Europa League: Hemmapremiär!

 
0-4 i premiären var ett riktigt bakslag. Åtminstone resultatmässigt. Men som tur var så kom det på bortaplan mot den svåraste motståndaren. Inget annat lag i gruppen lär vända hem från Neapel med poäng i bagaget. Så en storförlust där må väl vara hänt.
Men i kväll blir det andra bullar! (Kanelbullar.) AIK spelar på hemmaplan mot den på pappret sämsta motståndaren i gruppen. Är det någon match AIK ska vinna så är det den här. Och det har de alla möjligheter till - om de bara hittar tillbaka till det stabila försvarsspel som tog dem till gruppspel i förstaläget. För man kanske kan komma undan med det när man möter GIF Sundsvall, men i Europa blir man straffad hårt om man inte spelar på topp. Offensiven har däremot varit riktigt bra på senaste tiden, och med spelare som Mutumba, Borges, Bangura och Gustavsson så talar mycket för att AIK kommer göra mål ikväll.
 
Några mil söderut har även Helsingborg hemmapremiär. Twente kommer på besök, vilket blir en svår nöt att knäcka för Skånelaget. Twente toppar nämligen den holländska ligan där de vunnit sex av sju matcher under säsongen. Men Helsingborg har också bra form och kan dessutom nu fokusera helhjärtat på Europacupspelet.
 
Tips inför omgång 2:
 
AIK - Dnipro Dnipropetrovsk
Självförtroendet på topp! Här har AIK sin stora chans att göra avtryck i Europa League. Dnipro lär spela fysiskt och satsa på kontringar.
 
Kenneths tips: AIK - Dnipro Dnipropetrovsk 2-1
 
 
PSV Eindhoven - Napoli
PSV är normalt sett väldigt målglatt, men svajade i premiäromgången. Napoli har toppat formen och vill säkra avancemanget så tidigt som möjligt. Kommer gå för 3 poäng!
 
Kenneths tips: PSV Eindhoven - Napoli 1-2
 
 
Helsingborg - Twente
Allsvenska hjärtan mot holländsk klass. Känns som en öppen historia.
 
Kenneths tips: Helsingborg - Twente 1-1
 
 
Hannover - Levante
Två lag med tveksam form, men med Hannover som hemmalag ska det bara kunna sluta på ett sätt.
 
Kenneths tips: Hannover - Levante 3-0
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0