Europa League: Vittring!

 
Två matcher. En dröm. AIK möter Napoli i den allra sista matchen någonsin på Råsunda och kvällens tillställning har alla möjligheter att bli en klassiker.
Napoli är storfavorit. Så är det. Inte minst tack vare 4-0-segern i första gruppspelsmatchen. Och en normal match så vinner Napoli mot AIK även på bortaplan. Men det här är ingen normal match. Långt ifrån. Det här är AIK:s avskedsföreställning på arenan som varit deras hem i 75 års tid. Spelarna kommer att vara taggade. Publiken kommer att vara magisk. Och jag är inte alls säker på att Napoli vet vad som väntar dem. Hittills i Europa League har de vikt ner sig på bortaplan mot både PSV och Dnipro, och AIK är bra på hemmaplan. Jag väljer att återigen poängtera att AIK bara en enda gång i historien har förlorat en hemmamatch i Europacupsammanhang med mer än ett mål. Under min livstid har det aldrig hänt. Dessutom är de yttre förutsättningarna till AIK:s fördel. Temperaturen. Planen. Röken. (Ja, jag antar att det blir bengaltifo nu igen...)
Och väver man ihop alla dessa faktorer så kommer man snart fram till samma slutsats som jag precis kommit fram till: Det här kan fan gå, alltså.
 
Nere i Skåne spelar Helsingborg för att i teorin behålla hoppet om avancemang och för att inte bli det sämsta laget i Europa League. Möter nu den på pappret svagaste motståndaren i gruppen, vilket trots allt måste ingjuta lite hopp i spelarna och fansen.
 
 
Tips inför omgång 5:
 
AIK - Napoli
 
Napoli är ett betydligt bättre lag än AIK och är klara favoriter i den här matchen. AIK måste göra en i stort sett 100-procentig insats för att ha en chans i kväll. Men vad fan. Man måste ju få drömma.
 
Kenneths tips: AIK - Napoli 2-1
 
 
PSV Eindhoven - Dnipro Dnipropetrovsk
 
PSV lär gå på tokoffensiv. Riskerar att åka ur om de tappar poäng. Dnipro blir klara för avancemang vid minst oavgjort.
 
Kenneths tips: PSV Eindhoven - Dnipro Dnipropetrovsk 3-3
 
 
Helsingborg - Levante
 
Sista chansen för Helsingborg, men med två ordinarie mittbackar avstängda så kan det bli svårt att freda sig. Levante kan säkra avancemanget om de tar poäng.
 
Kenneths tips: Helsingborg - Levante 2-2
 
 
Hannover - Twente
 
Twente i akut poängbehov. Hannover vill säkra gruppsegern. Stagnation?
 
Kenneth tips: Hannover - Twente 0-0
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0