Elitserien 10/11


Japp. Det här är ett sånt inlägg.

Imorgon drar festen igång i och med AIK - Linköping på Hovet. Åh, vad härligt!
Den här dagen har man längtat efter i åtta år. Alltså, det är ju inte som att man har gått runt och tänkt: "Imorgon är det julafton men jag bryr mig inte för det här är bara en transportsträcka tills det att AIK ska spela i Elitserien om sex år och nio månader."   Eller jo, lite så faktiskt.

Anspänningen är hög. Förväntningarna är låga. Jag räknar med att det blir Kvalserien nästa år igen. Däremot tror jag att de grejar Elitseriekontraktet - igen. Varför skulle de inte göra det?
De har fått behålla alla spelare de velat. Majoriteten av dem är unga och blir ett år bättre. De blir mer samspelta som lag. Truppen har dessutom förstärkts med ytterligare spelare av Elitserieklass. Lägg därtill det faktum att de kommer att spela mot bra motstånd hela året och ha ett högre matchtempo i kroppen när det väl beger sig någon gång i mars.
De kommer att vara bättre den här säsongen än förra. Och redan då klarade de det!

Allt prat om att årets AIK skulle vara det sämsta laget i Elitseriens historia är rent skitsnack.
"Väsby IK vann bara en match och spelade en oavgjord säsongen 87/88, men nej... AIK kommer att vara det sämsta laget någonsin..."
Right.

AIK kan mycket väl ha två segrar i bagaget redan nästa torsdag. Både Linköping och Frölunda har upplevt tunga försäsonger och SSK ser knappast starkare ut än förra året.

Stockholmsderbyna blir ju också heta förstås. Djurgården kan nog bli ganska bra i år igen. Guldet går dock till HV71. Igen. Och däremellan kommer SAIK...

Så här ser min tabell ut:


 1. HV71
 2. Färjestad
 3. Skellefteå
 4. Djurgården
 5. Timrå
 6. Brynäs
 7. Luleå
 8. Linköping___
 9. Frölunda
10. Modo______
11. Södertälje
12. AIK



Andra bloggare skulle uppmana sina läsare att tippa en egen tabell. Vissa skulle till och med tvinga sina läsare. "Nu får ni fan ta och göra en jävla tabell!" osv. Det skulle aldrig jag göra.


Men liksom... kom igen!



Imorgon släpps pucken. Då kör vi så det ryker. Festen kan börja. Heja AIK!


Kommentarer
Postat av: julia

heej, julia här från mattekursen. Bara undrade omdu fortsatte med matten eller började du på kth?

2010-09-15 @ 09:26:48
Postat av: Kenneth

Hejsan! Vad kul att du tittade in!

Japp, jag fortsatte. Läser fortfarande Kandidatprogrammet i Matematik på Stockholms Universitet (Perhaps I'm a masochist...)

Denna termin är dock till 75 procent förlagd på KTH (NADA). Vi behöver tillgång till deras datasystem.

Men från och med nästa termin är det bara SU som gäller!



Vad hände med dig? Läste du några ytterligare fristående kurser eller gav du dig ut på andra äventyr? (fri tolkning av ordet äventyr)

2010-09-15 @ 23:38:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0