Semifinal!


I kväll startar semifinalspelet i SM-slutspelet i ishockey. Och AIK är med!
Jag tippade kvartsfinalerna och gjorde det hyfsat. Här kommer mitt tips inför semifinalserierna:


Färjestad - AIK

Färjestad skyhöga favoriter. Gjorde sitt jobb och slog ut Brynäs relativt enkelt. Visar fin form. Har ett grymt powerplay. Vann samtliga 5 möten med AIK i grundserien. Släppte totalt in tre(!) mål på dessa matcher. Har en svaghet i spel i numerärt underläge.
AIK är däremot väldigt bra i den spelformen, vilket de måste fortsätta vara om de ska ha någonting att sätta emot här. Stod för en sensation när de slog ut HV71 med hela 4-0 i matcher. Får återigen agera underdogs vilket passar dem utmärkt. Har en strålande målvakt och ett fantastiskt publikstöd på hemmamatcherna. Kommer inte att vika ner sig för fem öre. (Vem skulle för övrigt vika ner sig för fem öre? Det räcker ju inte ens till en våtservett!)
Färjestad kommer inte att vinna fya raka matcher, men är i grunden det bättre laget. AIK sprattlar till ett par matcher, men det räcker inte hela vägen.

Kenneths tips: Färjestad till final med 4-2 i matcher.



Skellefteå - Luleå

Båda lagen behövde sju matcher för att avgöra och ingen drar fördel av extra vila. Skellefteå ser sin stora chans att ta det efterlängtade guldet. Har en bred trupp, bra mix av gamla och unga, och en krigaranda när det verkligen gäller. Luleå har å andra sidan seriens bästa försvarsspel och vet hur man stänger en match när man har ledningen. Bra atmosfär i laget efter suddensegern mot Djurgården och kan rida vidare på en framgångsvåg. Heta känslor både på och utanför plan. Skellefteå har hemmaplansfördel, men har också all press på sig. Luleå, liksom AIK, tippades av många utanför slutspel och rent av i Kvalserien innan säsongen började. Har egentligen ingenting att förlora, varför de i slutändan inte heller gör det.

Kenneths tips: Luleå till final med 4-3 i matcher.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0