Elitserien 2011/2012


Första omgången går av stapeln på torsdag, men redan om mindre än 16 timmar drar första matchen igång. Självklart tänker jag tippa hur allting slutar.
Förra året gick det faktiskt ganska bra för mig. Jag fick in de tre första lagen på rätt plats, var en av få som hade Luleå i slutspel, tippade både Frölunda och Modo utanför slutspelet och fick in Södertälje som Kvalseriekandidat. Ändå vann jag inte familjetipset. Förlorade mot min syrra med en poäng. Och hon har inte den minsta koll på varken ishockey eller Elitserien.
Hur som helst, här kommer mitt tips i år:


1. Luleå
Har lärt sig hur man gör mål och kan de bara hitta tillbaka till fjolårets fina försvarsspel så kan inget lag hota dem.

2. Frölunda
Truppen har genomgått en metamorfos vad gäller spelaromsättning och det har gjort klubben gott. Strålande försäsong bakom sig! Det här kan vara året då Frölunda hittar tillbaka till toppen.

3. Linköping
Glöms ofta bort i diskussionerna, men är i grunden ett topplag. När Elitserien nu är så pass jämn som den faktiskt är, har hemmastarka lag en klar fördel. I den kategorin hittar vi Linköping.

4. Djurgården
Tror stenhårt på Djurgården i år. I slutspelet. I grundserien kan det gå lite hur som helst, men med Wesslau tillbaka i målet bör det kunna bli topp 4.

5. Skellefteå
SM-finalister i fjol, känns inte lika stabila i år, men ändå ett lag för den övre halvan.

6. Färjestad
Tog SM-guld förra året men har inte alls imponerat på försäsongen. Mardrömsmotståndare i ett slutspel, men innan dess blir det mellanmjölk i Karlstad.

7. Växjö
Nykomlingarna Växjö Lakers gör en AIK och går direkt till slutspel. Varför inte? De har en på pappret bättre trupp än AIK hade. De har en högre löneomsättning än vad AIK hade (och har), de har två målvakter i klass med Viktor Fatsh. Plus att de har en nybyggd arena och entusiastiska fans. Kan det bli annat än succé?

8. AIK
AIK har gjort två riktiga klassförvärv i Linus Videll och Robert Rosén. I övrigt mer samspelta i år. Slutspel? Garanterat!
________________________________________________________________________

9. HV71
Nej, jag tror väl egentligen inte att HV missar slutspel, men platserna tog liksom slut. Och HV känns som ett lag på nedgång. Så varför inte? Något lag måste ju floppa.

10. Timrå
Hade ingen rolig säsong förra året och har inte värvat tillräckligt bra för att få en rolig säsong i år. Men de har absolut kapacitet att röra om lite i grytan och lyckas återigen undvika Kvalserien.
________________________________________________________________________

11. Brynäs
Det känns inte helt rätt att ha Brynäs, ett stabilt slutspelslag, på Kvalserieplats. Men då de flesta lagen har gått framåt i utvecklingen har Brynäs mest stått still. Det kan kosta.

12. Modo
Kvalserien förra året. Kass försäsong i år. Foppaeffekt? Från ledarstabsposition?
Tror inte det, va?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0