Slutspel!


AIK slog Modo med 3-2 inför ett kokande Hovet och lade beslag på den sista slutspelsplatsen! Helt otroligt! Det här hade jag aldrig trott inför säsongen. Om ni kommer ihåg så tippade jag faktiskt AIK sist när det begav sig i september. Så det här var riktigt roligt. Nu väntar ett ovisst slutspel där AIK återigen går in som kraftiga "underdogs".
Kan AIK stå för århundradets skräll?

Tyvärr lyckades inte Skellefteå hålla undan i toppen. Hade gärna sett "Slaget om Gnaget" som en kvartsfinalserie. Nu blev det istället HV71 som vann Elitserien och valet från deras sida var nog inte jättesvårt. Men skönt att slippa Färjestad i alla fall. HV har vi ju faktiskt spelat jämnt mot i tre av fem matcher (varav en slutade i seger).

Så här tror jag att det går i kvartsfinalerna:



HV71 - AIK
Regerande mästarna HV71 vann Elitserien för andra året i rad och går in i slutspelet i bra form. Är skyhöga favoriter och ska med laget de förfogar över inte kunna förlora mot AIK i en bäst-av-sju-serie. AIK har stått för en mindre bragd bara genom att ta sig hit och har allt att vinna. Har ett bra försvarsspel och en riktigt bra målvakt, men ett uddlöst anfallsspel räcker inte långt när monstren från Jönköping spänner musklerna. 
Kenneths tips: HV71 vinner med 4-2 i matcher


Färjestad - Brynäs
Liksom HV71 i väldigt god form efter en trevande inledning på säsongen, och är överlägsna ett sargat Brynäs på samtliga punkter. Endast underskattning kan fälla Löfbergs Lilas stolthet. Och de lär ju knappast underskatta Brynäs sju matcher i rad.
Kenneths tips: Färjestad vinner med 4-1 i matcher 


Skellefteå - Linköping
Skellefteå hade en jättechans på både serieseger och öppen gata till finalen men har sjunkit ihop på slutet och har tappat i form. Linköping, anförda av Hlavac och Hlinka, måste betraktas lite som ett mardrömslag när det gäller slutspel. Ger sig aldrig och har en stark vinnartradition. Tuffa, hårda bataljer väntar och här är ingenting avgjort på förhand. Hemmaplansfördel kan bli tungan på vågen.
Kenneths tips: Skellefteå vinner med 4-3 i matcher


Luleå - Djurgården
Luleå har slutat göra mål, vilket förstås inte är så bra när man går in i ett slutspel. Har dock seriens bästa försvarsspel och har dessutom 4-1 på Djurgården i inbördes möten den här säsongen. Djurgården har annars (undantaget dagens match) visat en väldigt fin form på senaste tiden och har goda slutspelsminnen från förra säsongen. Har en enorm vilja och har kapaciteten att tugga sig igenom Luleås välorganiserade lag.
Kenneths tips: Djurgården vinner med 4-3 i matcher



Kvartsfinalspelet inleds på måndag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0