Dawson's Creek - (Sk)enbart för din skull!


FETASTE SPOLERVARNINGEN! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Jag har nu sett alla avsnitt av Dawson's Creek (jag uttalar det fortfarande [Dåsåns Ckrik]).
När jag nådde säsongsfinalen av säsong fyra och började planera det här inlägget så var det enbart positiva segment som uppenbarade sig i mitt huvud. Men två säsonger senare är det mesta bara negativt.


Till att börja med: Är det inte lite konstigt att den enda karaktären som är med i alla avsnitt av Dawson's Creek är Joey?
Dawson är visserligen karaktären som serien centreras kring. I början av serien är det han som är limmet. Men ju längre serien går så blir det mer och mer uppenbart att det faktiskt är Joey som spelar huvudrollen. I de två sista säsongerna känns det som att den enda anledningen till att Dawson över huvud taget är med är att serien heter just Dawson's Creek.

(Och varför var alla som Jack träffade plötsligt homosexuella så fort han kom ut ur garderoben?)

En annan sak. Ordet "Creek" i titeln hänvisar ju till stället där Dawson och Joey bor. I Capeside. Då kan man ju inte flytta hela serien till Boston helt plötsligt. Visst gör karaktärerna några återbesök, men de bor inte där längre! Det är dåligt, faktiskt.


Men det hade jag ändå kunnat förlåta om serien haft ett bra och värdigt slut. Men slutet var en katastrof! Sista avsnittet var riktigt dåligt! Att Jen dog utan att man myntat för det i förväg var ju bara helt onödigt, ologiskt och riktigt kasst. Men det är inte bara därför sista avsnittet sög. 
Man kan inte basera en hel serie på ett episkt kärlekspar om de inte får varandra i slutändan! Dödsdom på det! Dawsons själsfrände väljer istället hans bästa vän. Skitsamma om de fick varandra på något själsligt plan eller eventuellt i Dawsons egna TV-serie om sig själv - Dawson och Joey ska vara tillsammans. Så är det bara!
De hade inte behövt gifta sig eller så. Det hade räckt med en indikation. Typ att de i sista scenen kollar på TV i Dawsons rum och Joey säger typ: "You know it's funny. After everything we've been through these last ten years, we still ended up in your room on a Saturday night watching ET."  Och om de verkligen ville charma tittarna kunde det sluta med att båda lade sig i Dawson's säng efter att Joey först haft en massa invändningar till varför det skulle vara olämpligt, och att Dawson då yttrade den klassiska repliken "Why'd you have to bring it up anyway?".
Det skulle vara ett ganska bra slut. Men med slutet de valde kan jag nu aldrig mer se serien. Jag vägrar titta igenom den igen när jag vet att de inte får varandra. Jag är fortfarande riktigt förbannad.

Så där har vi det. En serie som egentligen var ganska bra får en etta i betyg. På grund av ett enda avsnitt. Trist.

Plus att de bytte intromusik inför säsong 3.

Idioter.


Kommentarer
Postat av: M

Kenneth, detta kräver en djupare diskussion!

1. Joey och Pacey är det ultimata paret. Dawwe och Joey är själsfränder, men som par? Nej. Det funkar inte.

2. Avslutingen med Jens död är genialisk. Ett annorlunda slut helt enkelt. Vad hade DC varit utan hennes tal till lilla Amy? Eller scenen då Jen och Gran tar farväl? Ingenting.

3. Att slippa Dawwe i ett avsnitt är väl inget at klaga över? Ganska skönt.

4. Dock håller jag med om att intromusiken blir bättre. Är I dont wanna wait som gäller, även om den första är ganska skön.

2011-10-31 @ 19:04:32
URL: http://skenbar.blogg.se/
Postat av: Kenneth

Redan från början av serien stod det klart att det skulle bli Dawson och Joey. Det fanns liksom inget annat.

Det är som att Rachel skulle ha valt Joey istället för Ross (Joey i vänner då'rå, men det fattade du nog).

Satt du verkligen inte och hoppades på att de skulle få varandra?



Och Jen hade absolut kunnat få dö, men det kom lite väl plötsligt. Hennes tillstånd borde ha varit ett underliggande tema i säsong 6.



Och borde inte Dawson åtminstone fått en flickvän?

2011-10-31 @ 21:09:12
Postat av: M

Njaää, har från det avsnitt då Pacey kysser Joey tyckt att de är det ultimata paret. Och visst, Dawwe kunde ha fått en flickvän.. men han fick Spielberg?

2011-11-01 @ 21:09:39
URL: http://skenbar.blogg.se/
Postat av: Kenneth

Yeah, that Spielberg thing was just weird...

2011-11-01 @ 22:59:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0