Rena rama slumpen


Sverige vann VM-guld i bandy. AIK befäste andraplatsen i HockeyAllsvenskan. Manchester United vann toppmötet i Premier League. Men Villarealsoporna åkte på däng.
Så det blev inga stålar den här gången heller. Men nästa vecka, då jävlar!


Nu vore det nog lämpligt att ägna sig lite åt de där underrummen.
Eller så kan man ju se "A lot like love" på TV. Mmm...


Tre till middag?


2 av 2 rätt så här långt. Det känns bra det här.


Matcher att se fram emot idag:

Ryssland - Sverige  (Bandy-VM, final)
AIK - Björklöven  (HockeyAllsvenskan)
Arsenal - Manchester United  (Premier League)
Villareal - Osasuna  (La Liga)


Övrigt att se fram emot:

Studerande av underrum.


På grund av väderleken


Trafikrapport från SL: Alla pendeltåg är en halvtimme försenade.

En fråga dock: Om alla tåg är en halvtimme försenade, borde de då inte bara förskjutas framåt två femtonminutersperioder och därmed ligga i fas?


Davids gåta


Två vakter vaktar två dörrar. Den ena dörren leder till Himlen. Den andra dörren leder till Helvetet. Du vill till Himlen, men vet inte vilken av dörrarna som leder dit. Det gör däremot vakterna. 
Här kommer kruxet: Den ena vakten ljuger alltid. Den andra vakten talar alltid sanning. Du vet inte vem som ljuger respektive talar sanning. Du får ställa en fråga till en av vakterna. Sedan måste du välja dörr. Vad ska du fråga?



Det här är en klassisk gåta och det är mycket möjligt att ni har hört den förut. Men om ni inte har hört den så kan ni ju försöka lösa den. Jag löste den, men David vägrar att erkänna min lösning som korrekt. Jag är dock helt övertygad om att det inte bara finns ett svar som är rätt.


Veckans tips


Fredag = tipsdag. Jag och Davo "Hästtipparen" Mundo hade bestämt oss för att spela på diverse saker och det slutade med att hela fem personer blev inblandade. Jag tror att vi eventuellt har startat någon form av tipsliga. Åtminstone när det gäller Stryktipset.

Mina tidigare Långenspel har inte resulterat i någon vinst, men jag har varit väldigt nära. Förra gången var jag ett uteblivet mål i tom kasse från att vinna 657 kronor.
Den här veckan ska jag dock komma närmre än nära. Jag ska nå ända fram. Jag kan faktiskt inte se hur jag skulle kunna misslyckas den här veckan. Eller vad sägs om detta?


AIK - Borås   1
Deportivo La Coruna - Real Madrid  2
Villareal - Osasuna  1
Falun - AIK  2
Sunderland - Stoke  1

Odds: 14,59


Första matchen är redan färdigspelad. AIK vann. Det luktar vinst...


Jag är medveten om att det här inlägget inte är alltför upphetsande. Jag misstänker att ni börjar ångra att ni läser det. Flera av er skulle nog säga att det är tråkigt. Det skulle ni ha rätt i.


PS. På tåget satt det en kvinna som hade "frusit häcken av sig" när hon blivit stående på Södra Station i en halvtimme. Synd för henne att Södra inte är en inomhusstation.
Eller vänta nu...


And I was like: "What?"


Förändringens tid tycks vara kommen. När jag loggade in på bloggen såg allting helt annorlunda ut. Jag blev förvirrad. Visste inte vad jag skulle göra. Jag var faktiskt nära på att radera hela min blogg. Det hade inte varit så kul.


Imorse när jag åkte tåg satt där en man som var uppskattningsvis fyrtio år gammal. Han pratade i mobiltelefon. Han pratade om sina knepiga arbetstider.
Plötsligt bytte han samtalsämne.

"Åh, fan vad äckligt! Tompa, vänta lite, jag måste byta vagn. Det är nån jävel som sitter här och harklar sig. Ute bland folk! Vissa människor har fan ingen hyfs..."

Den som "harklade sig" var en gammal gubbe som blivit lite anfådd av att gå genom vagnen.


Eller var det satsumas?


Jag har precis haft en clementinstund med mig själv. Saftigt och surt!
Nu ska jag göra några matteuppgifter. Har inte hunnit göra några under dagen, konstigt nog. Jag tycks hinna med mer när jag inte är ledig än när jag är ledig. Är inte det lite lustigt?

Nej, det är det nog inte...


Tisdagskväll med Paradise Hotel


Nu har jag sett klart veckans skörd av Paradise Hotel. Jag måste medge att Kristoffer är lite ful alltså. Han spelar snäll och oskyldig men är kanske den mest manipulative av dem alla. Men han har gjort allting väldigt snyggt och smart. Som tidigare i veckan:

     Jackie:  Kristoffer, försöker du få mig full?
Kristoffer:  Du försöker få mig full... Botten upp!


Han har hållit en låg profil och lyckats glida med hela vägen, utan att ses som ett hot. Han är nog faktiskt en värdig vinnare.


Från A till F - då é man fanimej keff!


Förra terminen gick det bra för mig. Jag hängde med på lektionerna. Klarade av majoriteten av uppgifterna. Det resulterade slutligen i ett A. Den här terminen går det inte så bra. Jag hänger inte med på lektionerna. Jag klarar inte av uppgifterna. Det lutar mot ett F. Och inte Fx, som är någon slags light-version (typ underkänt med plus i kanten). Det lutar mot F.


PS. Eventuellt har min lärare glömt hur man skriver bokstaven g. Jag ska utreda frågan ytterligare.


Kvällens sanning


Jag är fuktig.


Hette´re hett?


Paradise Hotel går in i slutfasen. Sägs det i alla fall. Spännande.

Finalvecka i Robinson. Avsnitt onsdag, torsdag och lördag. Varför? Förmodligen för att det inte ska krocka med Melodifestivalen.

AIK Hockey. Igår slog de Oskarshamn och nu väntar fem raka matcher som de på förhand ska vinna. Och på tal om AIK Hockey: Det pratas vilt om att Georges Laraque ska återvända till klubben. En publikmagnet som mycket väl kan bli tungan på vågen i en Kvalserie. Transferfönstret stänger om en vecka. Hoppas!!!


Veckans inte så heta: Kenneths spegelbild och troligen mer därtill.


Har du hört den förut?


Klockan tickade upp emot halv nio. Jag var supertrött. Jag tog en chansning och gick till sängs. Dumt. Två timmar senare hade jag fortfarande inte somnat och chansen att komma ikapp med skolarbetet har nu minskat drastiskt. Lite förargligt...


PS. Någon ringde hem till oss för bara några minuter sedan. Säkert nån skummis.


Så gott som klar


Innan helgen var slut skulle 100 sidor läsas och 31 uppgifter göras. Det var målet.
Jag kan stolt meddela att jag hittills har läst 23 sidor och gjort 8 uppgifter.


Vad mer? Jo, jag har betalat min första räkning. Det kändes stort.
Jag har även betalat min andra räkning. Det kändes inte lika stort.


Slutligen ett meddelande till Patrik, men framför allt hans kompis Robert Kimby:
Om två veckor är det returmöte på Hovet. Då kommer Almtuna att krossas.


Grattis på födelsedagen, Elin!


Ja, jag har (eller hade) faktiskt två läsare som båda heter Elin. Elin of Today fyller 18 år.
Stort grattis!

Nu får du äntligen göra saker som du inte tidigare fått göra men som du nu får göra!

Jag uppmanar dig dock att vänta med din första stryktipsrad till nästa vecka, för på lördagar kostar det tre kronor extra.



PS. Från och med nu kanske du kan köpa ut cigg åt min syrra? Pressbyråtanten tittar alltid så strängt på mig när jag varje dag efter skolan går in och köper tio paket Marlboro Light.


Grädden gick väck


Efter ännu en skoldag av total oförståelse drog fyra snubbar och spelade biljard. En av dem var jag. Trots att vi bara spelade tio matcher höll vi på i nästan två timmar.

Detta innebar att tipset uteblev, vilket så här i efterhand känns bra.
Jag hade nämligen inte vunnit ett skvatt.


Väl hemma väntade årets första semla. Jag tog några bilder på den.





Om ni undrar varför den ser lite platt ut kan jag berätta att det försvann lite grädde när jag skulle ta bort mandelmassan.


Men den var god.


Sedan tog jag en liten bild på mig själv också. Eller ja...




Sagt av Davorigo



"Det är en sak att gilla en tjej. Det är en annan sak att inte göra det."


Jag kan inte annat än hålla med.


Torsdagsnytt


Imorse funderade jag på att "go nuts" med frisyren. Sen bestämde jag mig för att ta mössan och så var det ingenting mer med det.

Andra lektionen med Boris som lärare kändes bättre än den första. Men jag känner mig fortfarande rätt blåst och fattar fortfarande bara cirka 10 procent av det som sägs. Dessutom ligger jag hundra sidor efter i boken av någon konstig anledning.

Nästa anhalt: Helgplugg!


Idag men mest igår


Idag har jag varit ledig. Har läst i min bok.

Igår upplevde jag min andra dag i skolan efter juluppehållet. Ny lärare nummer två var faktiskt ganska bra. Att han surmulet suddade ut min välkomsthälsning på tavlan och sedan stirrade på mig resten av dagen är ej relevant.

Då jag nästan vant mig vid lärarfilosofin "Förklaringar är onödiga, jag läser högt ur boken istället"  så blev jag positivt överraskad när Erik (läraren) använde en hel tavla för att i runda slängar visa att 0+0 = 0.


Grattis på födelsedagen, Elin!


Dina tonår, de slutar nu
men det gör absolut inte du
Vissa säger att nu börjar livet
och även om det känns överdrivet
så är det nu som det spännande startar
och än är det långt kvar tills livet urartar
Så passa nu på att verkligen fira
med vin och med skumpa och massor av bira
(som du köpt själv)


Fast om jag känner dig rätt är du redan bakis.


Vad trodde ni att jag skulle skriva om?


AIK krossade Leksand med 4-1! De är på gång nu!!!
Hovet kokade. Jag frös. Resultatet värmde. Jag blev glad. Dessförinnan drabbades jag av lätt tinnitus efter att nå't jävla band stod och spelade musik när jag sålde matchprogram. Jag vet inte vad poängen med det var. De skrämde bara bort kunderna.


89 dagar senare


Idag är det min nittionde dag som bloggare. Från och med nu kommer inte alla dagar att synas i statistikfältet. Det är värt att ägna en tanke.

Första dagen i skolan efter jullovet. Det var inte så jättekul om jag ska vara ärlig. Ska jag vara helt ärlig så var det skittrist. Men det kanske blir roligare imorgon.


Resten av inlägget har censurerats av bloggaren och/eller polismyndigheten.


Drömmen som blev sann


Äntligen hände det! Ett av mina stora mål i livet är nu avklarat! Jag slog David i en bäst-av-sju-serie i biljard!!! Ingen av oss trodde att det var möjligt. Men det var det. Jag vann med 4-3.

David tog en 2-0-ledning utan större bekymmer och tycktes ha läget under kontroll. Då sänkte han åttan redan på andra stöten i det tredje partiet. Jag fick en gratisbiljett in i matchen och jag tog vara på chansen. Jag vann tre raka matcher för egen maskin och därmed var den historiska segern säkrad. Efteråt sjönk jag ihop på golvet. Kroppen fylldes av ett glädjerus.
En fantastisk känsla.

18 januari 2010. Ett datum som skrivs in i min personliga historiebok. Där kommer det att stanna för alltid. Liksom den 12 mars efter att jag råkade svälja en smått obehaglig substans.


Städning


Många människor har musik i bakgrunden när de städar. På så sätt går allting fortare och man blir mer effektiv. För mig är det tvärtom. Visst är det trevligt med musik! Men kanske lite för trevligt...

Istället för att städa börjar jag skaka på höfterna i takt med musiken. Jag improviserar ihop några danssteg. Jag hoppar upp och ner. Sjunger med om jag kan texten. En process som borde ta cirka 25 minuter tar det fyrdubbla.

Men nu är jag klar för i vår. Härligt!


Lägesrapport efter massor av sport


Stel. Framför allt i ljumskar och lår. Och ändå var jag typ den enda som stretchade.

Igår spelade jag fotboll med Davo and the gang. Den här gången var vi 16 stycken. Jag gjorde ett snyggt mål. Jag sköt på volley upp i krysset. Men det var också det enda jag mäktade med på tre timmar.

En pizza och ett glas vatten senare blev det lite FIFA-spelande. På Xbox. Resultaten var blandade. Det tog ett tag innan jag lyckades få in bollen i nät. En sisådär fem matcher.

Sista matchen är nog den enda värd att nämnas. Davoduppi låg utslagen efter dubbla krampattacker. En annan, vid namn Marcus, hade isolerat sig själv i en värld av polsk porr. Ja...
Jag stod ensam mot två FIFA-veteraner. De var Elfsborg. Jag var AIK. Jag vann med 6-0.

Hemfärd. Lång kall väntan på pendeltåget. Jag underhöll mig med att leka med en avlång sak som jag hittade på marken.


Tjingtjeng!


Hej alla underbara läsare! (Och alla ni andra också för den delen!)

Dagsrapportering kommer...imorgon. Eller om några timmar.

Tjingtjong!


Där ser man!


Jag gjorde ett snabb-IQ-test på internet. Hamnade "Below Average".


Otur bara


Det var möjligt. AIK vann sin match, men Örebro fick stryk av tabelljumbon. Ingen vinst den här gången heller. Men nästa vecka, då jävlar!


Maten var okej för övrigt.


Min lilla grej


Dags för revansch. Den här veckan känns det hur bra som helst. Eller vad sägs om detta?

Borås HC - AIK    2
Oskarshamn - Örebro HK    2
Rögle - Brynäs   2

Odds: 10,99


Dessutom har jag ett Mixenspel vid sidan av. Är det ens möjligt att förlora?


Snart blir det matlagning. Jag ska laga maten. Tonfiskspaghetti. Mums?


PS. Om någon undrar vart citaten tagit vägen så kan jag meddela att de tog slut.
(Ja, jag befinner mig också i totalt chocktillstånd!)


Fyra dagar kvar


Man vet att man varit borta från matematiken länge när man inte längre kan rabbla Maclaurinutvecklingen av arctan x.

På måndag drar det igång igen. Jag undrar om vi fortfarande kommer att ha våra handledare från förra terminen. De är ju så härliga allihopa.

Per, som efter allt han säger frågar "Låter det rimligt?". Eller snarare "Låter det ... rim...?"

Jens, som utelämnar ordet "med" när han pratar.

Johan, som står tyst i tre till fem minuter innan han svarar på en fråga.

Elin, som ständigt har ett leende på läpparna och som skrattar oavsett om en uppgift löses rätt eller fel.

Daniel


Klart är i alla fall att vi inte kommer att ha samma lärare som förra terminen. Det var ju tråkigt.


Nattlig flykt till paradiset


Nu har jag sett veckans avsnitt av Paradise Hotel. (Jag missade dem när de gick på TV så jag såg dem på TV6Play.) Riktigt roligt! Extra roligt när man är lite småtrött!  Men jag förstår inte poängen i att ha en dödskamp om det ska komma in en ersättare. That's just wack!


PS. Jag ger nu officiellt upp mitt försök att hitta dygnsrytmen. Det går bara inte!


Tjugondag Knut


Nu är glada julen slut, slut, slut. Men det har den väl ändå varit länge?

AIK slog Bofors med 2-1. Det var faktiskt en rolig match. Jag smålog.


Onsdagskoll


Tjennaaa!

Min klocka har stannat. Inte bra. Jag har inte tid med sån't!  Hehe...tid.

Drygt tre timmar kvar till nedsläpp. AIK - Bofors. Mora slog Växjö igår, så det är viktigt att AIK vinner idag för att inte tappa mark i tabellen. Och Bofors är inget sopgäng!

Imorse såg jag på... Hämtade jag posten eller inte?... så såg jag på "Hannah Montana - The Movie". Äntligen fick jag höra skådespelarna... Nej, jag gjorde aldrig det... fick jag höra dem... Bäst att jag gör det nu så att jag inte glömmer... eh, fick jag höra dem odubbade. Jag som alltid undrat hur de låter på riktigt.

Undrar du fortfarande?, frågar ni. Svar: Nej.


Tjennaaa!


Det slutar alltid med ett aj


Min kropp fortsätter att falla sönder. Från midjan neråt är det i stort sett omöjligt för mig att vara skadefri ens en vecka. Armar och händer kan man inte heller räkna med.

Min vänstra tumme är sedan länge skadad av för mycket FIFA-spelande. Nu börjar även min högra tumme haverera efter användning av plackers.

Snart sätts väl mina lungor ur spel för att jag andas för mycket.

God Natt!


Citatet:

"Det kvittar hur matchen slutar, bara resultatet står sig."

                                                                           - Bo Hansson


Supersoliga Skratt-Kenneth?


Jag vann FA-cupen! Jag slog Liverpool! Med 4-0! Den här matchen kommer det att pratas om länge! (i den teknologiska datoranimerade värld som inte existerar)


Supersura Sunk-Kenneth?


Tvättmaskinsreparatören, "Mr. Jag kommer innan klockan nio",  kom hit klockan 09.03. Idiot.
09.16 åkte han sedan härifrån. Vilken babelmaja!

Efter nästan en månad utan tretimmarsnätter (sömnmässigt) fick jag återigen uppleva det natten till idag. Jag hade glömt bort hur eftermiddagstrött det gör mig. Jag är glad att jag kommer ha eftermiddagspass den här terminen. Dock har de återigen lagt två olika kurser parallellt med varandra. Varför?! Kan man inte få fokusera på en kurs i taget?
Jag är inte så bra på att prioritera nämligen.

Valencia vann. Barcelona vann. San José vann. Snön gjorde mig alltså en tjänst. Hade bara Bofors avgjort under full tid (vilket de tydligen var väldigt nära att göra) hade jag vunnit 786 kronor. Rackarns otur.


Skolstart


Tillbaka till skolan. Jobbigt värre. Låtsas förstå saker när man inte fattar ett dugg. Svett och slit och stress. Sena kvällar. Tidiga uppstigningar. Plugg, plugg, plugg. Om en vecka.

I en vecka till får mitt huvud vädra ut matematikens unkna stank. Fast jag gillar den där stanken. För det mesta i alla fall.


Imorgon kommer det hit en snubbe som ska laga vår tvättmaskin. Och det är ju bra. Det jobbiga är att han ska komma hit "innan klockan nio", varför jag måste gå upp innan klockan åtta. Men kanske kan det rädda min dygnsrytm. Hoppas det!


Citatet:

"Spelarna faller som bowlingklot!"

                                        - Bo Gentzel


Pojken vars tårkanaler öppnades


Såg precis filmen "Click". Fasen vad jag grät! Tårarna bara forsade ut!
En riktigt härlig känsla måste jag erkänna.

Nu mår jag hur bra som helst. Känner mig ren. (Vilket kanske inte riktigt överensstämmer med verkligheten då jag tror att det kom ut lite snor också mitt i allt gråtande.)


Ha det så bra!


Citatet:

"Den tog i magen... långt ner i magen... det gör väldigt ont när bollen tar så långt ner i magen..."                                                                  
                                                                                                  - Bo Hansson


Inte mycket till pool boy


Idag gick jag upp klockan tio. Ja, ni läste rätt! Halv elva.

Efter några förmiddagsaktiviteter såsom frukost och lunch, åkte jag och min pappa iväg och spelade biljard. Det gick inte så bra. Jag skyller på ringrostighet. 
Jag vann dock till slut med 6-5 och fick lite revansch efter gårdagens innebandyförlust.

By the way Davolito, visste du att priset är det dubbla på söndagar? 30 kronor i timmen!
Det gjorde inte jag.


Åh... gäsp gäsp... nu börjar jag bli lite trött. Men det är inte så konstigt.
Jag gick ju faktiskt upp klockan tolv!


Nattlig insikt


Jag är inte så bra på att rita. Det är i och för sig ingen nyhet, men jag tycks alltid glömma bort det och tenderar att ha för höga tankar om mig själv på den fronten.

Men ska jag vara ärlig var det här mest en ursäkt för att berätta att jag nu är obesegrad i 38 raka matcher på FIFA. Tre matcher återstår av säsongen. Sedan blir det Premier League. Eller ja, först blir det försäsong och en massa verksamhetsdravel. Sedan blir det Premier League.


TV och tigerbalsam


Jag hade en riktigt trevlig lördagskväll framför teven tittandes på "Robinson" och "Scary Movie". Och än finns det tid för fler trevliga saker! T.ex. FIFA.

Eventuellt smörjer jag även in mitt högra lår med tigerbalsam.


Citatet:

"Mika Nieminen hade stor show och här gör han mål på sitt eget skott."

                                                                                                           - Leif Boork


Nära spelar ingen roll


Djurgården slog Timrå. Bofors slog Malmö. Men inte under full tid. Jag vann alltså ingenting på mitt Långentips. Snyft snyft.

Men nästa vecka, då jävlar!


Har ni en åsikt?


Uppdaterar-Kenneth är tillbaka! Jag förstår om ni är förvånade. Jag är ju nästan lika aktiv som superbloggarna! Men en fråga till er: Vad är bäst? Många korta inlägg eller få långa?


Spel med två klubbor


Jag förlorade mot farsgubben i innebandy. Fast det var inte riktigt innebandy, det var mer
"blunda och skjut tills matchen är slut". Men ändå! Jag började kämpa för sent. Jag låg under med 12-2 efter bara några minuter. Matchen slutade 30-22.


Ont om lunch


Jag hade gråa strumpor på mig medan jag åt lunch...  Och sköldpaddan var ute i köket...
Behöver jag säga mer?

Ja, okej då: Han bet mig i tårna.


Is Kenneth going bananas?


Oj, vad flitig jag är på att uppdatera helt plötsligt! Det här är mitt sjätte inlägg idag.
Och dagen är inte ens slut än!   Eller jo, det är den förresten..


Fnatt på chatt eller hur är det fatt?


Jag chattar just nu med en kompis från gymnasietiden. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla henne då hon nämnde någonting om att byta namn. Hon skriver en massa konstiga ord som jag aldrig har hört talas om:   "domedagsklyfta",  "hermafrodit",  "högerklicka" ...

Men hon är till hälften skåning, så det kan ju ha någonting med saken att göra.


Fredagskvällens frukt


Vad mörkt det är ute! Klockan är ju inte ens elva.

AIK tappade återigen en ledning, men lyckades till slut spela hem två poäng borta mot Växjö. Det måste man nästan ändå vara nöjd med.

Filip och Fredrik gästade återigen Luuk och hans pajaspartner i "På Spåret". Trots rekordlåga poäng lyckades de ändå vinna och är därmed klara för semifinal. Härligt! Samtidigt dansade Molly Sandén och Elin Kling i "Let's Dance". Det var ju tråkigt att jag skulle missa just dem.
Fick istället se Gudrun Schyman och Peter Wahlbeck.


"Citatet":

"Hockeyproffset berättar allt om olyckan:
 - Jag kommer inte ihåg någonting"

                                                           - Expressen


Sekunder bort


Alldeles strax är det nedsläpp i matchen Växjö Lakers - AIK. Det handlar om toppmöte i Allsvenskan. Tvåan mot trean. Viktiga poäng står på spel. Är det någon inom 300 meters radie som har Viasat Hockey och som inte bryr sig om "Let's dance"?


Otur eller hjälp från ovan?


Matchen Liverpool - Tottenham var stängd från spel på grund av snökaos. Så för att behålla det fina oddset fick det bli en femling där nu Valencia, Barcelona och San José måste vinna. Blir kanske snön min räddning? Svaret kommer inom kort (senast och förhoppningsvis natten mot tisdag).

Jag kanske ska göra det till en grej att nämna alla mina Långenspel på bloggen. Jag tror dock att majoriteten av mina läsare tycker att det är ungefär lika intressant som den där treminutersdokumentären jag såg om Henrik Larssons säsong i Allsvenskan år 2006.

Jag får se hur jag gör.


Bara ett tips (eller två)


Hej där!

Jag funderar på att ta en promenad till Centrum och investera lite pengar i årets första Långentips. Jag gick cirka tusen kronor minus förra året, men i år känner jag mig bättre än bra. Vad sägs om detta?

Djurgården - Timrå    1
Bofors - Malmö Redhawks   1
Liverpool - Tottenham   2


Denna trippel ger 13,59 gånger pengarna vid vinst. Jag kör!

Vill ju gärna tippa på AIK också, så jag kanske kör någon ytterligare trippel vid sidan av.

Lycka till, Kenneth!

- Tack.


Något att komma ihåg


Allmän upplysning men mest en notering till mig själv:
För att radera en bild, tryck "Delete + Enter". Om du markerar flera bilder så kan du ta bort alla dem samtidigt. Men det känns lite överkurs.


Citatet:

"Det här ska nog bli bra grabbar, bara vi alla drar åt var sitt håll!"

                                                                          - Christer Abrahamsson


...


Tog en tupplur. Drömde om David. Sen tog jag en kall dusch av ingen speciell anledning.


Första bilderna






Jag har hållit på sedan kvart i tolv, men det var det värt.


Funderingar kring Paradise Hotel


Vad hände egentligen vid parceremonin? Varför ställde sig Catja vid Kristoffer? Hade Catja och Annelie någon intern uppgörelse för att Annelie trodde att Patrik skulle välja henne? Patrik var ju i alla fall inte beredd på vad som skulle hända. Då hade han ju sagt det till Jackie, som hade kunnat ställa sig vid Cimon. Men kanske hade de snackat med Cimon som var tvungen att ta Dalin för att han och Greta ska få ut Rami? Annars var det ju dumt av Annelie att ställa sig vid Patrik, såvida hon inte trodde att Jackie skulle ha fördel gentemot Greta bakom Rami, eller att Dalin skulle vara chanslös bakom Cimon oavsett. Det är lite skumt...


Och strippan Dalin: "Hoppas inte jag får brevet, jag kan inte läsa."


J-VM, Allsvenskan och ögonlockens förbannade fall


USA vann Junior-VM. Gratulerar! AIK vann mot Västerås. Härligt!!!

Om finalmatchen var något utöver det vanliga så var det knappast fallet i matchen på Hovet. Möjligtvis att den var ovanligt tråkig. Matchen kändes avgjord halvvägs in i första perioden och det verkade spelarna också känna. AIK vann till slut med 4-0 inför 3923 åskådare.

Själv är jag lite småsur för tillfället. Planen var att hålla mig vaken till klockan 23 och sedan sova till klockan 10. Som det blev somnade jag klockan 21, vaknade upp 22.30, kan nu inte somna om och kommer befinna mig i sovande tillstånd från klockan 06.00 till 14.30 som vanligt. Fan.


Citatet:
"Många av spelarna hade inte spelat en enda landskamp då de blev uttagna i landslaget för 
  första gången."                                                                                                       - Radiosporten


Bara sådär appropå ingenting


Ni vet när man är den enda i huset som är vaken och man flyttar bord, manövrerar DVD-fack, diskar smörknivar med mera, och man måste göra det så tyst så att ingen vaknar?
Jag tycker att det kan vara lite jobbigt.


Matcher som har spelats och som spelas ska


11-4. Inte spännande, men hyfsat underhållande.

På FIFA blev det inte lika målrikt, men jag vann till slut mot Tottenham med 1-0. Resultatet kanske inte var helt rättvist sett till hur spelet såg ut, men jag stod för en bra kämparinsats!

Imorgon hoppas jag på många mål. Åtminstone att de som sitter gör det i rätt kasse.
AIK tar emot Västerås på Hovet. Mot Kvalserien!


Lussebullar och saker som rullar


Nu har familjen bestämt sig för att det ska fikas. Igen! Jag som hoppades att det skulle vara lugnt på den fronten fram till påsk! Typiskt.

"Lär av andras misstag så kanske du undviker att göra dem själv." 
Davidenko startade en karriär på FIFA med bara en målvakt. Det straffade sig. Målvakten blev skadad och eftersom det inte fanns någon reserv var han tvungen att lämna walk over i resterande matcher, varpå han åkte ur Uefacupen och förmodligen förstörde sina chanser i ligan.        Av detta lär man sig att man alltid bör ha minst två målvakter i laget.


Bronsmatch mot Schweiz. Det är ju inte ens spännande.


Citatet:

"Det är närmare till 2-1 än till 1-2, men båda möjligheterna finns."

                                                                                              - Bo Hansson


Jaaaaa!


AIK slog Troja med 5-3! Och Malmö förlorade borta mot Västerås! Helt perfekt!
AIK ligger nu trea i tabellen och det känns som att formtoppen kan vara på väg. Åtminstone är det min dröm och förhoppning. Nu väntar Västerås på Hovet på trettondagen. Det kan nog komma en del publik till den matchen :-)


PS. Jag försökte fixa bloggdesignen, men det gick inte så bra. Finns det någon där ute som kan hjälpa mig?

/ En som inte kan hjälpa sig själv


In medias res


... och då sade jag: "Det beror på vem som lyssnar".  Där fick han så han teg!


I väntan på Troja/Ljungby - AIK kan man glädja sig åt att tummen är redo för FIFA samt att Paradise Hotel har återvänt till TV-tablån. Dessutom med dubbelavsnitt! Mycket bättre.

Jag skulle gärna berätta fler anekdoter om mitt liv, men under lovet händer det inte så mycket här hemma annat än att dammet samlas under däcken på min snudd på oanvända radiostyrda bil som jag fick i julklapp för uppskattningsvis tio till tolv år sedan.
Och det är ingen rolig historia. Jag vet, jag har hört den.

Men kanske någon annan har en rolig historia? Vad sägs om att ha en historietävling här på blogg...    Nej, jag tror vi struntar i det. Det är nog bäst.


Citatet:

"Siffrorna speglade inte riktigt resultatet."

                                            -Torgny Bendelin


Den ljuva sanningen


Tiden kommer, tiden går. Julens godis består.

Fortfarande har jag kvar en hel del julgodis som inte ätits. Funderar på om jag ska spara det till nästa jul eller sluka det redan ikväll. Båda alternativen är lockande.

Och lyckan är gjord i HockeyAllsvenskan! Mora förlorade idag sin andra raka match i och med en 4-2-förlust mot Sundsvall (som AIK slog med 7-1 för bara några dagar sedan). Nu avancerar AIK till tredje plats i tabellen om de vinner mot Troja/Ljungby imorgon!

Och jag känner lukten av kött.


Citatet:

"Nu har det visst hänt någonting...  Jaha, han har blåst av matchen!"

                                                                                                  -Bo Hansson


Sport i vardagen


Det kunde ha blivit Queens Park Rangers. Det kunde också ha blivit Liverpool. Men min motståndare i FA-cup-semifinalen blir Tottenham Hotspurs. Det kommer att bli en väldigt tuff match, men jag har fördel av hemmaplan och där är jag obesegrad hela säsongen.

För några timmar sedan avslutades familjens couronneturnering. Vi spelade dubbel (två mot två). Sista matchen blev jämn och spännande, men till slut stod jag och min mamma som segrare efter att jag gjort min kanske bästa insats någonsin. Jag satte en, satte två, satte tre... Även när det inte ens fanns något uppenbart läge. Kul!

Och nu blir det... ja, vad blir det egentligen? Jag lär inte kunna somna förrän tidigast halv sex och jag kan inte spela FIFA :(    Det blir väl till att lukta på mitt eget svett igen.


Citatet:

"Det står 0-0, och det beror på att inget av lagen har gjort mål."
                                                                       
                                                                                          - Agne Jälevik


Listigt värre


List-Kenneth är tillbaka. Här är några förhoppningar om vad som ska hända år 2010:

  1) Jag klarar minst betyg C på alla matematikkurser.
  2) AIK går till Elitserien i ishockey.
  3) Pernilla Wahlgren vinner Melodifestivalen (och dominerar i ESC).
  4) Jag vinner mer än jag förlorar på mina långentips.
  5) AIK går till Champions League.
  6) Jag vinner Premier League på FIFA.
  7) Jag klarar Rubiks kub.
  8) Jag blir skadefri och kan springa regelbundet.
  9) Jag vinner pris på Blog Awards som Årets Fashionista.
10) Smallville gör sin bästa säsong hittills och man meddelar att det blir en tionde säsong.
11) Jag får en komplimang.
12) Forskare hittar spår av liv på Saturnus ena måne.
13) Jag slår David på FIFA (Igen och igen och igen...)
14) Jag ser tillbaka på 2010 som ännu ett lyckat år.


Vad tror ni?  13 av 14?


11111011010


"Som man inleder året, så kommer året att bli."  Var det inte så?
Själv inledde jag året stinkande och smått skäggig. Känns bra!

Nytt år. Nya tider. Nya vanor. Ny blogg? 
Nejdå, samma blogg, men jag funderar på att göra några förändringar. Designen är en sak. Jag tror att det skulle vara trevligt med lite färg här och där. Bilder är en annan sak. Det här kommer aldrig att bli en bildblogg, men någon bild då och då kanske kan bli aktuellt. Sedan funderar jag också på om jag ska behålla "Dagens lilla korta". Jag vill nog inte avfärda det helt, men kanske kan ha det som ett oregelbundet återkommande moment mer än ett dagligt inslag. Ett tag framöver kommer det hur som helst att ersättas av "Citatet". I AIK Hockeys matchprogram hittar man ibland några roliga eller konstiga citat, och jag har valt ut några favoriter som jag kommer att presentera här på min blogg.


Nyårslöften är svåra att hålla. Därför har jag i år bestämt mig för att ha tio stycken, så kanske jag kan hålla ett av dem. Mina löften inför 2010 är:

  1) Höja morgoneffektiviteten
  2) Våga testa nya saker
  3) Banta ner mig 3,6 kg
  4) Skriva tre sånger
  5) Planera mina studier bättre
  6) Dricka två liter vatten per dag
  7) Bli en rebell
  8) Minst 500 inlägg på bloggen
  9) Lära mig räkna på fingrarna
10) Bli känd

Fortsättning följer...

(dock om typ ett år så bli inte allt för exalterade!)


Ha det så bra!

Hälsningar Kenneth


RSS 2.0