra veckan kom jag äntligen på det.
Ända sedan jag började blogga har jag nämligen också haft en idé om att göra en lista över de bästa TV-serierna. Så på det här viset så slår jag ett helt jävla flugbo i en enda smäll. Jag ska alltså göra en nedräkning. Eller uppräkning beroende på hur man ser på det. Ursprungligen tänkte jag lista de 100 bästa TV-serierna, men jag kom fram till att jag inte har sett (följt) 100 bra serier. Därför nöjer jag mig med topp 50. Jag kommer då att redovisa två platser åt gången, från nummer 50 till nummer 3 på listan, under morgondagen, och sedan låta upplösningen kulminera med de två bästa serierna på måndag. Det här kommer att bli hur bra som helst!
 
Att rangordna serier är inte lätt. Framför allt när vissa är aktuella medan andra inte är det. När man ser en bra serie tycker man ju momentant att den är bäst i världen, medan man några månader senare inte kommer ihåg dess storhet. Dåliga serier kan ha en motsatt effekt. Och hur rangordnar man egentligen TV-serier? Vilka är bäst? Är det dem man helst ser på? Är det dem man helst vill se igen? Är det dem man helst vill se en ny säsong av? Är det dem vars avsnitt man blev mest betagen av när man såg dem första gången? Det är faktiskt inte helt uppenbart och det gör bedömningen mycket svårare. Framför allt är det väldigt svårt att vara objektiv. Å andra sidan är ju listan i sig rätt subjektiv. Ett mer än godkänt argument för att placera en serie högre än en annan är att "jag tycker så". Så ni får ta det för vad det är.
 
Noterbart är att jag inte har sett populära serier så som "Prison Break", "24" och "Greys Anatomy", varför dessa inte finns med på listan. I övrigt förändras listan från vecka till vecka, men så här känner jag just nu.
 
Here we go!
 

1 dag kvar

 
Julklappsshopping på stan! Men ingen hade skrivit önskelista och hälften av alla presenter köps ändå online. Så det blev som det blev.
 
Men vi struntar i det nu. För viktigare saker är på ingång. I morgon är det äntligen dags! Som jag har längtat! Ja, ni vet ju förstås vad jag pratar om. Säsongspremiären för "Vem kan slå Filip och Fredrik?". Som åtminstone på Kanal 5:s hemsida har fått ett frågetecken i titeln. Det tog bara fyra år.
 
"Vem kan slå Filip och Fredrik?" är nog mitt favorittävlingsprogram på TV. Det enda som är segt är alla reklampauser. Det är väldigt många sådana. Och i och med att det inte är direktsänt så kan man vid ojämna tillställningar lista ut vilka som kommer att vinna. Men i övrigt är det superkul. Extra kul för mig som hejar på Filip och Fredrik. De brukar nämligen oftast vinna.
Det är lite roligt, Filip är egentligen ganska dålig på det mesta, förutom quiz. Där är han å andra sidan exremt bra. Totalt brukar 18 poäng bestå av quiz-moment och normalt sett bärgar Filip samtliga 18 poäng.
Fredrik är inte så jättevass när det gäller quiz, men oväntat bra på nästan allting annat. Han är dessutom en extrem tävlingsmänniska. Det spelar ingen roll om grenen är värd 1 poäng eller 11. Han vill verkligen alltid vinna.
Och det är framför allt det jag gillar med programmet. Även fast det "bara är en lek", så tar de det ändå på blodigt allvar. All the way.
 
Nu: "Så mycket bättre"!
 

Besök min blogg den 1 december!

 
- En orm!
- Var?
- Nej, förlåt, jag tänkte fel. Jag blandade ihop det med att jag ska besöka Kenneths blogg den 1 december.
 
 
 
 
 
Psst... Gör det du med!
 

Typiskt!

 
När jag väl har bestämt mig för att sluta blogga så kommer kennethharbloggappen...
 
 
 
 
 
 

Friends Arena

 
Ja, det var väl en ganska awesome invigningsmatch. Och det hade säkert varit kul att vara där. Men jag ska vara där när AIK spelar sin första match i alla fall. Det blir nog också rätt awesome. Om det sedan blir i Allsvenskan, Svenska Cupen eller rent av Europa League återstår att se.
 
 
I morgon är det labbhandledning och där har jag lite nyheter. Jag kommer inte att jobba med någon från branschen och inte heller med någon främmande student. Jag kommer att jobba med Sandy och Bilsh!
Ja, det är snabba svängar, men så är läget. Åtminstone just nu. Med reservation för att det kan förändras till i morgon.
 
(:o))-I<
 

Saker som bara händer på film (del 2)

 
Mördaren går medan den jagade springer (och mördaren hinner ändå ikapp).
 
Raksåret har läkt när blodpappret tas bort.
 
En person slänger bevismaterial/hemligt föremål överst i papperskorgen - utan att förstöra det. Och just det, det är oftast inte personens egen papperskorg.
 
Djur är smartare än människor. De kan konstruera smarta fällor, de förstår vad människorna säger och de kan dessutom kommunicera med varandra mellan arterna. Weird.
 
 
Och en sak till jag har tänkt på: Äter inte smala personer pizza ovanligt ofta?
 

Skola? Inte skola? Skola?

 
Sitter och funderar på om jag ska till skolan eller inte. Min syrra är hemma, så det kan vara värt det. Åtminstone om hon vaknar. Å andra sidan ska jag till skolan både i morgon, på torsdag och på fredag. Så jag kanske borde passa på att vara hemma i dag?
 
Jag gör så här. Jag lägger mig i sängen en stund och tänker på det, så får vi se vad jag kommer fram till.
 

Söndag

 
Jag tog fram Kombinatorikboken, slog mig ner i soffan och började läsa. Och fortsatte läsa. Ja, jag läste flera timmar i sträck utan minsta lilla paus. Det kändes hur bra som helst. Innehållet var intressant och jag förstod det mesta. Jag kände mig jätteduktig och tänkte "Shit, vad bra det har gått för mig i dag". Sedan kollade jag hur långt jag hade kommit och då visade det sig att jag bara hade läst 4 av 95 sidor.
 
-.-
 
 
I andra kursen, som är superviktig och direkt avgörande inför min framtida karriär, har jag inte läst någonting. Men jag har andra spännande nyheter därifrån. Jag kommer inte att samarbeta med någon från branschen. Jag kommer att få jobba med en annan student. Ingen aning om vem han är eller om han är pro. Men är han inte det så kan vi ju altid ta hjälp av Martina, labbassistenten. Det är skönt. Hon redovisade sitt masterarbete samtidigt som jag redovisade mitt kandidatarbete, så jag känner henne ganska väl. Vi är rätt tajta. Eller ja, tajta och tajta... Hon frågade om jag också skulle redovisa. Jag svarade ja.
 
Men bara den senaste veckan har hon skickat tre privatmeddelanden till mig, varav ett av dem inleddes "Hej Kenneth", så det kan vara någonting på gång där.
  
Nu: Mackor!
 

All blue

 
Inte den mest personliga bakgrunden, men att det inte längre är vitt är ett stort framsteg.
Det känns nästan värt de 7 timmar jag lade ner på projektet.
 

Saker som bara händer på film (del 1)

 
En person går ut från ett rum, men innan personen ens har lämnat rummet tar den ljugande motspelaren upp telefonen och ringer sin kumpan. Eller så bara nämner han sin diaboliska plan för sig själv.
 
Två personer pratar om någonting på till exempel en restaurang, men fortsätter konversationen först när de kommer innanför dörren till hemmet.
 
Nyhetssändningen börjar precis när man slår på TV:n. Ofta är det någon som ringer och säger typ "Slå på kanal X" och så börjar inslaget precis när personen gör det.
 
En person gör en megafrukost, bestående av hur många komponenter som helst. Den andra personen säger "I'm not hungry" och struntar i att äta. Eller så tar personen typ en tugga och sedan ba: "I've gotta go. Thanks for breakfast!"
 
En person drömmer samma dröm om och om igen. Oftast en mardröm. Och man vaknar alltid upp ur drömmen genom att blixtsnabbt sätta sig i en upprätt position och göra en tung inandning.
Tydligen sovar man alltid på rygg när man drömmer mardrömmar.
 

Besök min blogg den 1 december!

 
Hej! Jag tänkte bara påminna er om att besöka min blogg den 1 december.
 
Här är en minnesregel: Julkalendern Börjar. Besök Kenneths Blogg.
 

Europa League: Seger!

 
Yihooooooooooooooooooo! AIK slog PSV med 1-0!!! För tredje matchen i rad tog man ledningen och äntligen lyckades man hålla den ledningen hela matchen ut. Nu står AIK på fyra poäng och är två segrar från avancemang. Riktigt kul.
Det var ett drömmål av Bangura som lade grunden, men det var försvarsspelet som säkrade segern. Klockrent och uppoffrande. En typisk AIK-seger. Härnäst väntar Napoli och det kan bli en riktig fest. Sista matchen på Råsunda. Ett italienskt topplag på besök. Ett AIK som jagar avancemang. You might wanna be there...
 
Även Helsingborg gjorde en stark insats i dag. Efter att ha legat under med 2-0 i en match som kändes avgjord så lyckades de komma tillbaka och kvittera. De var faktiskt nära ett segermål också, innan Hannover snopet gjorde 3-2 på en felaktigt dömd straff. En riktig domarskandal! Spelaren blev fälld utanför straffområdet. Domaren blåste straff och visade ut två Helsingborgsspelare! Helt sjukt. Straffen gick sedan via Hanssons händer, upp i ribban, ner i mål. Maximal otur. Andra matchen i rad som Helsingborg tappade poäng i slutet, och nu behöver de ett mirakel för att ta sig vidare.
 

Europa League: Returmatch!

 
Efter en imponerande match i bortamötet med PSV och en ännu mer imponerande insats mot Malmö FF, så är det positiva tongångar i AIK-lägret inför kvällens hemmamatch. PSV ska göra ett nytt försök att besegra AIK:s ramstarka defensiv, som i förra omgången var just det - ramstark! PSV är favoriter, men AIK har goda chanser att skrälla igen. Nu har de dessutom publiken i ryggen och ingen Allsvenska som konkurrerar om uppmärksamheten. Lägg därtill att AIK i stort sett aldrig gör en dålig hemmamatch mot Europeiskt motstånd. 0-2 mot ett tjeckiskt gäng år 1989. Det är den enda gången som AIK har förlorat med mer än ett mål på hemmaplan i Europacupsammanhang. Enda gången genom tiderna! Och då har man ändå mött lag som Barcelona, Arsenal, Fiorentina, Milan och Valencia. Riktigt imponerande facit av ett svenskt lag!
Det finns alltså all anledning till optimism nu när gruppspelet vänder. Vinner AIK i dag lever hoppet om avancemang i allra högsta grad!
 
För Helsingborg väntar bortamatch mot obesegrade Hannover. Skånelaget lär få rikta in sig på att hålla siffrorna nere.
 

Tips inför omgång 4:
 
AIK - PSV Eindhoven
AIK gjorde en bra match i Holland och går nu för segern. PSV har vikt ner sig på bortaplan förut.
 
Kenneths tips: AIK - PSV Eindhoven 2-1
 
 
Napoli - Dnipro Dnipropetrovsk
Drömstart för Dnipro med tre raka segrar. Kan säkra avancemanget i dag men lär vara ganska nöjda med oavgjort. Napoli behöver vinna för att inte släppa initiativet till AIK eller PSV.
 
Kenneths tips: Napoli - Dnipro Dnipropetrovsk 1-1
 
 
Hannover - Helsingborg
Hannoverpubliken väntar sig en överkörning. Helsingborg i praktiken borta.
 
Kenneths tips: Hannover - Helsingborg 4-0
 
 
Twente-Levante
Måstematch för Twente om de vill ta sig vidare från gruppen. Levante har haft en hel del flyt så här långt.
 
Kenneths tips: Twente-Levante 3-1
 

Avhopp - humöret på topp!

 
Hoppade av Stokastiska Processer III för att läsa Kombinatorik II. Efter första föreläsningen kändes det helt rätt. Även om det bara var repetition så känner jag mig ganska säker på att det här kommer att bli en kul kurs. Det finns bara en liten grej som bekymrar mig - kursboken.
Jag hämtade ut den i dag. Den väger 1.7 kg! Uppemot 1000 sidor! Och redan kapitel 1 har 146 uppgifter! Och bara varannan uppgift har facit!
 
Det var faktiskt lite synd. Jag hade gärna velat läsa alla sidor och göra alla uppgifter, men med den här mängden blir det alldeles för mycket. Dock ingår inte allting i kursen. Förhoppningsvis kommer det snart upp något schema över läsanvisningar och rekommenderade uppgifter.
 
 
I andra kursen är det dags för laborationer, eller case som läraren kallar det. Inte cases, vilket man kan tycka vore den lämpliga form i plural, utan case. Man ska jobba två och två. Det är inte riktigt klart vem jag kommer jobba med ännu. Eventuellt kommer jag att få jobba med en person från försäkringsbranschen. Ett riktigt proffs alltså.
 
Han ba: Tja! Jag heter Danne, jag är diplomerad aktuarie sedan 10 år tillbaka.
Jag ba: Hej! Kenneth - E i Livförsäkringsmatematik.
 

Philosophy 201

 
Kan vattnet man dricker verkligen vara iskallt?
 

Åh, vilket avsked!

 
Många blir sentimentala nu när Råsunda ska rivas. Jag tycker mer att det är synd eftersom jag äntligen har lärt mig att hitta dit. Men den allsvenska avslutningsfesten blev lyckad i alla fall.
Bra stämning. Inget bråk. Bengaltifo i paus. Tjerna kom in och dominerade. Och AIK vann matchen med 2-0. Helt perfekt.
 
Synd bara att Sundsvall förlorade mot Häcken. Nu riskerar AIK att missa Europacupspel nästa säsong. För att få en plats i kvalet måste nu AIK, Malmö eller Häcken vinna Svenska Cupen, alternativt komma tvåa om Elfsborg vinner.
 
 
I morgon äntrar jag äntligen kombinatorikens värld igen efter två och ett halvt års uppehåll. Kombinatorik II står på schemat. Bokstavskombinationer och bollar i lådor. Jag ska få minst C i den här kursen!
 

"Asvidrig tenta!"

 
Det är egentligen Sandys replik, men jag droppar den ändå. Kan köra några till när jag ändå är igång.
 
Yeeeeeeeeeeeeeeeeees. Nähäääääääääääääääääää. Hatar dig. Så är det, enna. Poochie smoochie tootchie loochie. Jallsh.
 
 
Men seriöst nu. Tentan. Den gick inte alls bra. Jag kände igen de flesta begreppen. Omständigheterna liknade dem från gamla tentor. Men det var en massa nya tillämpningar! Jag hade oftast ingen aning om vad de frågade om. Och sen var alla uppgifter bara värda 5 poäng styck, så de uppgifter jag faktiskt kunde blir inte de kassakor jag hoppats på. Om någonting blir de kassa kor. De betar, men mjölken är sur.
 
Jaja, 100 kronor rikare i alla fall tack vare den gyllene dealen. Och jag kommer att bli godkänd, även om betyget inte blir av imponerande sort.
 
 
Slutligen gratulerar jag Tyresö, som i dag vann sitt första SM-guld i fotboll. De slog Malmö inbördes två gånger om, och då känns det ganska rättvist att det är de som vinner i slutändan. Noterbart är att AIK, som kom sist (buhu), var det enda laget vid sidan av Tyresö som lyckades slå Malmö.
 

7 timmar kvar till tentan (vad fan är marginal cost?)

 
Ingen rast, ingen ro. Precis när jag återfått hoppet om en ljusare framtid så är det dags för en ny tenta. I en kurs där jag inte har boken och där jag inte har gått på föreläsningarna.
Som tur är handlar det om en grundkurs, vilket innebär att svårighetsgraden inte är alltför hög. Jag uppskattar mina chanser att klara tentan till 100 procent. Chansen att få A är dock bara 10 procent, varpå snittet borde bli ungefär en fjärdedel. Ja, som ni ser så kommer ju inte matematikdelen att bli något problem. Det handlar bara om att använda rätt matematik på rätt ställe. Så att de inte typ frågar om derivatan och jag går all in med Pythagoras sats.
 
Skattningsskalan lyder:
 
A - 10 %
B - 20 %
C - 40 %
D - 25 %
E - 5 %
F - 0 %
 
 
Inför tentan har jag gjort en liten deal med Sandy. Den av oss som får flest poäng på tentan ska ge den andra personen 100 kronor. Senast jag slog Sandy på en tenta var typ våren 2010. Blinkar
 

På rätt sida gränsEn

 
Första kursen avklarad! Jag blev godkänd på tentan i Livförsäkringsmatematik! 26 poäng av 50 skrapade jag ihop, vilket räckte till godkänt. Faktiskt hela tre poäng över E-gränsen, som i efterhand sänkts till 23. Skönt! Nu är AktuarieKenneth med i matchen igen!
 
I dag mottog jag även mitt examenscertifikat, vilket innebär att jag nu officiellt har en kandidatexamen i matematisk statistik och därmed har behörighet att läsa det jag faktiskt läser.
 
Kan vara bra inför framtiden.
 

Besök min blogg den 1 december!

 
Det är en månad kvar, men redan nu vill jag flagga för en litet evenemang som jag kallar för kennethharbloggdagen.
Som ni vet så kommer jag inte att blogga något mer efter årsskiftet, och det skulle vara kul att, innan äventyret tar slut, se hur många bloggläsare jag faktiskt har. Så därför uppmanar jag er alla att besöka min blogg den 1 december!
 
Det är visserligen en lördag, vilket vanligtvis är veckans sämsta besökardag, men för att folk ska komma ihåg det så måste det vara ett datum som folk förknippar med något annat, och då känns den 1 december ganska bra.
Jag kommer nämna det fler gånger, men försök att komma ihåg det redan nu.
 
1 december - Besök kennethharblogg!
 

RSS 2.0